Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја студија направена пред јуни 2021 е тоалетна хартија. Веќе му е јасно на сите медицински и политички авторитети.

Само сега не знаат што да прават, па се тера по инерција.

Инаку новата реалност е дека сите треба да го прележат. Тоа значи дека природниот имунитет ќе биде на ПРВО МЕСТО.
Автоматски споено мислење:

Не знам
Оди провери, и ако немаш антитела потруди се да го фатиш што е можно поскоро.
Биди пример за тоа што го проповедаш. Еве ние што промовираме вакцинација се вакциниравме, немој да бидеш како поповите: „не ме гледај што правам, слушај ме што ти кажувам“.

Оди провери, и ако немаш антитела потруди се да го фатиш што е можно поскоро.
Биди пример за тоа што го проповедаш. Еве ние што промовираме вакцинација се вакциниравме, немој да бидеш како поповите: „не ме гледај што правам, слушај ме што ти кажувам“.

Бате 100 пати имам кажано дека имам 50 години и ќе/сум вакциниран.
Јас не сум анти ваксер.

И имам кажано 100 пати зошто не треба никој да се присилува да се вакцинира, а посебно не тие под 50 години.

Реално ништо не знаеме за вакцините. Сето е верба во неколку месечни истражувања.

Затоа не се прајте паметни оти коронава сите научници/доктори ги напрај магариња.

Па кој може да предвиди? Никој нема кристална топка.
Објаснето, дека многу брзо се менува цела состојба со вирусов. Сега и тоа ако некој неможе да го разбере тогаш тоа е друг проблем.
Ја го разбирам тоа.Затоа најубаво да се почека, чим толку брзо се менува. Нека откријат, нека се договорат. Па после ако се сигурни, може да пробаме.

Нема да помине долго време кога ќе почнат да се цензурираат мислења по форуми спротивни на планот за целосна вакцинација на луѓето. У мѓувреме да бидеме спремни за тоа треба.....како и да е, вирусов во комбинација со климатските промени и уште по нешто, посебно овде ќе донесе интересни случувања.
Сите оние што не сакаат да им се поклонат(да им го испушат, вакцинирајки се) на оние заслужни на случувањава треба да си бараат излез, некој сејф-хевн.

Боди, ја сум за тоа одамна. Само цензура за фејк њуз. И тоа по ај пи наоѓање и забрана за допир со интернет на 10 години.

Ја го разбирам тоа.Затоа најубаво да се почека, чим толку брзо се менува. Нека откријат, нека се договорат. Па после ако се сигурни, може да пробаме.
Абе најдобро е тотален глобален локдаун во рок 3-4 недели. Ама кога викам тотален, значи тотален. Армија и критичниот секотр да работи.
Дури и научнициве рекоа тоа е единствено решение, ама тотално неостварливо.

границата ти беше над 65, сега над 50 ти падна. Иначе какви споредби правиш со сообраќајки и некој што има срцеви болести со корона, само вие тоа знаете такви споредби да правите
Имале право на здрава животна средина човече, а на протестот за чист воздух никаде ги немаше. Битно за антивакс протест први сме. Ах бе Македонче.

Бате 100 пати имам кажано дека имам 50 години и ќе/сум вакциниран.
Јас не сум анти ваксер.

И имам кажано 100 пати зошто не треба никој да се присилува да се вакцинира, а посебно не тие под 50 години.

Реално ништо не знаеме за вакцините. Сето е верба во неколку месечни истражувања.

Затоа не се прајте паметни оти коронава сите научници/доктори ги напрај магариња.
Еве умираат и тие под 50 години, ако ја погледнеш возраста на починатите од последните денови ќе видиш дека имаш и под 40 (да, мнозинството се постари, ама имаш и млади). Логично гледано побитно е да се спаси некој на 40, отколку некој на 70.

Викаш не си антиваксер и планираш да се вакцинираш, ама најгласен си на темава. Кога некој те чита добива впечаток дека си апсолутен антиваксер, гратис и наведуваш други на иста реторика (не ја следам темава редовно, ама од тоа што те прочитавимав впечаток дека си хардкор антиваксер).

Ако толку веруваш дека не ни требаат вакцините, зошто воопшто би се вакцинирал? (50 не е престарен, имунитетот треба да ти е бетон).

Кое решение го предлагаш за излез од ова ако не вакцинација? Како го замислуваш прележувањето и стекнување со природен имунитет?

Абе најдобро е тотален глобален локдаун во рок 3-4 недели. Ама кога викам тотален, значи тотален. Армија и критичниот секотр да работи.
Дури и научнициве рекоа тоа е единствено решение, ама тотално неостварливо.
Да а, викаш цел свет да се договориме и оп, 3-4 недели никој да не мрда :pos: Тоа ќе му ебе мајката на вирусот.. Како не ни текнало за ниеден вирус до сеа ова.

Да а, викаш цел свет да се договориме и оп, 3-4 недели никој да не мрда :pos: Тоа ќе му ебе мајката на вирусот..
Па подобро така. Него секој 3 месец некој си квази карантин а никакви резултати. И нема потреба од вакцинација.
Знам смешно звучи, еве штом се изнасмеа.
Кажи твоето решение ?

Викаш не си антиваксер и планираш да се вакцинираш, ама најгласен си на темава.
Тие што во секој пост нагласуваат дека не се антиваксери, тие се најгласни на темава. Најгласно ги застапуваат антивакс тезите, ама не се антиваксери. Оукеј! :D

Кое решение го предлагаш за излез од ова ако не вакцинација? Како го замислуваш прележувањето и стекнување со природен имунитет?

Ај уште еднаш. Смртноста во нормални држави е 5.5% над 50 години, 0.1% под 50 години. Кај нас е глупаво да се прави споредба.

Значи вакцини има за сите, кој сака нека се вакцинира. Кој не, сам си одлучил нека си го прележува.

И не се замарајте за тоа кој се вакцинирал, а кој не.

Знам дека ви е прпа сега оти видовте дека тоа, вакцинирај се за да не се поболиш, не важи, па сега ве фаќа страв да не се поболите и вие од многу болни. Оти вакцините не штитат.

Сега засега викаат дека штитат од сериозно поболување и смрт, ама свесни сте дека и тоа може да падни секој ден.

Ако толку веруваш дека не ни требаат вакцините, зошто воопшто би се вакцинирал? (50 не е престарен, имунитетот треба да ти е бетон).

Има разлика од не ни требаат, до ај да ги вакцинираме сите со сила, иако не знаеме што ќе постигнеме со тоа.
Вакцините требаше да бидат излез од разните рестрикции, односно да ги заштитат тие што се ранливи од вирусот за ние останатите да продолжиме да живееме. Тоа што се смени наративот е друг муабет, од вакцината е личен избор до вакцинирај се или ќе леташ од работа. За огромен дел од популацијата ризикот од вирусот е прифатлив.

Секоја студија направена пред јуни 2021 е тоалетна хартија. Веќе му е јасно на сите медицински и политички авторитети.

Само сега не знаат што да прават, па се тера по инерција.

Ова ти е одговорот: Инаку новата реалност е дека сите треба да го прележат. Тоа значи дека природниот имунитет ќе биде на ПРВО МЕСТО.
Автоматски споено мислење:

Не знам

Ete i javno Kajgana forum ja proglasuva naukata za umreno.

Tuku kako taka toa e toaletna hartija? Poleka malce nema potreba od eskalacija.

Боди, ја сум за тоа одамна. Само цензура за фејк њуз. И тоа по ај пи наоѓање и забрана за допир со интернет на 10 години.
Треба прво да докажеш што е фејк а што не, а тоа е клизава работа. Нема везе ова е филм, и увек имало колаборационисти и партизани....само шумарот да не дојде и да не избрка сите.

Ete i javno Kajgana forum ja proglasuva naukata za umreno.

Tuku kako taka toa e toaletna hartija? Poleka malce nema potreba od eskalacija.
За жал Игорче знаеш дека јас не тресам работи од ракав.

Ова е констатација на бившиот директор на CDC.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom