Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
You dont get it, do you?
Ајде тогаш да си седиме дома сите вакцинирани, за да може слободно сите невакцинирани да си шетаат по кафани и ресторани.
...кој тоа се вакцинира и со какви вакцини жити се, па седеле дома за да шетале невакцинирани, неакредитирани антиковид вакцини единствено дозволени за итна употреба уште во фаза на клинички испитувања од несакани дејства, за тебе се релевантни вакцини кои штитат?
...вакцина треба да има критериум на имунизација инаку таа не е вакцина, а ваму вакцинирани со две дози од вакцина се заразиле пак, тоа не е вакцина, не барем класична, треба да се смени името и да не се става во ист кош со класичните традиционални вакцини што ги примаме со календарот за имунизација,
- Вакцинирани, а лежат во болница инфицирани со вирус за кој примиле вакцина :facepalm:
@DumbledoreСамо што разликата меѓу мене и тебе е што кај мене поголема е веројатноста да поминам со полесна клиничка слика.
... грешка си! не постои вакцина за полесна или потешка слика или си имун или не си имун - средина нема, тоа значи вакцина!

Последно уредено:
Da zemi nekoj da ja cita temata od pocetok........
Da ne bese zalno ke bese smesno koj se ne tuka sam sebesi si se percepira za intelektualna velicina na forumot. Od druga strana da im ja citas evolucijata na postovite od pocetokot do sega i kako im se menuvaat izgovorite i opravduvanjata, ti doagja da se zamislis dali ovie ljuge smeat sami da preminat ulica bez postojan nadzor od roditel ili staratel. A tuka glumat nekoj avtoritet i faktor koj site treba da go sledat. Koj se nema zemeno diploma ovie godini toa cudo edno. I suto i rogato :facepalm:.

... кој е заинтересиран може да прелиста околу коронавирусот и антиковид вакцините, посебно излезени на виделина договорите на владите на Бразил и Албанија околу снабдување со Фајзер вакцина, а такви договори со идентични клаузули сигурно ги има сите тие држави кои ги купиле антиковид вакцината на Фајзер!
сакав, да ги преведам и да ги коментирам дел по дел, но сигурно ќе бев погрешно сватена, така да секој нека заинтересиран нека си прочита и да си создаде сопствено мислење!

Последно уредено:
Има и доста примери од млади и извежбани луѓе кои починале или тешко заболеле сосе лонг ковид. Да, шансата за постари и поболни луѓе да настрадаат е поголема, како кај секоја друга болест. Тоа не значи дека помладите и здравите се безбедни.
Автоматски споено мислење:

Иначе Македонија за кратко време ќе се најде меѓу високоризичните земји, западна Македонија влезе во црвено:

Прегледај го приврзокот 303463
Cufo edno, Ceshka beshe katastrofa, sega super e...

Колкав е процентот доколку фатам корона да бидам тежок случај(32 год)?.... Помал од еден процент нели? Има мала веројатност, да... Од вакцината веројатноста за нус појави колку толку со повеќе децимали, сепак има. Така да зошто сум будала ако одберам на природен начин да се бранам од коронава? Може да ми одговорат тие што ја поддржуваат вакцинава?

Неее, оваа реченица е појако фразирана. Не појако, најјако!
„Смртноста кај невакцинираните е 100%, покажува анализата. “
Прееска прочитав, ама сега препрочитував некои постови и пак дојдов до ова.

За да би знаеле колку е смртноста кај невакцинираните, треба бројот на починати невакцинирани да го поделиме со вкупниот број на невакцинирани инфицирани и да помножиме со 100. Тогаш ќе имаме процент на смртност кај невакцинирани.

И обратно за вакцинирани. Бројот на починати вакцинирани да го поделиме со бројот на инфицирани вакцинирани и да помножиме со 100. А до сега неаме случај на вакциниран починат, which once again proves that vaccines are doing a damn good job for now.

Океј, еден од колку инфицирани вакцинирани?

25 имаме за една недела невакцинирани починати значи. Овој починат вакциниран не го рачунам во оваа недела затоа што информацијата е од јули. Статистиката конкретна е за 06.08 до 12.08.

Океј, еден од колку инфицирани вакцинирани?

25 имаме за една недела невакцинирани починати значи. Овој починат вакциниран не го рачунам во оваа недела затоа што информацијата е од јули. Статистиката конкретна е за 06.08 до 12.08.
Рачунај ти или не, имаме вкупно 2ца, едниот целосно вакциниран, а вториот имал примено една доза...каде даваше 70% заштита или можеби грешам! ;)

Колкав е процентот доколку фатам корона да бидам тежок случај(32 год)?.... Помал од еден процент нели? Има мала веројатност, да... Од вакцината веројатноста за нус појави колку толку со повеќе децимали, сепак има. Така да зошто сум будала ако одберам на природен начин да се бранам од коронава? Може да ми одговорат тие што ја поддржуваат вакцинава?

вакцинирањето е доброволно, штом си има мерки веќе не гледам некој да има потреба да ти објаснува.

Рачунај ти или не, имаме вкупно 2ца, едниот целосно вакциниран, а вториот имал примено една доза...каде даваше 70% заштита или можеби грешам! ;)
Зошто да рачунам јас кога ти си тој што се обидува да ми контрира на напишаното? Дај ми конкретен статистички податок, измачи се и пресметај.

И сега како му доаѓа, смртноста кај вакцинираните е 100% покажува анализата на Дамблдор. :D

Гледам дека си гатачка,па да те замолам да ми кажеш што прави братучед ми у Истамбул?Одамна не сум го слушнал и видел, го гледаш у моментов или магла има?
,,...Individuals Performing COVID-19 Testing
Laboratory Alert
After December 31, 2021, CDC will withdraw the request to the U.S. Food and Drug Administration (FDA) for Emergency Use Authorization (EUA) of the CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel, the assay first introduced in February 2020 for detection of SARS-CoV-2 only. CDC is providing this advance notice for clinical laboratories to have adequate time to select and implement one of the many FDA-authorized alternatives...,,

... сигурно нема да се тестира со ПЦР тестови после 31.12.2021, барем таков е лаб алертот до сите лаборатории за чејнџот, па ти сега како сакаш, гатачка или не, тоа е тоа,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom