Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
@The xx те интересираше како функционираат различни типови на вакцини. За кај нас за жал нема, ама еве од Бахраин податоци.

Прегледај го приврзокот 304649

Прегледај го приврзокот 304650

Прегледај го приврзокот 304651

Прегледај го приврзокот 304654

Interesno. Ako citam dobro Sinofarm daleku poslaba od Biontech/Pfizer i AstraZeneca (Covishield) i Sputnik sekako?

@teneke Фала ти.
Ме изненади ефективноста на Спутник.
Западна Македонија е претежно со Синофарм вакцинирана?

@teneke Фала ти.
Ме изненади ефективноста на Спутник.
Западна Македонија е претежно со Синофарм вакцинирана?
Не знам дали има статистика за ова, но пошто живеам у западна и знам куп луѓе што се вакцинирани, најчесто се вакцинираат со Фајзер и Синофарм, мислам дека Фајзерот преовладува.

ти читаш фејк њуз, одобрена е

Page 13 – Pfizer Inc.
This EUA will be effective until the declaration that circumstances exist justifying the authorization of the emergency use of drugs and biological products during the COVID-19 pandemic is terminated under Section 564(b)(2) of the Act or the EUA is revoked under Section
564(g) of the Act.

Како и да е, за убо нека,нек се множат бустери.

Жално оти ова ви дава простор на теоретичарите на заговор да го тупите.
Ако имаше 20-30% смртност истите вие што сега не убедувате дека не постои ќе фаќавте врски да се вакцинирате преку ред.

Релативна работа е што е висока или ниска за овој тип на пандемија. Еве денес имаш починат 21 годишник, оди прашај ги неговите што мислат за смртноста денес, висока е или ниска.

Човек, па ако беше висока смртност, тогаш ќе имаше логика се ова што го сакате и барате, вака со мала смртност, излегува дека е игра за други работи.

Теории многу добро знаеш што се. Се што сум напишал и пренел, се било поткрепено. Тоа што вие одбивате да се соочите во каков систем живееме, тоа ваш проблем е, само многу е глупо такви етикети да даваш, кога самиот кажуваш мала смртност, самиот кажуваш колку системот не чини, а пак по нивно тераш.

Totalen nonzens sto kazuva Montagnier okolu Corona. Toa go kazuva Prof. Drosten koj cel zivot raboti okolu Coronavirusi. https://www.focus.de/gesundheit/new...elt-nobelpreistraeger-nieder_id_11983555.html Podobro da si ostanese na SIDA-virusot.
Германците се познати швајнени, Адоф, Менгеле и Кристијан Дростен, што има интересно во тоа?
Можеш да повлијаеш на некој самиот да поверува во тоа, Дростен е од определен мозочен труст, и порано беше за SARS, MERS терор, карантин, локдауни, но тогаш не успејаа, но 2020 успеаа. Мислам дека ќе има меѓународен трибунал за тие злосторници.

Не знам дали има статистика за ова, но пошто живеам у западна и знам куп луѓе што се вакцинирани, најчесто се вакцинираат со Фајзер и Синофарм, мислам дека Фајзерот преовладува.

Мислам дека кога почнаа на почеток, постарите генерации и лицата со комоборитети ги вакцинираа со Синофарам. Ако е така мора да почнат да планираат трета вакцина со Фајзер. Дека не се баш сјајни резултатите од Синофарм во споредба со другите вакцини.

Да де истиот случај и кај мене, не ме отпушта само не може да ми даде работа,еве вака дел од емаилот.
Employees who are unable to provide proof of both their vaccination and an approved permit will not be able to be rostered to work and may be stood down.

А овде плус фалат луѓе во мојата индустрија. Ама јбг правила си се правила и ги терат без разлика на се.

Мислам дека кога почнаа на почеток, постарите генерации и лицата со комоборитети ги вакцинираа со Синофарам. Ако е така мора да почнат да планираат трета вакцина со Фајзер. Дека не се баш сјајни резултатите од Синофарм во споредба со другите вакцини.
Според тоа што имам разговарано, мнозинството што се имаат вакцинирано со Синофарм е поради недостигот на Фајзер у дадениот момент. Од кога има Фајзер на лагер, скоро сите преферираат да се вакцинираат со таа.

@teneke да не прочитам лош збор за Фајзер после студијава. :D

Види, толку многу фактори има за вакцините, што искрено дури на крај ќе се знае која е најдобра.

Како што стојат работите нема да бирам вакцина. Ќе оставам на судбина, што ќе има ко ќе седнам на столче тоа ќе примам.

Човек, па ако беше висока смртност, тогаш ќе имаше логика се ова што го сакате и барате, вака со мала смртност, излегува дека е игра за други работи.

Теории многу добро знаеш што се. Се што сум напишал и пренел, се било поткрепено. Тоа што вие одбивате да се соочите во каков систем живееме, тоа ваш проблем е, само многу е глупо такви етикети да даваш, кога самиот кажуваш мала смртност, самиот кажуваш колку системот не чини, а пак по нивно тераш.
Кој бирократ мислиш дека ќе пресече што е мала, а што е голема смртност?
Дали ти би се осудил да ги тргнеш комплет мерките знаејќи дека вирусот може да направи последици?
Ќе фрчат тужби од сите страни ако одат на таа варијанта, да не правиме муабет што ќе имаш тотален хаос во болниците.

Според тоа што имам разговарано, мнозинството што се имаат вакцинирано со Синофарм е поради недостигот на Фајзер у дадениот момент. Од кога има Фајзер на лагер, скоро сите преферираат да се вакцинираат со таа.
Да знам. Поради тоа треба да се разгледа таа опција за заштита на најризичните групи на граѓани со трета доза. Наместо да се размислуваат на уште повеќе рестриктивни мерки и други банални мерки.
Автоматски споено мислење:

F552A959-7D3F-4ACE-B212-E41899D4AA21.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom