Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Последно уредено:

Каков пациент човече, не е можно да е волку глуп. Не ме ни чуди зошто не си го реализирал потенцијалот, мислев само in-game ради притисокот ги прави најлошите можни одлуки, ама братов ...

Инаку ако не приметивте како функционира Оле, да ви појаснам - типот си има трансфер желби и е спремен да ги чека, отколку да купи некого што не го сака, ради реда, што со тек на време би бил вишок и тежок за продавање. Малиов Чуамени што се врти, посекако не е за стартен мидфилдер туку за во иднина со спорадична улога. По мене наследник на Матич би требало да биде.
И да, ако го земеме пример Камавинга, Рајс секако би бил трансфер цел идната година, заедно со Халанд. Искрено за Рајс сум скептик, од причина што и Челзи и Сити ќе се умешаат за него.

ПС: Ланската сезона ја 'изгубивме' ради неквалитетна клупа и мал ростер на квалитетни 11 играчи, додека годинава тоа е подобрено.Мислам дека кон ова и цели Оле, поголем тим кој ќе биде спремен за ротирање, а не таму Бруно да прегори оти цел товар на негови плеќи паднал.

ППС: Фред-Скот двоецот се покажал до сега во дербиња, додека со послаби екипи можеби и нема потреба од толку дефанзивен двоец, така да со нив 2ца би можеле да се крпиме сезонава. Потребен е пивот, но не е и неопходен.

Абе едно што сака Оле а друго е дали ке му се дозволи, неможе вечито да се вади на некомплетен тим така да тоа инатење ке му се удри од глава

Sent from my iPhone using Tapatalk

Те разбрав тебе али тоа нема да се случи.

Пошто ме мрзи да се оправам у групана од Премиер, лично јас имам очекувања од тимов сезонава. Би рекол очекувам титула во лига + некој куп + посериозно да конкурираме во ЛШ, но за сите овие треба и малку среќичка, па финалното очекување е жестока борба до крај. Имаме квалитетни поединци, одлични засилувања, длабок ростер и доволно квалитетен ростер кој ќе помогне за ротација во тесни моменти.

Во дербиња Оле се покажал за доволно храбар и тактички флексибилен, со помаливе екипи не би требало да имаме проблем со оглед дека дојде уште еден креативен играч - Санчо, што овозможува поголема тактичка флексибилност. Слабостите од лани (квалитетна клупа, прекини и сомнителни одлуки од тренерот) начелно личи дека ќе се корегираат, но времето ќе покаже.

Очекувам интересна сезона.

Пошто ме мрзи да се оправам у групана од Премиер, лично јас имам очекувања од тимов сезонава. Би рекол очекувам титула во лига + некој куп + посериозно да конкурираме во ЛШ, но за сите овие треба и малку среќичка, па финалното очекување е жестока борба до крај. Имаме квалитетни поединци, одлични засилувања, длабок ростер и доволно квалитетен ростер кој ќе помогне за ротација во тесни моменти.

Во дербиња Оле се покажал за доволно храбар и тактички флексибилен, со помаливе екипи не би требало да имаме проблем со оглед дека дојде уште еден креативен играч - Санчо, што овозможува поголема тактичка флексибилност. Слабостите од лани (квалитетна клупа, прекини и сомнителни одлуки од тренерот) начелно личи дека ќе се корегираат, но времето ќе покаже.

Само очекувам подобрување во играта, за трофеи покажа Оле колку му е можноста имаше еден куп финалиња.

Очекувам да сме страв и трепет за било која екипа, е сеа собирањето на поени рековме да котира 80+ и да освоиме некој куп убо би било. Оти не зависи се од нас, ако сити има 100 победи со илјада голој.

Последниов пасус, да. Интересна сезона за разлика од лани дефинитивно ќе има, сепак конкурентите се појачаа солидно. Во Јунајтед фалат уште 2ца клучни играчи за титула, реално колку и да сакам да сум оптимист, едноставно не иде. До декември ќе се случи свашта, а тек од јануари до мај? Екипава е ојачана од лани, само не знам дали имаат психолошки ојачано за да се носат низ цела сезона, ипак е релативно млада екипа без некое wow искуство.

Едно е квалитет, ама истото без карактер е ништо. Дај боже да грешам и да им го начукаат на сите и освојат, но реално дали годините ме газат да не летам во облаци, мислам дека второ/трето место е супер пласман за оваа екипа. Во лш не очекувам ништо сензационално, освен макс до 1/4 или 1/2 финале. Едино некој куп да освојат и тоа е тоа.

И не се замарај со шапшали, макар и последен бил Јунајтед увек ќе им боде очи зошто империја не се гради за сезона - две, они поише од тоа и не виделе.

Последниов пасус, да. Интересна сезона за разлика од лани дефинитивно ќе има, сепак конкурентите се појачаа солидно. Во Јунајтед фалат уште 2ца клучни играчи за титула, реално колку и да сакам да сум оптимист, едноставно не иде. До декември ќе се случи свашта, а тек од јануари до мај? Екипава е ојачана од лани, само не знам дали имаат психолошки ојачано за да се носат низ цела сезона, ипак е релативно млада екипа без некое wow искуство.

Едно е квалитет, ама истото без карактер е ништо. Дај боже да грешам и да им го начукаат на сите и освојат, но реално дали годините ме газат да не летам во облаци, мислам дека второ/трето место е супер пласман за оваа екипа. Во лш не очекувам ништо сензационално, освен макс до 1/4 или 1/2 финале. Едино некој куп да освојат и тоа е тоа.

И не се замарај со шапшали, макар и последен бил Јунајтед увек ќе им боде очи зошто империја не се гради за сезона - две, они поише од тоа и не виделе.

За воља на вистината, имаме доста играчи кои имаат доста (големо) искуство на голема сцена:
- Де Геа (Има освено се што може, освен националните натпреварувања и ЛШ)
- Лук Шо (Финале ЕП, неколку купови)
- Мегваер (Финале ЕП)
- Варане (x4 ЛШ, СП, финале ЕП, нз колку Примери, Шпански купови, Суперкупови и Светски Купови)
- Матич (Освоил ПЛ со Челзи и мислам беше успешен со Бенфика)
- Погба (СП, финале ЕП, купови со Јунајтед, 5 Серија А титули, неколку купови со Јуве)
- Дони (лига со Ајакс и полуфинале ЛШ)
- Рашфорд (неколку купови со Јунајтед)
- Марсијал (финале ЕП, неколку купови со Јунајтед)
- Кавани ( Копа Америка, неколку титули во Франција)
- Мата (има освоено се освен ЕП и ПЛ)

Вака така мислам дека има совршен микс на млади и желни за крв играчи во комбинација со поискусни играчи. 2 години пројдоа, ребилдот (по мене) е направен. Можеби фали квалитетен шпиц и ДМ, но најчесто тоа е шлаг на тортата.
Мислам дека можеме со овој состав да конкурираме, времето е дојдено.

Околу конзистентност за конкурентност во лига, исто немам гајле поготово после ланското издание. Откако фатија кондиција, ритам и форма, од Ноември/Декември имаа одлична низа и изгубија само еднаш (?) се до мај, рачунај прегорен беше релативно тимот.

Околу Оле имам резервации, но нуди солидни контра аргументи за некои негови сомнителни одлуки. Не ми е логично да си нема врска, кога мнооогу одлуки надвор од 90те минути на теренот, му испаднале сосема исправни. Не е коинциденција во прашање. Не можам да речам дека една одлука му била погрешна (ако не се рачунаат оние на теренот).
Ми се свиѓа што не глуми експерт за се и сешто, туку ги делегира обврските на неговиот тим (исто како и Ферги).

ПС: Фил Џонс има освоено се освен ЛШ, ЕП и СП :icon_lol:

За воља на вистината, имаме доста играчи кои имаат доста (големо) искуство на голема сцена:
- Де Геа (Има освено се што може, освен националните натпреварувања и ЛШ)
- Лук Шо (Финале ЕП, неколку купови)
- Мегваер (Финале ЕП)
- Варане (x4 ЛШ, СП, финале ЕП, нз колку Примери, Шпански купови, Суперкупови и Светски Купови)
- Матич (Освоил ПЛ со Челзи и мислам беше успешен со Бенфика)
- Погба (СП, финале ЕП, купови со Јунајтед, 5 Серија А титули, неколку купови со Јуве)
- Дони (лига со Ајакс и полуфинале ЛШ)
- Рашфорд (неколку купови со Јунајтед)
- Марсијал (финале ЕП, неколку купови со Јунајтед)
- Кавани ( Копа Америка, неколку титули во Франција)
- Мата (има освоено се освен ЕП и ПЛ)

Вака така мислам дека има совршен микс на млади и желни за крв играчи во комбинација со поискусни играчи. 2 години пројдоа, ребилдот (по мене) е направен. Можеби фали квалитетен шпиц и ДМ, но најчесто тоа е шлаг на тортата.
Мислам дека можеме со овој состав да конкурираме, времето е дојдено.

Околу конзистентност за конкурентност во лига, исто немам гајле поготово после ланското издание. Откако фатија кондиција, ритам и форма, од Ноември/Декември имаа одлична низа и изгубија само еднаш (?) се до мај, рачунај прегорен беше релативно тимот.

Околу Оле имам резервации, но нуди солидни контра аргументи за некои негови сомнителни одлуки. Не ми е логично да си нема врска, кога мнооогу одлуки надвор од 90те минути на теренот, му испаднале сосема исправни. Не е коинциденција во прашање. Не можам да речам дека една одлука му била погрешна (ако не се рачунаат оние на теренот).
Ми се свиѓа што не глуми експерт за се и сешто, туку ги делегира обврските на неговиот тим (исто како и Ферги).

ПС: Фил Џонс има освоено се освен ЛШ, ЕП и СП :icon_lol:
Тоа е тоа, можеме да конкурираме (но не и да освоиме) убаво си пишал.
Со шпиц кој тресе 20-30 гола и солиден дмц ќе беше друг муабетот, меѓутоа во време на криза и овие 2ца дојдоа топ. Сепак, нада на киро последна умира и ќе ми биде мило ако ги побијат сите и освојат.
Мислам дека тогаш место јунајтед ќе го истетовирам оле.

Тоа е тоа, можеме да конкурираме (но не и да освоиме) убаво си пишал.
Со шпиц кој тресе 20-30 гола и солиден дмц ќе беше друг муабетот, меѓутоа во време на криза и овие 2ца дојдоа топ. Сепак, нада на киро последна умира и ќе ми биде мило ако ги побијат сите и освојат.
Мислам дека тогаш место јунајтед ќе го истетовирам оле.
Воопшто не гледам проблем со напаѓачката позиција од причина што Гринвуд покажува мноогу ветувачки знаци, Кавани е одличен за бункераши, додека Марсијал (и Гринвуд) се одлични за дербиња.

Среќа фали најмногу, мене ако ме прашаш. Достижна е титулата, можеби најдостижна од времето на Ферги до сега. Дури и Челзи ги сметам за позезнати отколку Сити. Носењето на Грилиш не им менува нешто многу во играта, додека со Кејн би била подруга приказната.

Мислам дека први прогнози би можеле да дадеме за еден месец. До крај на септември има доста зезнати утакмици, Волвс, Вила, Вест Хем, Евертон... ќе видиме како ќе делуваме во овие 5-6 кола.

Иначе, Гарнер е пред потпис на нов 4 годишен договор и Аталанта покажале интерес да го земат Амад на позајмица. Постои шанса да го вратат таму доколку вметнат клаузула дека ќе има загарантирана минутажа.
Вилијамс најверојатно ќе биде позајмен во Норвич.

Последно уредено:
Иначе, Гарнер е пред потпис на нов 4 годишен договор и Аталанта покажале интерес да го земат Амад на позајмица. Постои шанса да го вратат таму доколку вметнат клаузула дека ќе има загарантирана минутажа.
Ако оди барем у Премиер лига да оди у Италија нема логика.

Првиве месеци лажат за крајниот исход. Но премногу е важно во истиов период мора да се одржуваме на врвот па со една добра серија и да го преземеме за на крајот од сезоната да се влези со поголем мотив во борбтат за титула.

Прерано е да се дискутира дали е Сити ослабнат/засилен или дали Челзи играчкиот потенцијал ќе го отслика на терен. Истото важи и за нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom