Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Dali mozam da zemam tableta serapeptase posle sumamed ili nema efekt ?
... додатокот на серапептазе при пиењето на антибиотикот покрај другото има синергистичко дејство со што го разложува биофилмот на патогенот (бактеријата) со што се зголемува пенетрацијата на антибиотикот, а со тоа се добива и посилно антибиотско делување,

abe za uvoto mi e ne za kaslanje nesto vospaleno
-за воспаление на уво ти ординирале антибиотик сумамед (azytromicin), затоа што се пие три дена по еднаш на ден? или има друго оправдување?

ice_screenshot_20210802-175122.jpeg

...како и да е, избор на антибиотик на (otitis media) е најчест антибиотикот амоксицилин, а сумамед (аzytromicin) треба да се „резервира“ како антибиотик за примена при потешки инфекции посебно сега со инфекција со коронавирус,
... serapeptase покрај друго има и фибринолитичко дејство (го разложува фибринот и фибриногенот) делува на коагулацијата, затоа внимателно!

-мое мислење е дека нема потреба сега дополнително да пиеш serapeptase!

Не ми се расипани забите буквално немам ништо и 8те ми се извадени а ме наболува по малку доле вилицата и горе исто не знам од што би можело да биде ...
Давајте совет страв ми е утре тргнувам на одмор се стресирам таму ако почне да ме боли што ќе правам

Ovaj noviot korona soj ima nesto vrska so bolki vo stomakot?
Se otepav i od prolivi

zemav rezultat od krvna slika eve nekoj podatoci ?
zelezo 3,34........... a treba nad 10,o
limfociti 10,1........ treba nad 22.0
monociti 4,7..........treba nad 5.0
granulociti 85,2......treba do 68.0
za zelezo da popravam sto e najdobro

И јас за стомачниот вирус и пролив
Пијам лекарства, дали може и вода со ѓумбир и мед

И јас за стомачниот вирус и пролив
Пијам лекарства, дали може и вода со ѓумбир и мед

само бисквити и млеко пресно, батали тоа ѓумбир ќе те сјебе уште повеќе.

А млекото ќе го оправи демек :tapp:.

ајде тетке ти чипирај се утре и со лесно, иначе тоа е стандард диета кога прцка човек, секој доктор што ја дава заедно со линекс.

ајде тетке ти чипирај се утре и со лесно, иначе тоа е стандард диета кога прцка човек, секој доктор што ја дава заедно со линекс.
Убав тој на тетка, ај иди по трета доза а медицинските совети остави ги за компетентни членови да пишат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom