- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.554
- Поени од реакции
- 18.960
Не мора да претпоставувате, си има бројки. Моментално од израел се за над 50 годишни 6:1 за вакцинираните, и за под 50 годишни 2.3 :1. За хоспитализација. Тоа е до негде океј, да не беше фактот дека пред 3-4 месеци ефикасноста беше 90% за заразување а не за хоспитализација. Значи драстичен пад на ефикасноста на вакцините. Те тера да се запрашаш што ќе биде за 1 година.Имунитетот траел само 6 месеци..
Еве и да речеме дека ова е вистина, допрва ќе видиме дали откако ќе помине овој период ќе има значително поголем број на инфицирани со двојна доза и уште побитно како ќе го поднесат истиот. Според мене организам што еднаш добил некакви антитела од вирусот (во случајов со вакцина) наредниот пат ќе биде далеку поспремен, може не како оној што природно ќе поминал без вакцина сепак има/ло некаков позитивен ефект од истата не е џабе аплицирана.
Капак на тоа е дека компании спремале 3ти дози уште тогаш, значи знаеле дека ефикасноста ќе паѓа после неколку месеци и практично не мафтаа дур ние тука правевме trust the science.
Автоматски споено мислење:
Горе доле сите земји у светот се мачат со истиот проблем, така да колку е глуп народот тука не игра некоја улога.А повеќето од луѓето во земјава стварно се глупи ко кур (глеј каква е земјава, како прво) и мене ништо не ми значи кога некој како аргумент ќе рече - Ама повеќето вака мислат кај нас.