- Член од
- 4 август 2018
- Мислења
- 1.654
- Поени од реакции
- 3.506
Како ти што правиш а?ќе преживеете баце, само вакцинирај се и не мисли на ништо

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како ти што правиш а?ќе преживеете баце, само вакцинирај се и не мисли на ништо
Историски тазе е Австралија.Викаш како у Белорусија а?Да идеме у поново време Сталин е малку далечен историски гледано...
Богами се нагледав демократија очите ми се напунија од тој цивилизиран свет...Историски тазе е Австралија.
Престани бе со тоа МУ за множина, аман, ПРЕСТАНИ!Сега ми е уште појасно, во моментов владее поделба, 10:80:10.
10% екстремисти на двете страни ги малтретираат тие 80%.
На една страна е медицинската диктатура т.е. проваксерите, на друга се антиваксерските анархисти.
Сигурен сум сега да излези Фаучи и да му речи на првите не се вакцинирајте, ќе почнат да му викаат Уаааааа, мрш
Ме изнасмеа сега, како ја перцепираш реалноста.Двојни аршини има за сè во животот. И од каде ти знаеш дека починале од промаја, а не починале од корона? Ова од рекла казала муабети ти е?
Ете ти кажувам дека пред да се коментира за нешто целиот случај треба да се изанализира. Ако пациентот имал претходно еден мозочен удар, во меѓувреме се вакцинирал и после извесно време пак добива мозочен удар, тоа во јавноста се прикажува како пациентот да добил мозочен удар од вакцината. Малку е познато дека и претходно доживеал цереброваскуларен инсулт. Малку е познато дека имал хипертензија, срцева слабост или дијабет и дека пие цела шака лекарства. Или дека е онколошки болен, на имунотерапија или хемотерапија. Со ваквите претпоставки сами сме си криви за таквите двојни стандарди.
Затоа едно е ние да си збориме тука и да си вадиме неосновани заклучоци, а скроз друго е земањето во предвид на детална анамнеза на минати заболувања и коморбидитети, лична анамнеза, фамилијарна, фармаколошка, социјална, епидемиолошка. Однесувањето на пациентот. Физикален преглед, лабораторија, ртг и др. клинички испитувања.
Е ова е бисер над бисерите, шлаг на тортата.![]()
Potpuno ludilo u Australiji – vijesti postaju sve bizarnije
Vijesti koje dolaze iz Australije postaju sve više bizarne. Bizarno je najbolje riječ za opisati što se tamo događa. Osim potpuno fašističkih mjera, Australski režim izlaže svoje građane, koje bi sad već mogli nazvati zatvorenicima, brutalnoj policijsko-vojnoj represiji, skandalozno visokim...www.logicno.com
Очигледно ти прелета поентата над глава!А дали знаеш колкава е смртноста од Вариола Вера колку страшни симптоми има и какви последици има по здравјето на тие шо ја прележале?Дали знаеш колку љуѓе порано умирале од Туберколоза и Маларија?И од пеницилинот има последици по организмот ама во случај на загноен заб на пример има да лапаш амоксиклави имаш ли друг избор?Ќе дремиш со загноен заб,до кога?Абе чудо едно како наеднаш сите станаа стручњаци по медицина.
Ах Филипче колку луѓе што имале корона ќе заебиш.
Нова студија.
In vaccinated subjects, antibody titers decreased by up to 40% each subsequent month while in convalescents they decreased by less than 5% per month.
![]()
Large-scale study of antibody titer decay following BNT162b2 mRNA vaccine or SARS-CoV-2 infection
Background Immune protection following either vaccination or infection with SARS-CoV-2 decreases over time. Objective To determine the kinetics of SARS-CoV-2 IgG antibodies following administration of two doses of BNT162b2 vaccine, or SARS-CoV-2 infection in unvaccinated individuals. Methods...www.medrxiv.org