Политички случувања во Авганистан

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.338
Почнаа.. Тек сега ќе се изначитаме и изнагледаме вратомолии и патетика.

Вака на пример
Петар Богојески - Petar Bogojeski

ftS8dhponshored ·

Драги Македонци (сите граѓани на МК),
повторно треба да појасниме, гледам пак на погрешно место камен фрлате!
Партнерството помеѓу МК и САД за нас живот значи! Таков пријател сме немале низ историјата, а да сме го имале, одамна МК ќе беше независна држава!
Тоа партнерство се гради и негува секој ден. САД ништо на нас не ни наметнуваат… секогаш оставаат на наш избор… каде сакаме, како сакаме, со кого сакаме… ние сме сами виновни за наши погрешни чекори и проценки!
САД не не’ напнаа да напуштиме ЕУ и да тргнеме по умот на Заев во ОПНАТ Балкан! Вие самите се полакомивте и залетавте по нова лага, демек пак Југославија се создава! САД ни помагаат по секоја цена да влеземе во ЕУ… дури БГ ја направија шопска салата… не можат влада да состават поради ветото за МК! Ако останевме ние на ЕУ патот, а не тргневме по желбите на Зоки да продава лубеници во Јагодина, САД ќе беа рамо до рамо со нас да ја “решиме” БГ!
За Авганистан, САД не ни наметнува ништо! Самиот Зоки се прави поголем католик од Папата! Ако ние не сакаме такво население, САД никогаш нема да го наметнат!
Заев ја изгуби поддршката од “западот” поради погрешните политики и криминалот… поради предавство на европскиот пат! Сега фатен во тесно, се обидува на секој начин да се додвори, по цена да ја продаде цела МК како пиперки на пазар, само да остане на власт!
Затоа Ве молам, “каменот” да го фрлате на друго место, не на САД, туку на Зоки радодајката, кој не знае кај оди, кај тера! Ако продолжите, повторно друг да ни биде крив за се, а не ние самите што го трпиме ова крими управување, тогаш нема да успееме како нација и држава!
Дворот наш е наша одговороност!
За куќата да не зборувам!!!

Ова е новата логика на старите Аталнтисти и чувари на западната цивилизација и вредности по мокасинки и пантолончиња со скратени ногавици до глужд.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сам нека види за какви се работи. Најдолу. (веќе е постувано ова тука)
Оваа анекта меѓу другото покажува зошто русите треба да бидат крајно внимателни со новиот режим во Кабул, без оглед што сега овие се “непријателот на мојот непријател“, но со русите со талибанците имаат стари нерасчистени сметки, а особено не им треба имплозија на радикален ислам во централна азија и на граничниот појас во самата руска федерација.

И покажува дека Турција, кога ќе падне Ердо, уште има шанси да стане нормално и поцивилизирано општество, ваљда не избриша се муџахединот од кемалистичкото наследство.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Имаше и од Карпош неколкумина на тој протест.
Ова веќе не се празни муабети, да знам дека некој ќе насели вакви во Штип дома не би си одел, би го оставил приватниот живот и би кампувал, глави би им сечел на ЕБР ако треба, ова ти е свесно уништување на својата иднина но и на децата и внуците, што ќе доживее Карпош а не па Бардовци они ќе си знаат и како што кажав се е заслужено ако не се реагира со сите сили да не се случи тоа. Протести од овој тип ги сметам за срамни и повеќе респект иам за оние што пијат пиво и кур ги боли, ови штом излегуваат знат колкава е опасноста ама немаат муда да се изборат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.390
Balkanot e samo tranzitna ruta, otskocna daska, most, krajnata cel e zapadna Evropa, SAD, Kanada. Nikoj nejke ovde da zivee vo ovaa mizerija, nitu Balkancite, nitu pa Azijatite, da bideme realni !

ostaj tie prikazni kazi ti kolku ke priberes kaj tebe doma? na site vas sto go glasavte zajo i ovozmozivte ova da se desi treba bar po edna familija doma da vi naselime stom padne ovaa budala.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.094
Оваа анекта меѓу другото покажува зошто русите треба да бидат крајно внимателни со новиот режим во Кабул, без оглед што сега овие се “непријателот на мојот непријател“, но со русите со талибанците имаат стари нерасчистени сметки,
Не. Талбанците не се тепаа со СССР. Муџахедини се викаа, тие тогаш и беа помагани од САД. Талибанците се појавија независно од нив и не стигнаа да се борат против советите. После 9/11 истите муџахедини им помагаа на САД при инвазијата и беа дел од пропадната власт.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Balkanot e samo tranzitna ruta, otskocna daska, most, krajnata cel e zapadna Evropa, SAD, Kanada. Nikoj nejke ovde da zivee vo ovaa mizerija, nitu Balkancite, nitu pa Azijatite, da bideme realni !
Да, да. Зошто нели животот во Авганистан и Македонија може некако да се спореди. Отворете умот ботови, децата ќе ви плачат, не се ова косоварите кои тајно пијат и јадат свинско и слушаат четнички турбо фолк, ќе ви се расплака мамицата.

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Кога СССР го напушти Афганистан во 1989, тогашниот режим на Наџибулах преживеа 3 години, дури на почетокот имаше доста и победи со нула подршка од надвор.
За разлика од овој режим кој го градеше САД 20 години, со трилиони долари потрошени, се распадна за 3 недели по американската евакуација.
Кога немаш никаква верба во ништо , нема шанси против фанатици, посебно кога ќе секнат парите.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Кога СССР го напушти Афганистан во 1989, тогашниот режим на Наџибулах преживеа 3 години, дури на почетокот имаше доста и победи со нула подршка од надвор.
За разлика од овој режим кој го градеше САД 20 години, со трилиони долари потрошени, се распадна за 3 недели по американската евакуација.
Кога немаш никаква верба во ништо , нема шанси против фанатици, посебно кога ќе секнат парите.
Тој режим практично го надживеа и самиот Советски Сојуз.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
ти на тоа радувај се, да си заминат американците па да не растргнат комшиите. Ние треба да бидеме благодарни на тоа што нато постои и сме членка. Без него нашето постоење е релативно и зависи од тоа кој комшија повеќе го сака ова парче земја.
Уште не ми е јасно за што си се бутнап преку ред да се вакцинираш, што ќе изгубиш ако те убие короната коа имаш вакви ставови. Всушност сеа пак не ме чуди зошто си го направил тој чин, у гз ќе се ебете вие со вакви "идеали". Ебате вазалите.

ПС: Уште потрагично е што не сум сигурен ама ти си "вмровец" или си бил коа тоа беше популарно и беше ин, ако си тој лик а и да не си, треба да знаеш дека слоганот на нашите предци бил, ако нема слобода има смрт, слободата е најсвета работа што постои на оваа планета и ништо друго не може да ја замени, единствено смрт, иако умираш ама умираш како слободен човек.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.488
Поени од реакции
43.381
Уште не ми е јасно за што си се бутнап преку ред да се вакцинираш, што ќе изгубиш ако те убие короната коа имаш вакви ставови. Всушност сеа пак не ме чуди зошто си го направил тој чин, у гз ќе се ебете вие со вакви "идеали". Ебате вазалите.

ПС: Уште потрагично е што не сум сигурен ама ти си "вмровец" или си бил коа тоа беше популарно и беше ин, ако си тој лик а и да не си, треба да знаеш дека слоганот на нашите предци бил, ако нема слобода има смрт, слободата е најсвета работа што постои на оваа планета и ништо друго не може да ја замени, единствено смрт, иако умираш ама умираш како слободен човек.
Тоа што сум се вакцинирал меѓу првите направи цело сценарио во твојот малечок ум. Реално ми е жал за тебе што немаш попаметно во животот па со мене се замараш.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.029
Тоа што сум се вакцинирал меѓу првите направи цело сценарио во твојот малечок ум. Реално ми е жал за тебе што немаш попаметно во животот па со мене се замараш.
Немам јас ништо против ти да се вакцинираш да не ги реметеше останатите членови на секоја тема, најголем дел од тие што ги знам се вакцинирани, не сум никаков антиваксер, само вакви мозоци као тебе заслужуваат да им се "плескаат" зборовите за да знаат дека не се сеите као нив.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Интересна работа како зајакот се додворува за да прими што повеќе мигранти, а вака или така земјата влезе во Нато. Тој место да почне да врти муабети, нешто како, абе ние сиромашна држава немаме услови, нека ги земат нашите помоќни сојузници во соседството Бугарија и Грција... Ајде да бевме пред прием, разбирам дека сака да се додвори, ама кога веќе се внатре...

Од друга страна претпоставувам дека Бугарија и Грција несакаат да чујат да примат мигранти.

Kajgana Shop

На врв Bottom