Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Сега ми е уште појасно, во моментов владее поделба, 10:80:10.

10% екстремисти на двете страни ги малтретираат тие 80%.
На една страна е медицинската диктатура т.е. проваксерите, на друга се антиваксерските анархисти.

Сигурен сум сега да излези Фаучи и да му речи на првите не се вакцинирајте, ќе почнат да му викаат Уаааааа, мрш

И Трамп про вакцинација ?
Сите се продадоа . Путин, Ердо, сега и Трамп.
Останаа уште оној Болзанаро и Лукашенко.

Понеделник ќе биде официјално пуштена во полна употреба фајзер во САД. Следува после и модерна како што читам.И за децата под 12 години.
Ќе почнат најверојатно сите компании да бараат од вработените да си бидат вакцинирани.
Ќе биде интересно.

Сега ми е уште појасно, во моментов владее поделба, 10:80:10.

10% екстремисти на двете страни ги малтретираат тие 80%.
На една страна е медицинската диктатура т.е. проваксерите, на друга се антиваксерските анархисти.

Сигурен сум сега да излези Фаучи и да му речи на првите не се вакцинирајте, ќе почнат да му викаат Уаааааа, мрш
Престани бе со тоа МУ за множина, аман, ПРЕСТАНИ!

Двојни аршини има за сè во животот. И од каде ти знаеш дека починале од промаја, а не починале од корона? Ова од рекла казала муабети ти е? :D

Ете ти кажувам дека пред да се коментира за нешто целиот случај треба да се изанализира. Ако пациентот имал претходно еден мозочен удар, во меѓувреме се вакцинирал и после извесно време пак добива мозочен удар, тоа во јавноста се прикажува како пациентот да добил мозочен удар од вакцината. Малку е познато дека и претходно доживеал цереброваскуларен инсулт. Малку е познато дека имал хипертензија, срцева слабост или дијабет и дека пие цела шака лекарства. Или дека е онколошки болен, на имунотерапија или хемотерапија. Со ваквите претпоставки сами сме си криви за таквите двојни стандарди.

Затоа едно е ние да си збориме тука и да си вадиме неосновани заклучоци, а скроз друго е земањето во предвид на детална анамнеза на минати заболувања и коморбидитети, лична анамнеза, фамилијарна, фармаколошка, социјална, епидемиолошка. Однесувањето на пациентот. Физикален преглед, лабораторија, ртг и др. клинички испитувања.
Ме изнасмеа сега, како ја перцепираш реалноста.
Ете арно си кажа при толку хронични болести со срцеви заболувања, мозочни удари итн , кога умираа луѓето од сето тоа во 2020 сите ѓи прикажуваа дека умираат од Ковид, бидејќи и од која болест да боледуваш и одиш да се лечиш прво те тестираат за Ковид. Знам по мој пример, дека татко ми фати гангрена на ногата минатата година кога сите болници беа во паника, и кога го однесовме во болница, докторот рече дека треба да му се сече само стапалото, меѓутоа му направија Ковид тест и се чекаше 10 дена за резултати и за тоа време не го третираа и гангрената се прошири и ногата цела му ја пресекоа. Додека ѓи чекаше резултатите тие 10 дена беше сместен во Ковид центарот. За да може да му биде извршена ампутација, мораше шеќерот да му биде низок и не му даваа многу храна, и кога му ја ампутираа ногата беше многу малаксан и без енергија. И во таков случај да му излезеше тестот позитивен и не дај боже да починеше, случајот ќе беше затворен како Ковид смрт, а не причината поради која го однесовме во болница.
Такви примери има многу во светот.
Али што да правам , така ја перцепираш реалноста.
Во светот секоја година умираат по 600 000 од грип, 17 милиони од кардиоваскуларни болести, 8 милиони од рак и 4 милиони од респираторни заболувања. Без разлика дали би имало пандемија или не, тие луѓе секако би умреле, па сега гледај колку само од горе наведените болести умреле во 2020 година. Тие причини за смрт што ги наведов погоре драстично се намалени во 2020 и 2021 година, дури за 40%, а зашто, зашто кога умираат луѓето голем процент ѓи ПРЕНАМЕНУВААТ како Ковид. Напоменувам тие луѓе пак би умреле и да немаше Ковид пандемија, само немаше да умрат од Ковид и немаше да слушаме по цел ден на Тв, туку ќе си беа напишани како причина рак, грип, удари итн.

Последно уредено:

Јас сум про вакцинација и сеуште мислам дека вакцината иако не е идеална е сепак моменталното единствена шанса да се вратиме кон некоја нормала пред ковид. Би препорачал да се вакцинираат сите постари луѓе од 50+ години и сите кои немаат прележано.

Јас лично се вакцинирав бидејќи не сум прележал ковид (најверојатно) симптоматски и стојам на свое мислење дека луѓе што имаат прележано немат никаква корист од овие вакцини моментално. Не планирам да се вакцинирам со трета.....па до десетта вакцина направена за оригиналниот ковид а веќе има измутирано 10 пати.

Се гнасам од оваа ситуација моментално во Македонија, никој не треба да биде принуден за вакцинација и ова што го направи оваа власт никако не оди во прилог на здрав разум, не може да фаворизират вакцинален имунитет преку природен имунитет и после 45 дена да се вакцинираат и тие (wtf??)

Едноставно те тераат со сила да се извакцинираат луѓето и мислам дека и ја зацврстуваат паранојата на антиваксериве па и да кажам лично и јас веќе почнувам да имам некој сомнеж дека нешто имат некоја задна намера со овие вакцини. Дали е вистина што мислат овие антиваксериве или овие нашиве лешинари зимаат пари за секоја искористена вакцина не знам.

Многу јаки коментари има. Дејан Трампе прочитајте го, паметен е знае дека на толку многу антитела не смее да прими втора доза.

Е ова е бисер над бисерите, шлаг на тортата.
. Zatim kažu da se umjesto seksa preporuča masturbacija u dvoje sa razmakom od 1.5 metra i maskama na licu, a najbolje ipak preko interneta. Izdali su i detaljna uputstva:
austral1.png

Може ли полудо од ова, сигурно може, во очекување на следниот бисер !!

Се сеќавате едно време имаше тука еден член, од Осрелија, ни се чудеше на мерките "фашистички" кога имавме полициски часови и сл. Се прашувам каде е и што прави моментално :icon_lol:

А дали знаеш колкава е смртноста од Вариола Вера колку страшни симптоми има и какви последици има по здравјето на тие шо ја прележале?Дали знаеш колку љуѓе порано умирале од Туберколоза и Маларија?И од пеницилинот има последици по организмот ама во случај на загноен заб на пример има да лапаш амоксиклави имаш ли друг избор?Ќе дремиш со загноен заб,до кога?Абе чудо едно како наеднаш сите станаа стручњаци по медицина.
Очигледно ти прелета поентата над глава!
Тоа и го велам цело време. Многу поопасни лекови/вакцини/серуми има, па никој не се буни кога треба да ги прими!
Истите тие луѓе за Ковид вакциниве изрипаа мислиш Новичок треба да им пуштат.

Ах Филипче колку луѓе што имале корона ќе заебиш.

Нова студија.

In vaccinated subjects, antibody titers decreased by up to 40% each subsequent month while in convalescents they decreased by less than 5% per month.

Ах Филипче колку луѓе што имале корона ќе заебиш.

Нова студија.

In vaccinated subjects, antibody titers decreased by up to 40% each subsequent month while in convalescents they decreased by less than 5% per month.

Треба да одговараат и тој и тие што се околу него.Поголемиот дел од политичка гарнитура и елита е спремна за добра робија.

На сите што прележале корона официјлано се препорачува вакцинација дури после 6 месеци. Тие истите луѓе со прележан ковид ги имаат истите слободи и права моментално како и вакцинираните во западните земји.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom