Рамна Земја?

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Јас се држам до тоа дека висока интелигенција го створила светот... Бог го створил светот.
Автоматски споено мислење:

Ауу ама сте биле синхронизирани со прашањава...

Си бил на Нил сигурен сум... Прегледај го приврзокот 302939

Ајде одговори што гледаш на Старавина-Кајмакчалан поентирај...
Ти кажи што гледаш, остај ме мене.
Имам слики од Нил, ако дојде до процес имам докази :D

Не си го арчи времето со овој :D
Може да му препорачаш само добар психијатар или да му платиме едно такси до Бардовци и да се раатиса и тој и ние :)

Red Zurla, дали имаш завршено 4-то одделение и дали си здрав, работоспособен човек?
Ти би го примил ли на работа и на кое работно место?
Му продаваат приказна дека на мапа стара илјада години се гледало уште копно зад Антарктикот, и овој ја проголтува како клен, наместо да ја вклучи таа празна лејка и да види дека на мапи не стари 1000 години, туку стари само 500 години, не само што ги нема Антарктик, Австралија, Северна и Јужна Америка, туку не е обележана цела супсахарска Африка и целиот брег на Сибир, од Урал до Кореја...

А и како би ги имало?

Не си го арчи времето со овој :D
Може да му препорачаш само добар психијатар или да му платиме едно такси до Бардовци и да се раатиса и тој и ние :)
Јас на Зоќо шу пишувам да се сетат другите! А за него одамна ми е јасно дека е ојден возот!

Јас на Зоќо шу пишувам да се сетат другите! А за него одамна ми е јасно дека е ојден возот!
Заостанати се овие тука, нов тренд се сега овие со конкавна земја (wildheretic сајтот), овие пак веруваат дека сонцето е поставено во центарот на земјата и дека нема излез од истата :D

Дај му една тотална на овој, ќе ги исправи сите патишта :D

@Red Zurla
Ајде нешто пиши на видеото од Ејсид со бродот и НИКОН900 или како и да се викаше.

Абе опасен си ти...

Nikon P900, брод - зошто не се гледа долниот дел на бродот ако Земјата и водата се рамни? ;)
Или, го потонаа илуминатите за да докажат дека Земјата е округла? :D

* @Red Zurla на апаратима :pos:
NIKON si e NIKON koja reklama mu ja udrivme... https://youtu.be/NTz8sgiScT0

Абе опасен си ти...

Eve i od p 900... https://youtu.be/3DRRyZBL4OQ

Абе опасен си ти...

Ти би го примил ли на работа и на кое работно место?
Му продаваат приказна дека на мапа стара илјада години се гледало уште копно зад Антарктикот, и овој ја проголтува како клен, наместо да ја вклучи таа празна лејка и да види дека на мапи не стари 1000 години, туку стари само 500 години, не само што ги нема Антарктик, Австралија, Северна и Јужна Америка, туку не е обележана цела супсахарска Африка и целиот брег на Сибир, од Урал до Кореја...

А и како би ги имало?
Да бе ти ја виде мапата... СФЕ стручњаци у пм...

Последно уредено:
@Red Zurla, нè убеди за рамната земја, па предлагам да прејдеш на повисоко ниво и да почнеш да нè убедуваш дека млекото се добива директно од фрижидер од продавница, дека сирење се добива од растенија, дека доматите растат под земја, и дека кравите не даваат млеко, туку истото го пијат, дека џемот и мармеладот се добиваат од житарки, а сланината од пченица, како што мислат твоите идоли на кои ти безрезервно им веруваш и кои успееја да ти го свртат паметот со инфантилни сликички направени на ниво од забавиште или од душевна болница.

Абе опасен си ти...

Да бе ти ја виде мапата... СФЕ стручњаци у пм...

И на твоето и на видеото на асид се гледа истото, долниот дел од бродот исчезнува и позади нема вода :)

И на твоето и на видеото на асид се гледа истото, долниот дел од бродот исчезнува и позади нема вода :)
Коцка, релно е така, не се гледа ништо, што фатил апаратот фатил натаму нема ништо, ама има едно ама! Затоа го прашував Зоќо за Кајмакчалан, ама толку му фаќа и се уплаши да каже!
Реално кога гледаш брод на километар мозокот ти прави слика дека гледаш и море пред него каде по логика ќе оди тој брод. Исто е и со Кајмакчалан, стоиш во Старавина гледаш накај врвот и гледаш јасни пољани и снежни падини, како да се пред тебе! Земи реално со инструмент да ги погледнеш, едвај контурите на планината се гледаат, па и какви филтри да употребуваш! Еден куп измаглици, пареа и честички меѓу тебе и планината. Ама мозокот е процесор, кој на основа на видено и претпоставено ти ја чисти сликата до крајни можни граници. И таа слика е само во твојата глава, некој до тебе што гледа не ја гледа истата слика иако сте на 2 метра еден од друг.
Затоа на исклучително забегани луѓе кои си гледаат континенти таму некаде пред бродот, мозокот ќе им направи ќејф и ќе им ги прикаже. Зависно од степенот на имагинација, таков и ќе биде светот пред него.
Затоа ако на Зоќо земјата му е рамна, џабе ќе вадиме аргументи од Касини, Бесел, Красовски, WGS, UTM и тако даље и тако даље, што би рекол браварот :)

@Red Zurla,

Жива вистина 83’-’4 седиме во канцеларија и како млади стана збор за цицки! И оваа вакви онаа такви, некој рече ако сакаш толку цицки иди во краварска фарма они имаат по четири има да се изнафаќаш :ROFLMAO:
И тука упаѓа еден колега градско дете, сега успешен бизнизмен, со прашање: А нели куде краву има славина, одвртиш и колко има млеко истече и готово:facepalm: Кога рокнавме да се смееме, грев ме фати за фацата која ја имаше:pos:

Последно уредено:
Коцка, релно е така, не се гледа ништо, што фатил апаратот фатил натаму нема ништо, ама има едно ама! Затоа го прашував Зоќо за Кајмакчалан, ама толку му фаќа и се уплаши да каже!
Реално кога гледаш брод на километар мозокот ти прави слика дека гледаш и море пред него каде по логика ќе оди тој брод. Исто е и со Кајмакчалан, стоиш во Старавина гледаш накај врвот и гледаш јасни пољани и снежни падини, како да се пред тебе! Земи реално со инструмент да ги погледнеш, едвај контурите на планината се гледаат, па и какви филтри да употребуваш! Еден куп измаглици, пареа и честички меѓу тебе и планината. Ама мозокот е процесор, кој на основа на видено и претпоставено ти ја чисти сликата до крајни можни граници. И таа слика е само во твојата глава, некој до тебе што гледа не ја гледа истата слика иако сте на 2 метра еден од друг.
Затоа на исклучително забегани луѓе кои си гледаат континенти таму некаде пред бродот, мозокот ќе им направи ќејф и ќе им ги прикаже. Зависно од степенот на имагинација, таков и ќе биде светот пред него.
Затоа ако на Зоќо земјата му е рамна, џабе ќе вадиме аргументи од Касини, Бесел, Красовски, WGS, UTM и тако даље и тако даље, што би рекол браварот :)

Жива вистина 83’-’4 седиме во канцеларија и како млади стана збор за цицки! И оваа вакви онаа такви, некој рече ако сакаш толку цицки иди во краварска фарма они имаат по четири има да се изнафаќаш :ROFLMAO:
И тука упаѓа еден колега градско дете, сега успешен бизнизмен, со прашање: А нели куде краву има славина, одвртиш и колко има млеко истече и готово:facepalm: Кога рокнавме да се смееме, грев ме фати за фацата која ја имаше:pos:
Јас искрено не сакам да убедам никого во ништо, ама ми е интересно да слушнам како размислуваат луѓе различни од мене :) криво ми е дека во вакви ситуации одговорите се секогаш а ти? А твојата теорија? Ај ти докажи!
сакам само даслушнам како размилсува :)

giphyxer.gif
... нели има сателити што кружат околу Земјата и пуштаат фотографии како изгледа од толкава висина дали сфера или тепсија?

wee.gif

Jeff Bezos снимал филм во Холивуд или вистински се дигнал и ја видел Земјата округла или била како тепсија?:toe:

Јас искрено не сакам да убедам никого во ништо, ама ми е интересно да слушнам како размислуваат луѓе различни од мене :) криво ми е дека во вакви ситуации одговорите се секогаш а ти? А твојата теорија? Ај ти докажи!
сакам само даслушнам како размилсува :)
Работата е што нема што да се докажува на оваа тема, т.е има али ако се фокусираш на некоја од областите/дисциплините кои се дел од геоматиката (геодезија, физичка геодезија, елипсоидна геодезија, сателитска геодезија, картографија, lidar...). Кај нас се изучуваат предмети од речиси сите дисциплини, а надвор во поголеми држави имаат дури и посебни катедри и посебни насоки.

Еве пример нека проверат рамнашиве како пловат бродовите (хинт термини од навигација: локсодрома, ортодромa) и може да се вратат да дискутираме колку е рамна.

Жал ми е само што се повеќе и повеќе луѓе се залетуваат по вакви теории на заговор. Се надевам дека се водени само од инаетот и недовербата кон „системот“, во спротивно е веќе загрижувачки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom