Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Па подобро така. Него секој 3 месец некој си квази карантин а никакви резултати. И нема потреба од вакцинација.
Знам смешно звучи, еве штом се изнасмеа.
Кажи твоето решение ?
Како го замислуваш тоа никој да не мрда цел месец?

Ај уште еднаш. Смртноста во нормални држави е 5.5% над 50 години, 0.1% под 50 години. Кај нас е глупаво да се прави споредба.

Значи вакцини има за сите, кој сака нека се вакцинира. Кој не, сам си одлучил нека си го прележува.

И не се замарајте за тоа кој се вакцинирал, а кој не.

Знам дека ви е прпа сега оти видовте дека тоа, вакцинирај се за да не се поболиш, не важи, па сега ве фаќа страв да не се поболите и вие од многу болни. Оти вакцините не штитат.

Сега засега викаат дека штитат од сериозно поболување и смрт, ама свесни сте дека и тоа може да падни секој ден.

Postojat i drugi opasnosti, pred se prenesuvanje i long-kovid i sekako opasnosta od mutacii. Imame srekja sto ovoj virus sepak ne e tolku smrtonosen ko drugi na primer, inace so ovoj mind set ke imase vistinska depopulacija kako sto propagiraat po toa telegram-grupite.

Postojat i drugi opasnosti, pred se prenesuvanje i long-kovid i sekako opasnosta od mutacii. Imame srekja sto ovoj virus sepak ne e tolku smrtonosen ko drugi na primer, inace so ovoj mind set ke imase vistinska depopulacija kako sto propagiraat po toa telegram-grupite.
Да беше смртоносен до сега ќе го искореневме 100 пати.

Па подобро така. Него секој 3 месец некој си квази карантин а никакви резултати. И нема потреба од вакцинација.
Знам смешно звучи, еве штом се изнасмеа.
Кажи твоето решение ?
Имаше тука како тебе еден куп на темава, што мислеа дека некој ќе рече оп и цела планета ќе скока у исто време. Полека им дојде памет дека тоа е невозможно, и се фатија за следната нереална работа, вакцинирање произволна бројка на граѓани. Се тешиш со некоја недостижна работа за да ти биде полесно. Пример глеаш јака женска и си викаш, ех да имав пари, или да бев 20 цм повисок и тн. Така и ова, добиваш вакцина и следно е ех да имавме 70% ...

Работата е дека нема решение. Голем дел од граѓаните ќе го фатат, дел ќе умрат. Надежно вирусот ќе стане поблаг откако сите ќе прележиме. Вакцините ќе го скратат бројот на жртви на пола, ама тоа е тоа. Дур овој процес трае, ќе се замајуваме со некакви мерки, кој бил на свадба, кој биле вакцинирани меѓутоа крајниот епилог ќе биде ист.

Пс. вирусот го пренесуваат и животни. Така да тие 3-4 недели, и они треба да седат у карантин.

Имаше тука како тебе еден куп на темава, што мислеа дека некој ќе рече оп и цела планета ќе скока у исто време. Полека им дојде памет дека тоа е невозможно, и се фатија за следната нереална работа, вакцинацирање произволна бројка на граѓани.

Работата е дека нема решение. Голем дел од граѓаните ќе го фатат, дел ќе умрат. Надежно вирусот ќе стане поблаг откако сите ќе прележиме. Вакцините ќе го скратат бројот на жртви на пола, ама тоа е тоа. Дур овој процес трае, ќе се замајуваме со некакви мерки, кој бил на свадба, кој биле вакцинирани меѓутоа крајниот епилог ќе биде ист.

Пс. вирусот го пренесуваат и животни. Така да тие 3-4 недели, и они треба да седат у карантин.
Јасно ми е дека е неизводливо. Незнам што се изнасмеа. Ако ме сфати за толку сериозно, тогаш погрешно си ме сфатил.

И не ми ја откри америка. Веќе е константирано дека прележан или ваквиниран ќе бидат исходите. И јас се надевам на поблага мутација.

На сите што не му јасно и што ме прашуваат што е решение, да ви објаснам.

СЕГА ВЕЌЕ НИКОЈ НЕ Е СИГУРЕН ШТО Е ПОДОБРО

Ниту науката, иначе немаше да ја имаме оваа дилема, како што ја имаат на BBC.

Жално и тажно е што после 20 месеци се поставуваат вакви дилеми. Тоа е само знак колку се несигурни сите авторитети кои раководат со кризава.

Ај уште еднаш. Смртноста во нормални држави е 5.5% над 50 години, 0.1% под 50 години. Кај нас е глупаво да се прави споредба.

Значи вакцини има за сите, кој сака нека се вакцинира. Кој не, сам си одлучил нека си го прележува.

И не се замарајте за тоа кој се вакцинирал, а кој не.

Знам дека ви е прпа сега оти видовте дека тоа, вакцинирај се за да не се поболиш, не важи, па сега ве фаќа страв да не се поболите и вие од многу болни. Оти вакцините не штитат.

Сега засега викаат дека штитат од сериозно поболување и смрт, ама свесни сте дека и тоа може да падни секој ден.
Ти живееш во друга држава или во оваа?
Ако се разболиш ќе се лекуваш во оваа или во друга држава?

Далеку од прпање, мене ме интересира кога ќе заврши од сосема други причини.
Автоматски споено мислење:

Има разлика од не ни требаат, до ај да ги вакцинираме сите со сила, иако не знаеме што ќе постигнеме со тоа.
Вакцините требаше да бидат излез од разните рестрикции, односно да ги заштитат тие што се ранливи од вирусот за ние останатите да продолжиме да живееме. Тоа што се смени наративот е друг муабет, од вакцината е личен избор до вакцинирај се или ќе леташ од работа. За огромен дел од популацијата ризикот од вирусот е прифатлив.
Ај и ти како другар ти тенеќе, зошто зборуваш против вакцинација, кога и самиот истрча да се вакцинираш?

Тебе заедно со Сурков ќе ве ангажираме да го спроведете тоа на дело.
Одлична идеја. За нијанса поглупа од таа за генерален локдаун. Ама не се воздржувај, сподели повеќе.

Ти живееш во друга држава или во оваа?
Ако се разболиш ќе се лекуваш во оваа или во друга држава?

Далеку од прпање, мене ме интересира кога ќе заврши од сосема други причини.
Автоматски споено мислење:

Ај и ти како другар ти тенеќе, зошто зборуваш против вакцинација, кога и самиот истрча да се вакцинираш?
Имаш една статија уште коа почна короната, how pandemics end. Се сменија многу работи, некој чекаа имунитет од вакцина, некој од прележување меѓутоа статијата го предвиде најдобро. Пандемијата ќе заврши кога луѓето ќе решат дека е готово. За некој луѓе и сеа е готова, за некој нема никогаш да заврши.
А за мене ако те интересира, во моментот кога се вакцинирав други беа информациите. Долготраен имунитет, 95% заштита од заразување. Ништо од тоа не испадна точно. Дури и за патување пак треба тест да вадиш.

Имаш една статија уште коа почна короната, how pandemics end. Се сменија многу работи, некој чекаа имунитет од вакцина, некој од прележување меѓутоа статијата го предвиде најдобро. Пандемијата ќе заврши кога луѓето ќе решат дека е готово. За некој луѓе и сеа е готова, за некој нема никогаш да заврши.
Така е, ИВЗ го прогласи умрено уште минатата година, и еве гледам дека меѓу починатите нема муслимани ;)

Така е, ИВЗ го прогласи умрено уште минатата година, и еве гледам дека меѓу починатите нема муслимани ;)
Не си ме разбрал убаво, тоа што завршила пандемијата не значи дека нема да има умрени. Умрени имаш и од инфлуенца сеа, меѓутоа пандемијата завршила кога што завршила.
Инаку не сум толку против вакцините, и денес им препорачувам на тие што не се прележани да се вакцинираат. Меѓутоа тоа што го пишувате е толку неточно, што се граничи со лага.

Последно уредено:
Ало Август е, а кај е Октомври кој што е идеален за вакви болести, колку се бројките сега колку ќе бидат тогаш?

Не си ме разбрал убаво, тоа што завршила пандемијата не значи дека нема да има умрени. Умрени имаш и од инфлуенца сеа, меѓутоа пандемијата завршила кога што завршила.
Те разбрав де, не ни имавме пандемија, истата заврши уште пред да почне.
Народ ќе умира секогаш, дали ќе умрат 5000 или 500 е сеедно (и не е така лошо ова, помалку товар на пензискиот фонд) ;)

Те разбрав де, не ни имавме пандемија, истата заврши уште пред да почне.
Народ ќе умира секогаш, дали ќе умрат 5000 или 500 е сеедно (и не е така лошо ова, помалку товар на пензискиот фонд) ;)
Еве ти ја статијата, 2020 та. Сеуште најточно од се што прогнозираа разноразни експерти. Твое е у што ќе веруваш, дека коа ќе стигнеме до 80% вакцинирани ќе заврши пандемијата. Меѓутоа ќе сватиш наскоро дека тој магичен критериум е чиста глупост, луѓе и понатака ќе умираат во големи бројки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom