Политички случувања во Авганистан

M

Macedon1um

Гостин
И сеа кој е спасот од Злајо?Левица тешко дека би можела нешто да направи без коалиција со ДПМНЕ.Кој е твојот предлог за спас.Уште не ти е јасно шо ќе се деси со државава ако овај извеаниов од Муртино остани на власт???
Знае Берик дека мора пак коалиција Левица/Дпмне за паѓање на Заев ама веројатно очекува Левица да диктираат а не да имаат подредена улога во таа влада

Едно е да влезеш во влада со 2 пратеника сосем друго е со 20+

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
И сеа кој е спасот од Злајо?Левица тешко дека би можела нешто да направи без коалиција со ДПМНЕ.Кој е твојот предлог за спас.Уште не ти е јасно шо ќе се деси со државава ако овај извеаниов од Муртино остани на власт???
Се знае кој е спасот, да се казни ВМРО за сите глупости што ги прави сдсс.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Знае Берик дека мора пак коалиција Левица/Дпмне за паѓање на Заев ама веројатно очекува Левица да диктираат а не да имаат подредена улога во таа влада

Едно е да влезеш во влада со 2 пратеника сосем друго е со 20+
По се изгледа не знае.Левица не може диктира од едноставн причина шо ДПМНЕ имаат голем број на гласачи шо се вработени во државна администрација.Секој конфликт меѓу Левица и ДПМНЕ е пат кон пропаста за нас како народ.Значи остај ти емоции.Треба сеа прагматизам,пошто ако овај остане на власт има да не нема.

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
По се изгледа не знае.Левица не може диктира од едноставн пичина шо ДПМНЕ имаат голем број на гласачи шо се вработени во државна администрација.Секој конфликт меѓу Левица и ДПМНЕ е пат кон пропаста за нас како народ.Значи остај ти емоции.Треба сеа прагматизам,пошто ако овај остане на власт има да не нема.
Епа друже кој ја напаѓа Левица, дали Левица некогаш го нападнало сегашното членство, освен ако не се они први спомнати. Оној токмакот од Куманово што ги напаѓа цело време не се запрашал во градот негов што се случува и на каде се движи туку со Левица се замара. Се е џабе ако дпмне е сдс 2, и ја сум за со заеднички сили да падне Заев, да се случи нешто као у Црна Гора ама единстевиниот човек кој е виновен што Заев е на власт е само Мицкоски и никој друг. Препотентно градско педерче и татино синче со буџетарско педигре и без муда, се знае што може да се очекува од него.

M

Macedon1um

Гостин
По се изгледа не знае.Левица не може диктира од едноставн причина шо ДПМНЕ имаат голем број на гласачи шо се вработени во државна администрација.Секој конфликт меѓу Левица и ДПМНЕ е пат кон пропаста за нас како народ.Значи остај ти емоции.Треба сеа прагматизам,пошто ако овај остане на власт има да не нема.
А кај прочита јас дека пишав конфликт ? Ќе си легнат на брашното Дпомнеовците и тие во администрација ако сакаат нивната партија да биде на власт
Без Левица ќе нема власт освен ако Дпмне и Сдс не почнат да разменуваат пратеници и советници едни со други

туку ќе не бришат не е темава за дпмне, сдс и домашна политика

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Епа друже кој ја напаѓа Левица, дали Левица некогаш го нападнало сегашното членство, освен ако не се они први спомнати. Оној токмакот од Куманово што ги напаѓа цело време не се запрашал во градот негов што се случува и на каде се движи туку со Левица се замара. Се е џабе ако дпмне е сдс 2, и ја сум за со заеднички сили да падне Заев, да се случи нешто као у Црна Гора ама единстевиниот човек кој е виновен што Заев е на власт е само Мицкоски и никој друг. Препотентно градско педерче и татино синче со буџетарско педигре и без муда, се знае што може да се очекува од него.
Добро ок нека си тера Злајо на власт пошо Мицко е препотентно педерче.После ќе си пишиме овде на форум вака праел ваков бил и се посрал на државата,ок.Јас сум за Левица ама ситуацијата на терен е таква каква шо е.Ево камо нека доминира Левица во идната влада.Ама прво треба да ја состават.Со меѓусебни препукувања сигурно нема да се случи тоа.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Добро ок нека си тера Злајо на власт пошо Мицко е препотентно педерче.После ќе си пишиме овде на форум вака праел ваков бил и се посрал на државата,ок.Јас сум за Левица ама ситуацијата на терен е таква каква шо е.Ево камо нека доминира Левица во идната влада.Ама прво треба да ја состават.Со меѓусебни препукувања сигурно нема да се случи тоа.
Нека ја состават бе друже, нормално дека сакам да падне Заев по секоја цена па дури и тоа педерче да стане премиер, за паѓање на Заев се би прифатил зошто секако е лик што може да направи нешто 10 пати полошо. Само како што кажав коа имаш сдс 2 како ќе го победи сдс 1.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Првите бегалци (1000 ka) пристигнаа во UK. Ќе прифателе околу 25.000

БоЏо како им го начука, за кој курац излегоа од ЕУ? За да им лупнат визи за во земјите од ЕУ, бегалците им остануваат.
Мене ми изгледа дека повеќе им одговара да им чистат лајната Авганистанците одколку Бугарите и Романците.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Еј, сега му текна на CNN шо била работата

The Taliban are sitting on $1 trillion worth of minerals the world desperately needs

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.476
Поени од реакции
43.365
Еј, сега му текна на CNN шо била работата

The Taliban are sitting on $1 trillion worth of minerals the world desperately needs

зошто америка овие 20 години не ги експлоатираше тие 1 трилион ако ги имаше? Они за еден трилион со напалм бомби цел афганистан ќе го запалеа ако имаше толку кеш у таа земја.

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
Мене ми изгледа дека повеќе им одговара да им чистат лајната Авганистанците одколку Бугарите и Романците.
Мислам дека веќе има доволно мигранти што се квалификувани да ја вршат таа дејност во UK, овие економски мигранти од Афганистан мора да им се вишок.

M

Macedon1um

Гостин

Словенциве глупи се што прифаќаат максимум 5 ама нашиов Црпко е многу паметен и великодушен

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Овие кога ќе ни ги лупнат, испраниве миротворци, ќе седат само таму каде што се, или ќе ни се шетаат низ Скопје и насекаде?
И зошто не кажуваат колку ќе бидат тука? Ако викаат дека ќе седат на некое време? Колку е тоа некое време? Неколку дена, неколку недели, месец,месец-два, пола година, една година, неколку години, 5-10 години? Америка, што не си ги зема овие пред да си замине? Или НАТО и другиве држави?

Kajgana Shop

На врв Bottom