- Член од
- 9 октомври 2020
- Мислења
- 100
- Поени од реакции
- 231
Od vcera eТоа не е точно. Јас бев во Софија на 4. август. Чекаш на ред и ги пуштат по двајца међу оние со заказан термин.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Od vcera eТоа не е точно. Јас бев во Софија на 4. август. Чекаш на ред и ги пуштат по двајца међу оние со заказан термин.
Posledenja promena je 02.05.2019.ko je bio na intervjuu.Ljudi do kog datuma se stiglo za status sa finalno na polozitelno? 8 meseci na finalno, mnogo je
На страната убаво пишува дека доколку го најдете местото на живеење на предците се закажува и се оди сам да побараш во архива во бг а овде само ти се напишани селата и градовите кои биле под бг во тоа време т.е. нема информации за предците во дигитална формаСтраната за пребарување врска нема, ни работат филтерите нит па вади резултати.
Ima uste stavaat na dopolnitelna. Moj prijatel e od vcera na dopuna...Preku roditel, i mu baraat nanovo povrzanost so tatko mu, t.e. izvod od rodeni od bugarska opstina kade se vodi kako bugraski drzavjanin, ne makedonski izvod , tuku bugarski bidejki e tatko mu bugarski drzavjanin. Imase takvi statusi poslednive 1-2 meseci:Na Fb se javio lik pre par dana
da je prosao na polozitelno samo sa potvrdom i slikao je sve, znaci ne znam odakle vam to da ne prolaze potvrde 100%.
U poslednjih 10 dana niko se nije javio sa novim statusom dopune DABC. One prepiske sto sam proveravao preko konzulata u poslednjih 15ak dana, nema ni jedne sa novim statusom DABC, vecina su sa polozitelnim ishodom.
Budimo malo pozitivni![]()
Da ne baraat DNK test slucajno? Ludilo... daj neka reagiraat bugarskite zdruzenija inace ke go jademe ezot.Ima uste stavaat na dopolnitelna. Moj prijatel e od vcera na dopuna...Preku roditel, i mu baraat nanovo povrzanost so tatko mu, t.e. izvod od rodeni od bugarska opstina kade se vodi kako bugraski drzavjanin, ne makedonski izvod , tuku bugarski bidejki e tatko mu bugarski drzavjanin. Imase takvi statusi poslednive 1-2 meseci:
"Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родственик-б'лгарски гражданин........"
Nisam mislio na toIma uste stavaat na dopolnitelna. Moj prijatel e od vcera na dopuna...Preku roditel, i mu baraat nanovo povrzanost so tatko mu, t.e. izvod od rodeni od bugarska opstina kade se vodi kako bugraski drzavjanin, ne makedonski izvod , tuku bugarski bidejki e tatko mu bugarski drzavjanin. Imase takvi statusi poslednive 1-2 meseci:
"Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родственик-б'лгарски гражданин........"
Ja sam 16.05.2019 znaci za mesec - dvaPosledenja promena je 02.05.2019.ko je bio na intervjuu.
Mislim da ce ranije jer je bilo dosta vikenda i praznika izmedju 01.05.i 16.05. tako da nije puno ljudi imalo intervju u tom periodu. Mozda ti se promeni cak i do 01.09.Ja sam 16.05.2019 znaci za mesec - dva![]()
Mnogu kandidati imashe sto Bea April 2019 na intervju, maj I'ma mnogu malceMislim da ce ranije jer je bilo dosta vikenda i praznika izmedju 01.05.i 16.05. tako da nije puno ljudi imalo intervju u tom periodu. Mozda ti se promeni cak i do 01.09.
Ustvari sve zavisi od tempa kojim oni rade, moze da ti se desi i sledece nedelje promena.. sa njima se nikad ne zna.
Многу места ги нема а и на клучен збор пребарувањето не работи.На страната убаво пишува дека доколку го најдете местото на живеење на предците се закажува и се оди сам да побараш во архива во бг а овде само ти се напишани селата и градовите кои биле под бг во тоа време т.е. нема информации за предците во дигитална форма
Gde pise da mora da se nose stari dokumenti? Ljudi samo nagadjaju bez i jednog konkretnog dokaza. Cak i u novom statusu dopune DABC pise: ako imate i druge dokumente predstavite u DABC. Znaci, nigde ne pise da moraju da se dostave " stara" dokumenta i ne pise da ukoliko se ne dostavi da ce neko biti odbijen.I Sega po ova sto go pisuvate za stari dokumenti da se nose, dali ova znaci nie sto sme na potpis eve na primer 2 February polozitelno ke dobieme otkaz se nadevam deka ne e taka pozdrav.