Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Имунитетот траел само 6 месеци..

Еве и да речеме дека ова е вистина, допрва ќе видиме дали откако ќе помине овој период ќе има значително поголем број на инфицирани со двојна доза и уште побитно како ќе го поднесат истиот. Според мене организам што еднаш добил некакви антитела од вирусот (во случајов со вакцина) наредниот пат ќе биде далеку поспремен, може не како оној што природно ќе поминал без вакцина сепак има/ло некаков позитивен ефект од истата не е џабе аплицирана.
Не мора да претпоставувате, си има бројки. Моментално од израел се за над 50 годишни 6:1 за вакцинираните, и за под 50 годишни 2.3 :1. За хоспитализација. Тоа е до негде океј, да не беше фактот дека пред 3-4 месеци ефикасноста беше 90% за заразување а не за хоспитализација. Значи драстичен пад на ефикасноста на вакцините. Те тера да се запрашаш што ќе биде за 1 година.
Капак на тоа е дека компании спремале 3ти дози уште тогаш, значи знаеле дека ефикасноста ќе паѓа после неколку месеци и практично не мафтаа дур ние тука правевме trust the science.
Автоматски споено мислење:

А повеќето од луѓето во земјава стварно се глупи ко кур (глеј каква е земјава, како прво) и мене ништо не ми значи кога некој како аргумент ќе рече - Ама повеќето вака мислат кај нас.
Горе доле сите земји у светот се мачат со истиот проблем, така да колку е глуп народот тука не игра некоја улога.

И по тебе во ред е да се притискаат овие под 30 години и прележаните да се вакцинираат, затоа што допрва ќе видиме дали помага вакцината?
Не е во ред никој да се притиска за вакцинирање.

Али ако државата сака, може да го направи тоа како во СФРЈ - со војска, у строј сите и одвртите сви рукаве, на леву руку.

Али ако државата сака, може да го направи тоа како во СФРЈ - со војска, у строј сите и одвртите сви рукаве, на леву руку.

Се разбира може така, во СФРЈ и во Кина и во бивш СССР.
Може и кај Талибанците истото да се спроведе.

Но, демек ние демократија, перфидно и педерски, ем мораш, ем мора да сакаш да ја примиш и тоа потврдено со твој потпис.

Али ако државата сака, може да го направи тоа како во СФРЈ - со војска, у строј сите и одвртите сви рукаве.
Затоа америчкиот втор амандман е секси, баш за вакви работи. :)

Баш би сакал да видам како ќе пројдат у западна Македонија да пробаат да го направат ова.

Епа ние сме збир на сите можни комбинации: лоши мерки, народ што не почитува ништо и не држи дистанца, дувло на антиваксери, банана здравством. Каков народ, такви ќе бидат и мерките.
Yep, ние сме збир на сите тие можни комбинации. Не би рекол дека некаде во светов повеќе држеле дистанца и ги почитувале мерките отколку што ние овде, сепак се зависи од индивидуата.

Мерките не беа прилагодени за народот туку копирани од други држави со различни култури и менталитет, ги копиравме мерките на Италија кога Италија имаше по десетици илјади заразени, а ние пет луѓе.

Последно уредено:
И по тебе во ред е да се притискаат овие под 30 години и прележаните да се вакцинираат, затоа што допрва ќе видиме дали помага вакцината?

Види ако ме прашуваш мене над 35-40 години би ја направил вакцината задолжителна, а под 30-35 исклучиво доброволно и тоа со Кинеската

Види ако ме прашуваш мене над 35-40 години би ја направил вакцината задолжителна, а под 30-35 исклучиво доброволно и тоа со Кинеската
А зошто годините се битни?

Кај кинеските имунитетот (најверојатно) паѓа после 4 месеци, кај Фајзер потврдено за 8 месеци, кај Модерна најверојатно по 1 година, кај таа возрасна група.

После тоа нова доза?

Доколку си ризична група никој не ти брани да се вакцинираш, не можеш да очекуваш мнозинството народ да не оди на работа, едвај леб да има да јаде, да не може да оствари било каков социјален контакт, бизниси да се затвораат и луѓе без работа да остануваат поради тоа што минимален процент од населението поради (најчесто) неправилни животни одлуки спаѓа во ризична група. Тоа е чист себичлук. Ризична група си? Твоите се ризична група? Сакаш да се заштитиш себеси и твоите максимално колку што е можно? Оди вакцинирај се, почитувај мерки, не излегувај од дома, ако сакаш не оди на работа, ама не можеш да ги кривиш, затвораш и да ги форсираш другите да не си го живеат животот.
А не е ич себично она 'млад сум ја, не сум ризична категорија, ќе го поминам од нога' и потенцијално да ги ставиш у ризик десетици луѓе околу тебе, кои ставаат други стотици луѓе у ризик. И такааааа, животот е круг во него сме сите.

А не е ич себично она 'млад сум ја, не сум ризична категорија, ќе го поминам од нога' и потенцијално да ги ставиш у ризик десетици луѓе околу тебе, кои ставаат други стотици луѓе у ризик. И такааааа, животот е круг во него сме сите.

Да те прашам, дали уште веруваш во имунитет на стадо?

Па вирусот кажува дека се битни во огромен дел од случаите
Може затоа што младиве кур им чуе и за болест и за се....и не се замараат, во комбинација со здравствена состојба и нивоа на интоксикација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom