- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.805
- Поени од реакции
- 115.812
Сега ќе ти кажам зошто, а пишав и во фк Интер вчера. Лукаку пред да дојде во Интер беше во депресија, со тотален крах во формата, кариерата му беше во надолна линија. Го купи Интер, му дозволи СЕ, ама буквално се, имаше тотална заштита од критики од медиуми, фанови и слично, онака беше милениче и на тренерот и на клубот и на навивачите. Си даде автогол во европско финале, гол кој го одлучи победникот на истото, ок никој ништо не му кажа. Директен кривец што Интер не пројде ланска сезона групи у ЛШ зашо у 90та минута глумеше дефанзивец на Шахтјор, никој ни збор не му кажа. Чоук пред две сезони во клучниот меч за пролаз во нокаут фаза во ЛШ против академијата на Барса и неколку утнати зицери, никој ни збор. И сето тоа оправдано зашо две сезони го носеше тимот на грб и си ја препороди кариерата. Цело време изјавуваше како Интер е неговиот дом, нигде не оди, вака така и на крај што направи? Договараше лични услови позади грб, педерски, додека беше на одмор. Тоа не го прават луѓе што го сакаат клубот кој им помогнал премногу за да си ја вратат кариерата, туку тоа го прават путиња од особи.Не сфаќам зошто толку многу хејт добива Лукаку.
Прво, Интер сакаше да го продаде. Никој немаше да го праша Лукаку за мислење ако Интер беше дециден дека нема да го продава и дека им е главен играч. На Челзи истото му се деси и со Дортмунд за Халанд, па се завратија за Лукаку.
Второ, сите зборат за изјавите на Лукаку, whoah, welcome to 2021 каде секој играч е PR трениран и образован за да каже било што, што краткорочно ќе му донесе највеќе поени, followers, добра медиумска пажња и thank you Romelu. Не е само со него овој случај, со милион други играчи ќе биде истото, сите ќе бидат советувани и тренирани да бидат политички коректни и да извлечат максимум медиумски и интернет ќар од секое зборче.
Трето, Лукаку во Интер беше најдобра верзија на Лукаку досега, достигна аполутен максимум и влезе во прајм и покрај све тоа, стварно изгледаше среќен, уште не ми е јасно зошто Интер искочија нубови и дозволија да го шитнат, подобро Лаутаро да го продадеа кога веќе некој мораше отколку Ромелу иако е помлад. Со Конте беа страшно добитна комбинација и треба да се земе во обзир и да се разбере дека кога веќе Интер после освоена титула допреа ДНО од економски причини, не треба да се хејта играч кој влегува во прајм и има уште 4-5 сезони на високо ниво, гледа дека му ги продаваат најбитни играчи, му бараат да крати плата, клубот е во огромни циркуси и бараат продажба, играчот бил крив што барал подобра опција.
Вие ќе работите за 20% намалена плата во фирма во која што гледате дека е аматерски водена, без никаков спортски проект и сигурност? Посебно кога постои друга фирма што се занимава со иста дејност, кога е сигурна, стабилна и ви нуди 50% поголема плата.
Ромелу, welcome to Chelsea.
Да не ме сфатиш погрешно, и самиот клуб има кривица што не остана дециден дека Лукаку не оди нигде по ниедна цена, ама и самиот Лукаку испадна педериште тешко.
Интер изгуби страшен играч и нема шанса да го заменат со некој сличен на него, за летово зборам секако, ама понуда од 115м е далеку над вистинската негова вредност. Според мене не вреди толку али со оглед на тоа дека за многу други полуиграчи се давале и повисоки суми не ме чуди што 115м ги репнавме Челзи. Се најлошо му посакувам во Челзи, 0 титули и 0 голови, ништо лично против Челзи али против Лукаку за начинот на кој избега од Интер.
И ова со платите не проаѓа зашо не е дека вечно ќе земаше 8м во Интер, ќе добиеше нов договор сигурно.
Автоматски споено мислење:
Не трескај.Па Лукаку е крив, требаше да им каже супер што се договоривте ама јас ќе си останам, продадете друг.