Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто да рачунам јас кога ти си тој што се обидува да ми контрира на напишаното? Дај ми конкретен статистички податок, измачи се и пресметај.

И сега како му доаѓа, смртноста кај вакцинираните е 100% покажува анализата на Дамблдор. :D
Не, јас само ти укажав дека има 2ца починати кои се вакцинирани, целосно или делумно. Другото не го ни коментирав.

Колкав е процентот доколку фатам корона да бидам тежок случај(32 год)?.... Помал од еден процент нели? Има мала веројатност, да... Од вакцината веројатноста за нус појави колку толку со повеќе децимали, сепак има. Така да зошто сум будала ако одберам на природен начин да се бранам од коронава? Може да ми одговорат тие што ја поддржуваат вакцинава?
... зашто така размислуваш? кој може да знае % на тешки случаеви од пад, автомобилски несреќи, слизнување по скали, возење велосипед, касање од куче, змија, тровање со храна и вода, па и воздух, за да на крај кажеме % од тешок случај од коронавирус на твои 32 години? твоето размислување е пола пад во борба за добро здравје, ајде малку самоувереност и силина на твојот внатрешен дух, тоа е пола здравје!

Зошто да рачунам јас кога ти си тој што се обидува да ми контрира на напишаното? Дај ми конкретен статистички податок, измачи се и пресметај.

И сега како му доаѓа, смртноста кај вакцинираните е 100% покажува анализата на Дамблдор. :D
А колкави се процентите за заштита од зараза на вакцинираните?

,,...Individuals Performing COVID-19 Testing
Laboratory Alert
After December 31, 2021, CDC will withdraw the request to the U.S. Food and Drug Administration (FDA) for Emergency Use Authorization (EUA) of the CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel, the assay first introduced in February 2020 for detection of SARS-CoV-2 only. CDC is providing this advance notice for clinical laboratories to have adequate time to select and implement one of the many FDA-authorized alternatives...,,

... сигурно нема да се тестира со ПЦР тестови после 31.12.2021, барем таков е лаб алертот до сите лаборатории за чејнџот, па ти сега како сакаш, гатачка или не, тоа е тоа,

Гледам го буткаш муабетов пак, ама на самиот сајт имаш линк преку кој може да се виде дека еден PCR test менуваат со друг PCR тест кој е побрз. :icon_lol:

Гледам го буткаш муабетов пак, ама на самиот сајт имаш линк преку кој може да се виде дека еден PCR test менуваат со друг PCR тест кој е побрз. :icon_lol:
... побрз за што?

А колкави се процентите за заштита од зараза на вакцинираните?
Тоа не би знаела со сигурност да го кажам затоа што ниту еден научник нема до сега излезено со некој таков статистички податок во јавност. Ниту една вакцина не дава 100% заштита од заразување. Наместо тоа акцентот е ставен на заштита од тешка клиничка слика, хоспитализација и смртност. Веројатно причина за тоа се мутациите на вирусот, поконкретно делта сојот кој е многу позаразен од претходните соеви. Сепак и тука, кога се во прашање вакцините имунитетот има клучна улога. Има вакцинирани кај кои и покрај примената вакцина не се развил доволен имунолошки одговор, заради имуносупресивна терапија, трансплантација или некоја друга интервенција. Треба да се земат во предвид сите аспекти и убаво да се истражат причините за смртноста кај починати вакцинирани, начинот на кој им била поставена дијагноза, начинот на кој биле третирани, па и други фактори од околина.

... ме потсети на Хамлет, нешто чудно се случува во Кралството Данска ал и’ пукнал филмот, ал е фејк нјуз, да парламентот во Копенхаген неодамна одлучил од 01.10.2021 да се укинат сите заштитни мерки за коронавирусот, без обврска за носење заштитна маска, без обврска за тестирање, без обврска за доказ на Данците дали се вакцинирани или не се вакцинирани или дали се позитивни или не се позитивни! :toe:

Тоа не би знаела со сигурност да го кажам затоа што ниту еден научник нема до сега излезено со некој таков статистички податок во јавност. Ниту една вакцина не дава 100% заштита од заразување. Наместо тоа акцентот е ставен на заштита од тешка клиничка слика, хоспитализација и смртност. Веројатно причина за тоа се мутациите на вирусот, поконкретно делта сојот кој е многу позаразен од претходните соеви. Сепак и тука, кога се во прашање вакцините имунитетот има клучна улога. Има вакцинирани кај кои и покрај примената вакцина не се развил доволен имунолошки одговор, заради имуносупресивна терапија, трансплантација или некоја друга интервенција. Треба да се земат во предвид сите аспекти и убаво да се истражат причините за смртноста кај починати вакцинирани, начинот на кој им била поставена дијагноза, начинот на кој биле третирани, па и други фактори од околина.
Има ли податок дали вакцинираните пациенти што се разболеа од вирусов, претходно го прележале еднаш!?
И што со оние луѓе како мене на пример што се плашат да ја примат вакцината, па нели греота е на такви пациенти, кои побрзо од страв ќе умрат него ли од корона....а многу има такви особи кај кои стравот е огромен?:(

Нема излезено зошто се далеку од бројките од 90% што ги рекламираа. Што беше избрзана глупост. Кај нас според податоците од оваа недела што ја соопштија, под 50% е таа бројка.

Нема излезено зошто се далеку од бројките од 90% што ги рекламираа. Што беше избрзана глупост. Кај нас според податоците од оваа недела што ја соопштија, под 50% е таа бројка.
Ама какви 90% заштита од инфекција? 90% заштита од тешка клиничка слика, хоспитализација и смртност. Инаку да, веројатно и понизок е тој процент кога е во прашање делта сојот.

... ме потсети на Хамлет, нешто чудно се случува во Кралството Данска ал и’ пукнал филмот, ал е фејк нјуз, да парламентот во Копенхаген неодамна одлучил од 01.10.2021 да се укинат сите заштитни мерки за коронавирусот, без обврска за носење заштитна маска, без обврска за тестирање, без обврска за доказ на Данците дали се вакцинирани или не се вакцинирани или дали се позитивни или не се позитивни! :toe:
Добра си, почна и сама да споделуваш линкови од РТ, а пред само 2 месеци тоа за тебе беше блогче :icon_lol:

Ама какви 90% заштита од инфекција? 90% заштита од тешка клиничка слика, хоспитализација и смртност. Инаку да, веројатно и понизок е тој процент кога е во прашање делта сојот.

Ова беше главен наратив за промоција на вакцинацијаата до јуни. Што од денешна перспектива, и гледајќи ги бројките на Израел и Британија е многу погрешно.

Точно е, германски новинари го објавија истово во Германија...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom