Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ах бе Игорче, абе се сеќаваш на тоа да се вакцинираат постарите и РАНЛИВТЕ КАТЕГОРИИ

Е сега тој делот РАНЛИВИТЕ КАТЕГОРИИ не важело повеќе.

За постарите веќе треба трета доза.

Ај да видиме кое дно ќе го доприме.
Види Холандија во последниот бран колку имаше хоспитализирани и жртви.

1629313271936.png

1629313293705.png

1629313316716.png

Доколку сакаат да ги убедат луѓето, многу поедноставно е да извадат асални бројки место да оставаат да решаваат равенки за да добијат ефикасност. Се знае ко во израел, однос невакцинирани со вакцинирани на пресек 100 000 жители, заразени, умрени, хоспитализирани. И објавувај секој ден. Со моменталниве објави оставаш простор за сомневање, само изглеа полесно е да глумиш сила.

50-60 годишна жена у дебата и да објаснува дека ѝ тече крв а претходно последен пат имала пред 15 години?
Може Бил Гејтс ги заебал теоритичариве на заговор дека е за депопулација, у вакцините клал еликсир за пак да стануваат плодни.

Мапа на вакцинација во Турција, забележливо е што над 75% вакцинирани над 18 години има во западниот дел а најмалку во југоисточниот дел каде дел од населението живее со племенски обичаи.
Истанбул како еден мегалополис има извонредна стапка од 71,4%.

Со прва доза се вакцинирани 72,54% од полнолетните граѓани, со две дози 54,98% а аплицирани се и 7.195.181 вакцини трета доза.

18,08,2021 FireShot Capture 058 - Covid19 - covid19.saglik.gov.tr.png

Оти зборуваш кога не знаеш.

Има жени што имаат меструција секој ден, 45 дена по вакцинација со Фајзер и не му престанува.

Не се силете со овие притисоци врз луѓе, соогледано само од ваша преспектива.
...секое крварење ,,од вагина,, не е менструација,

Тенеке, ја откри Америка. Луѓе со слаб имун систем развивале послаба имунска реакција. Чудо невидено. Сепак доволно изгледа да кренат глава од масовна умирачка која ја имаше на луѓе над 70 на пример. Што мислиш на овие што ќе им се деси да фатат корона невакцинирани?
Ќе се повторам....пред вакцинацијата со Спутник, добивав херпеси или афти на секои 3-4 недели, а од тогаш ни еднаш....

тоа сум го приметил....за друго незнам

@Aceso обично ме игнорира за работи кои не и одат во прилог.
Верувај дека сака само да помогне.

Кога сме веќе на тоа дали е подобро природен или вештачки имунитет. Филипче сака да ја стимулира вакцинацијата со неговите коментари, а од друга страна докторската фела смета дека или не треба вакцина или доволна е само една доза на веќе прележаните! Тука се обработуваат неколку студии. :)

Ќе се повторам....пред вакцинацијата со Спутник, добивав херпеси или афти на секои 3-4 недели, а од тогаш ни еднаш....

тоа сум го приметил....за друго незнам
Да ти кажам и ја исто со херпесите. Ај ако не штити за корона овие гнасиве ме олабавија :D

Јадат немиено овошје директно од гранка,крадат од комшии...
да бе....како не ми текна....

вероватно ослабнат имунитет...нема друго објаснување. воа грипови, вируси...ништо ме нема одминато...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom