Фудбалски/трансфер дискусии

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
Па реално Меси на сите утакмици кај што ја газеле Барса во последно време беше најслабиот играч, како без душа! Ок кога победуваат е најдобар, ама да стисне заби и да ја крене атмосферата на тимот не сум забележал. Ај со волку звезди може ќе се оправат. Малку крипи е, цела сезона играат со Троа, Бастија, Рен... и шалташ после на Баерн, Челзи.....
Автоматски споено мислење:

И оној Бекер или како и да беше :facepalm:
Абе ако гледаме така и годинава они требаше да играат финале. Па знаеме шо се деси. Не гарантира ова ништо, јака муда. Можда ќе се раскараат, ѕвезди миљон има у тимот. На папир изгледа најсилно тимот, да, али ќе го видиме у нокаут рунда во ЛШ (каде што треба многу работи да се поклопат, а не само да имаш јак тим на папир).

И чекај, може некој ќе флопне од играчите. Кој гарантира дека ќе играат сите фантастично?!?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
И оној Бекер или како и да беше :facepalm: или се отарасија од него?
Тој у Леверкузен го шитнаа.
Ај Гана може нема да игра толку многу ама Бернат. Ќе му биде срам да искача на загревање, со никој нема да се дружи, никој нема да му подава.

На хартија се прејаки ПСЖ нема збор. Мада ваков собир на ега може да значи и тотален крах у декември.
Па у напад имаат играчи што сите сакаат да ја држат топката, кој за кого ќе игра. Ајде Нејмар, ваков онаков, циган, пичка, курва, бар он знае да игра за другите. Мбапе и Меси прашање е како ќе кликнат со оглед на тоа што лингурчево е малце пресамобендисано па може ќе му биде тешко и ќе се лути коа сите играчи ќе го бараат Меси за да му подадат.

IssaAk

Novak Djokovic the GOAT
Член од
11 јули 2021
Мислења
267
Поени од реакции
424
На хартија се прејаки ПСЖ нема збор. Мада ваков собир на ега може да значи и тотален крах у декември.
Па у напад имаат играчи што сите сакаат да ја држат топката, кој за кого ќе игра. Ајде Нејмар, ваков онаков, циган, пичка, курва, бар он знае да игра за другите. Мбапе и Меси прашање е како ќе кликнат со оглед на тоа што лингурчево е малце пресамобендисано па може ќе му биде тешко и ќе се лути коа сите играчи ќе го бараат Меси за да му подадат.
Добра, добра поента имаш. Не е само "еве ви топка, па на - играјте''.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Не знам. Можеше клубот да го бира ако не мареше за пари. Вака машала 35-40м нето годишно. Ретко кој може да плати.
Свесен си што е Меси и какви се придобивки му носи на клубот за кој игра? ПСЖ без проблем ќе ги враќа тие пари само од маркетинг. Они и до сега последниве години, посебно од кога се со Џордан ептен се издигнаа, а со ова веќе стануваат огромен глобален бренд. Баш никаква логика нема клубот да лапа тешки пари поради тоа што го има Меси, а он да им игра за некоја мала плата. А и да речеме еве за најминималната плата да отиде да игра, пак би одел во клуб кој секоја сезона е конкурентен за најбитните трофеи и пак исти се опциите.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.587
Поени од реакции
22.306
Свесен си што е Меси и какви се придобивки му носи на клубот за кој игра? ПСЖ без проблем ќе ги враќа тие пари само од маркетинг. Они и до сега последниве години, посебно од кога се со Џордан ептен се издигнаа, а со ова веќе стануваат огромен глобален бренд. Баш никаква логика нема клубот да лапа тешки пари поради тоа што го има Меси, а он да им игра за некоја мала плата. А и да речеме еве за најминималната плата да отиде да игра, пак би одел во клуб кој секоја сезона е конкурентен за најбитните трофеи и пак исти се опциите.
Знам кој е Меси туку како ќе ги вратат парите со Маркетинг не ми е јасно ова е мит за да се оправдаат цените. ПСЖ сам без парите од Катар не може 2години да преживее покрај сите ѕвезди. Големиот маркетинг.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.647
Поени од реакции
8.232
Знам кој е Меси туку како ќе ги вратат парите со Маркетинг не ми е јасно ова е мит за да се оправдаат цените. ПСЖ сам без парите од Катар не може 2години да преживее покрај сите ѕвезди. Големиот маркетинг.

Две години? Они за 2 месеци ќе рикнат без Катар.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.575

Он исто би требало дел од играњето виртуелно да им го приреди, сакаат на ISS pro, сакаат на FIFA.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.616
Поени од реакции
11.677

Со носењето на поголема популарност на клубот, спонзорските договори мн поише ке изнесуваат, фан база ке зголемат, еве инста профилот на ПСЖ од 20м за 24часа одкако дојде Меси скокна на 45м

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.616
Поени од реакции
11.677

Со носењето на поголема популарност на клубот, спонзорските договори мн поише ке изнесуваат, фан база ке зголемат, еве инста профилот на ПСЖ од 20м за 24часа одкако дојде Меси скокна на 45м

O

onefifty

Гостин
Не сфаќам зошто толку многу хејт добива Лукаку.
Прво, Интер сакаше да го продаде. Никој немаше да го праша Лукаку за мислење ако Интер беше дециден дека нема да го продава и дека им е главен играч. На Челзи истото му се деси и со Дортмунд за Халанд, па се завратија за Лукаку.
Второ, сите зборат за изјавите на Лукаку, whoah, welcome to 2021 каде секој играч е PR трениран и образован за да каже било што, што краткорочно ќе му донесе највеќе поени, followers, добра медиумска пажња и thank you Romelu. Не е само со него овој случај, со милион други играчи ќе биде истото, сите ќе бидат советувани и тренирани да бидат политички коректни и да извлечат максимум медиумски и интернет ќар од секое зборче.
Трето, Лукаку во Интер беше најдобра верзија на Лукаку досега, достигна аполутен максимум и влезе во прајм и покрај све тоа, стварно изгледаше среќен, уште не ми е јасно зошто Интер искочија нубови и дозволија да го шитнат, подобро Лаутаро да го продадеа кога веќе некој мораше отколку Ромелу иако е помлад. Со Конте беа страшно добитна комбинација и треба да се земе во обзир и да се разбере дека кога веќе Интер после освоена титула допреа ДНО од економски причини, не треба да се хејта играч кој влегува во прајм и има уште 4-5 сезони на високо ниво, гледа дека му ги продаваат најбитни играчи, му бараат да крати плата, клубот е во огромни циркуси и бараат продажба, играчот бил крив што барал подобра опција.
Вие ќе работите за 20% намалена плата во фирма во која што гледате дека е аматерски водена, без никаков спортски проект и сигурност? Посебно кога постои друга фирма што се занимава со иста дејност, кога е сигурна, стабилна и ви нуди 50% поголема плата.
Ромелу, welcome to Chelsea.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не сфаќам зошто толку многу хејт добива Лукаку.
Прво, Интер сакаше да го продаде. Никој немаше да го праша Лукаку за мислење ако Интер беше дециден дека нема да го продава и дека им е главен играч. На Челзи истото му се деси и со Дортмунд за Халанд, па се завратија за Лукаку.
Второ, сите зборат за изјавите на Лукаку, whoah, welcome to 2021 каде секој играч е PR трениран и образован за да каже било што, што краткорочно ќе му донесе највеќе поени, followers, добра медиумска пажња и thank you Romelu. Не е само со него овој случај, со милион други играчи ќе биде истото, сите ќе бидат советувани и тренирани да бидат политички коректни и да извлечат максимум медиумски и интернет ќар од секое зборче.
Трето, Лукаку во Интер беше најдобра верзија на Лукаку досега, достигна аполутен максимум и влезе во прајм и покрај све тоа, стварно изгледаше среќен, уште не ми е јасно зошто Интер искочија нубови и дозволија да го шитнат, подобро Лаутаро да го продадеа кога веќе некој мораше отколку Ромелу иако е помлад. Со Конте беа страшно добитна комбинација и треба да се земе во обзир и да се разбере дека кога веќе Интер после освоена титула допреа ДНО од економски причини, не треба да се хејта играч кој влегува во прајм и има уште 4-5 сезони на високо ниво, гледа дека му ги продаваат најбитни играчи, му бараат да крати плата, клубот е во огромни циркуси и бараат продажба, играчот бил крив што барал подобра опција.
Вие ќе работите за 20% намалена плата во фирма во која што гледате дека е аматерски водена, без никаков спортски проект и сигурност? Посебно кога постои друга фирма што се занимава со иста дејност, кога е сигурна, стабилна и ви нуди 50% поголема плата.
Ромелу, welcome to Chelsea.
Во кратки црти,
Многу доби од Интер, многу врати на Интер но на ваков начин и после се не требаше да си иде.

Исто, истиот тој Челзи го шутна на позајмица и после го шитна во Евертон, истиот тој Челзи не му даде шанса да се покаже.

Интер му пружи се, му се даваше поддршка покрај се добро и лошо, што од клубот што од фановите.
Па после Автогол во ФИНАЛЕ коешто го изгуби Интер цела фан база застана позади него. Исто и клубот. Исто и за време на сушата што им беше со лаутаро минатата сезона.
На страна тоа што кога дојде во Интер беше тролан од сите страни и јадеше хејт, вон форма, а сега си иде како најдобриот играч во Сериа А и класа шпиц.

Како и да е, фала му за се и нека му е со среќа во Челзи. Начинот да беше малце подруг само...

п.с Огрома кривица има и Интер но не би да навлагам во тоа, премногу оф топик би било. :)

O

onefifty

Гостин
Во кратки црти,
Многу доби од Интер, многу врати на Интер но на ваков начин и после се не требаше да си иде.

Исто, истиот тој Челзи го шутна на позајмица и после го шитна во Евертон, истиот тој Челзи не му даде шанса да се покаже.

Интер му пружи се, му се даваше поддршка покрај се добро и лошо, што од клубот што од фановите.
Па после Автогол во ФИНАЛЕ коешто го изгуби Интер цела фан база застана позади него. Исто и клубот. Исто и за време на сушата што им беше со лаутаро минатата сезона.
На страна тоа што кога дојде во Интер беше тролан од сите страни и јадеше хејт, вон форма, а сега си иде како најдобриот играч во Сериа А и класа шпиц.

Како и да е, фала му за се и нека му е со среќа во Челзи. Начинот да беше малце подруг само...

п.с Огрома кривица има и Интер но не би да навлагам во тоа, премногу оф топик би било. :)
Како бе не требало да си иде? Сфаќаш дека Интер тоне финансиски и спортски? Каква порака праќаш како клуб кој после освоена титула после 10 години ги продава двајцата најзаслужни за таа титула плус Конте? Зошто не би требало да си иде? Не се правите дека Интер го зема од улица Лукаку, Интер плати 70 милиони на Јунајтед за него, инвестираше во него и во корист им беше да го подржат и пружат услови за да достигне максимум, истото го направи и Лукаку, даде се од себе. Пак ќе кажам, каква порака како амбициозен и сериозен клуб праќаш со продавање на двајца најдобри играчи и тренер? На каков спортски проект ќе остане Лукаку, на какви ветувања? Играте на карта на емоции, нешто што е апстрактно во модерен фудбал кај се гледа успех и пари.
За фан базата што застанала позади, не ни сакам да навлегувам во дискусија зошто е крајно дебилно да се дискутира пошто истаа таа фан база на почеток и го исмејуваше и скандираше расистички пораки па и излегоа со порака, ај не плачи, Италија е ова, не се сеќам точно ама ги пратев глупостите.
За мене Лукаку никад нема да биде класа шпиц од тип на Левандовски или Ибра од проста причина што психички и ментално има лузерски менталитет и апсолутно не го прифаќам како топ5 шпиц у свет, еве нека се докаже сега со Челзи дали има пораснато или не ама тоа е некое мое мислење ама и покрај ова, за мене никако Лукаку не изиграл педерски или е крив во ситуацијава како што го прават навивачи на Интер.
Значи доаѓа Челзи:
- Здраво Интер, Лукаку за 50че може?
- Неможе за 50че, дај 100че.
- Значи може за 100че?
- Секако.
- 100че, наздравје да трошиш, ќе се договориме со Ромелу и ќе ве известиме.
- Ромелу, welcome to Chelsea.

Не брат, Лукаку е крив.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.587
Поени од реакции
22.306

Да а кај се заработените пари што ја покриваат платата?

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
762
Поени од реакции
1.934
Во кратки црти,

Drygar te razbiram interas si , klubov ti minuva niz sranje ama ke se krene, tamy e goleminata, no celiit post ti e bez veza blago kazano. Sto mu dade inter bez da bide staveno vo dogovor? Plata ? Velis podrska zosto bese trolan, pa go kupivte vo prajm be luge ,nw go kuoivte vo development faza , lukaku e ova , sega pak ke bide benteke so pogolema brzina ... Bik za butanje vrati prodavate za cena ko da vredi sci-fi lasersko oruzje :)... fenomenalna zdelka napravivte, i na toa treba da ste gordi, a ne mrcenje se mu dadovme bla bla bla... Kakov dojde takov si odi lukaku , najlos prv dopir, malku podobra fizicka form i podobar gol score zosto e seria a, liga sto mu odgovoara, flop ke e pak vo premier za zal.

Kajgana Shop

На врв Bottom