Рамна Земја?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
@Red Zurla земи обичен двоглед! Најобичен!
Сигурен сум дека ќе најдеш некој, дури и стар да е ќе има 5х зголемување.
Тоа ти е доволно и предоволно да видиш:
-Венера и нејзините мени(ако воопшто појма имаш што е тоа мена :ROFLMAO: )!
-Марс!
-Јупитер!
-Месечината!
Заедничко за сите, а можеби изненадувачки за тебе ќе бидат ОКРУГЛИ!

Која е шансата сите да бидат рамни плочи и сите да се свртени баш накај тебе како плочки у купатило???? :ROFLMAO:
Ламби се тие на фирмаментот, исто и ѕвездите.
@ZOTE ај елаборирај на темава, ништо не разбираат, уште ги лажат рептилите и илуминатите дека е кружна и дека сме биле во вселената.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Која е шансата сите да бидат рамни плочи и сите да се свртени баш накај тебе како плочки у купатило???? :ROFLMAO:
Истото ќе ги искоментирав. По негова логика ако идеме, значи све што е горе е рамно и све е свртено накај нас - право. Држи вода :D

Него... @Red Zurla, Еве рамна е да кажеме. Права е пушка цела земја. Што се дешава според тебе, ако почнеме да бушиме доле у земја?

Земеме и копаме буквално право, до доле (кај и да е тоа доле...). Што ќе се деси? Ќе ѕирнеме негде у друга димензија ли, ќе видиме галаксија нешто...?
Или незнам, ќе издишеме ко балон... Ако е рамна, тогаш по твоја логика дупка правиме негде под нас. Што ќе видиме?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
@Red Zurla земи обичен двоглед! Најобичен!
Сигурен сум дека ќе најдеш некој, дури и стар да е ќе има 5х зголемување.
Тоа ти е доволно и предоволно да видиш:
-Венера и нејзините мени(ако воопшто појма имаш што е тоа мена :ROFLMAO: )!
-Марс!
-Јупитер!
-Месечината!
Заедничко за сите, а можеби изненадувачки за тебе ќе бидат ОКРУГЛИ!

Па топки ли се? Се вртат ли?
Screenshot_2021-07-31-23-45-54-232_com.google.android.youtube.jpg
Автоматски споено мислење:

Строго препорачливо нормално кој кога има време...

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Па топки ли се? Се вртат ли?
Прегледај го приврзокот 303070

Строго препорачливо нормално кој кога има време...
Па за некое чудо, топки се и се вртат :rolleyes:
Туку што цело време ЈТ нешто?
Испадни малку на тераса, во двор, нека те фане воздух малце! Погледни нагоре место во телефонот цело време!

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Screenshot_2019-09-12-20-22-05-551_com.google.android.youtube.png

Па за некое чудо, топки се и се вртат :rolleyes:
Туку што цело време ЈТ нешто?
Испадни малку на тераса, во двор, нека те фане воздух малце! Погледни нагоре место во телефонот цело време!
Јас би рекол дека те вртат...
Screenshot_2021-07-31-16-01-14-551_com.google.android.youtube.jpg

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Јас би рекол дека те вртат...
Дај бе одговори ми, искрено те прашувам и сакам да чујам што мислиш.

Еве рамна е да кажеме. Права е пушка цела земја. Што се дешава според тебе, ако почнеме да бушиме доле у земја?

Земеме и копаме буквално право, до доле (кај и да е тоа доле...). Што ќе се деси? Ќе ѕирнеме негде у друга димензија ли, ќе видиме галаксија нешто...?

Или незнам, ќе издишеме ко балон... Ако е рамна, тогаш по твоја логика дупка правиме негде под нас. Што ќе видиме?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Дај бе одговори ми, искрено те прашувам и сакам да чујам што мислиш.
Ќе наидеш евентуално на вода... Најдлабоката ископана дупка во Русија е 13км.а накај16-17 век веќе се знаело јадрото на земјата :pos:

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Ќе наидеш евентуално на вода... Најдлабоката ископана дупка во Русија е 13км.а накај16-17 век веќе се знаело јадрото на земјата :pos:
Чекај малце. Демек ти сеа ме дупиш мене? 16 век се знаело јадрото?

Озбилен ли си?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Значи по твојава логика Гагарин во 1961 сателитска антена јаваше? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Туку зошто се викаат сателитски антени ако не им требаат сателити?! Кој се појавил прв, јајцето или кокошката?!
Reductio ad absurdum!
Arthur C. Clark ги измисли сателитите. Прогуглај малку немора да е ВикиСЕРИја...

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Чекај малце. Демек ти сеа ме дупиш мене? 16 век се знаело јадрото?

Озбилен ли си?
Не бе тогаш се родила "гравитацијата"... Јадрото подоцна е... Уште се сеќавам на колоритното јадро од учебниците... А лавите и вулканите ги заборавивме еј... Кога беа последен пат активирани пред 10 илјади години ли? А имаше ли уште диносауруси тогаш? :pos:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Не бе тогаш се родила "гравитацијата"... Јадрото подоцна е... Уште се сеќавам на колоритното јадро од учебниците... А лавите и вулканите ги заборавивме еј... Кога беа последен пат активирани пред 10 илјади години ли? А имаше ли уште диносауруси тогаш? :pos:
Како скокаш од тема на тема, од еден разговор на друг, па си избегнуваш одговори со сасвим трети прашања... па,па,па!
Забавно ти е?

П.С. ај те молам приклучи се на темата за "Најекономично греење"? Многу ни е досадно таму! Троловите таму незнаат да тролаат!
Стварно ни фали човек како тебе :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom