Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
И во Европа го бараат тоа. Како што покажа @Igorcemk тој германскиот документ и таму изјавуваш дека ја примаш на сопствена одговорност.

И во САД е така како што видов.

Не знам како е во другиве држави.
Дека се согласуваш да ја примаш а не ослободуваш никого од одговорност.

Kolku zastedija tie sto ne ucestvuvaat vo fondot a se vakciniraa, a kolku se zijan onie sto cel zivot plakjaa pa ne potrosija ni denar od fondot. Mislam glupo e da ti objasnuvam kako funkcionira fondot, ili barem koja e idejata pozadi toa.
Автоматски споено мислење:

Vo koja smisla kako da ne sum zasegnat?
Не знам, можеш да прашаш колку чини во Систина еден ден, па извади просек, па да видиме колку не чини еден невакциниран + неплаќач.
За вакцините знаеме, 40-50 евра.
Јас да можеше уште во Февруари ќе си ја платев вакцината покрај здравственото. На крај во Србија се вакцинирав, па би рекол дека сум во втората група, ама не мрчам за првата група зашто се работи за Јавно здравје, не знам како до сега не стана јасно.

И во Европа го бараат тоа. Како што покажа @Igorcemk тој германскиот документ и таму изјавуваш дека ја примаш на сопствена одговорност.

Мислам дека ова се пополнува кај нас. :)

Screenshot_20210816_212122.jpg

Не ми е јасно проблемот со брзите тестови. Токму за делта се доста прецизни пошто инфицираните имаат големи количини вируси. Пола Евро е набавна цена за еден тест. Е сега треба некој да потврди дека е негативен, ја дома ако го правам ја ќе си знам дали е позитивен или негативен ама може да се манипулира. Не гледам оти аптеките да не прават на пример и да издаваат потврда.

Pak lazete, steluva bil gejc brojki, satanisti edni..,,,kako od dekemvri pocnale da merat a uste e avgust??????
+1
пре би верувал на анти бил гејцови отколку на некој што со цел памет уште поддржуе и активно користи МЕСЕЦ/ДЕН/ГОДИНА формат на датум.

+1
пре би верувал на анти бил гејцови отколку на некој што со цел памет уште поддржуе и активно користи МЕСЕЦ/ДЕН/ГОДИНА формат на датум.
Амерички формат.

Само ќе спомнам да не сфати некој погрешно, тоа се бројки од последен месец 12. Јули до 10. Август. Сигурно е сигурно.

Е оти не се потполнува ваков лист за обичните вакцини.
Нит јас, нит за децава сум потпишувал СОГЛАСНОСТ за имунизација.

Тоа што вие си правите со умо бајрам дека не ослободуваш никого, тоа е друго десет.

Имаше Прилеп градоначалник, Шторот го викаа. Му пошла жена што имала имотни проблеми со администрација.
Ги видел документите и и рекол, ова овде твој потпис е?
Мој е, му рекла жената.

Е тука те ебале и одговорил. :D

Да не си речи некој дека го кудам човекот, не го кудам, туку таков е човекот народски и така се изразува. Иначе е многу фин.

Нели ти чекаше Фајзер, направи тест за антитела, имаше 0 и изјави дека ќе се вакцинираш! Што бидна? Се боцна или бродолом? :D
Абе јас ко Путин не кажувам со која вакцина и кога се/ќе вакцинирам :D

Но, 100% сум/ќе се вакцинирам.

Е оти не се потполнува ваков лист за обичните вакцини.
Нит јас, нит за децава сум потпишувал СОГЛАСНОСТ за имунизација.

Тоа што вие си правите со умо бајрам дека не ослободуваш никого, тоа е друго десет.

Имаше Прилеп градоначалник, Шторот го викаа. Му пошла жена што имала имотни проблеми со администрација.
Ги видел документите и и рекол, ова овде твој потпис е?
Мој е, му рекла жената.

Е тука те ебале и одговорил. :D

Да не си речи некој дека го кудам човекот, не го кудам, туку таков е човекот народски и е многу фин.
Ќе кажам за Германија. За секоја вакцина одобрена и препорачана од СТИКО одговара државата, не ослободуваш никого од одговорност. Тие вакцини се третираат правно како сите други. По големите центри за вакцинирање ги пополнуваш овие листови, на матичен лекар не. Пошто тој знае кои болести ги имаш плус како и кај секоја друга вакцина усно му даваш согласност. Многу едноставно е. Пред некое време овде за ова зборувавме иначе. Е сега како е во Македонија или други држави не знам. За Швајцарија е исто како Германија.

Ништо такво во Малта. Идеш, даваш лична карта, се вакцинираш и ти даваат потврда.
Чекаш 14 дена и со твојата лична карта на интернет го симнуваш сертификатот во пдф форма и притоа ништо не треба да потпишеш. Ова ми е баш чудно. Ќе прашам и во другите држави како е, баш ме интересира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom