Bafra, moderniot Makedonski Evrein koj se cuvstvuva zagrozen od novite nacisti. Ne sum ja kriv sto se cuvstvuvas zagrozen od fakti. Znajs kako, faktite se neutralni samo sto interpretacijata e individualna. Kaj nekogo pozitivno kaj nekogo negativno. Tuku, spasot nema da go najdes vo alternativni fakti. Ako si naklonet kon toa - ne e moj problem iskreno. Samo treba da znajs deka toa sto mislis ti deka e heroiski cin ("otpor") za nekogo izgleda ekstremno glupo.
Видовме колку ти и Ронче презентиравте факти и какви.
Прво ве шупчеа дека поради не носење маска и не држење растојание, мора рестрикции. Ама грипот го немало бидејќи сме носеле маски и растојание.
Сега проблемот биле невакцинираните. Утре нешто трето ќе им текне, можеби кинезите, имигрантите или муслиманите намерно го шират итн итн.
Со твојава изјава се гледа какво суштество си:
Toa e tvoj imaginaren svet, kade sto se zamisluvas gazda na svojot zivot koj sam za sebe odlucuva koj go ima svojot zivot vo svoj race.
Сум си замислувал дека сум газда на мојот живот

. Тоа што ти си неспособен, не сакаш да преземеш лична одговорност за својот живот, твој избор си е, не ти се мешам, остани си дете и чекај од системот да те чува. Само ти истиот за македонскиот систем се најлошо пишуваш. Која комедија си.
Од Дростен не најде сеуште ништо.... има на интернет и ревизии на неговите тврдења, некако многу слаб со знаењата излее твојот Дростен.
Споредбава ти е лудница, мешаш нацизам со нешто за општо добро како вакцинација? У модерниот свет, вакцинацијата е мандаторна ако не сакаш да дозволиш помор на народот. Вие тоа не го разбирате, тоа е проблемот.
Целофанче, да беше со 100% заштита никој немаше да одбие. Со 39% заштита, научни тврдења дека само полошо ќе биде со масовна вакцинација, слободно боцкајте се.
Истото и за тебе важи, прво ширеа тие што не миеле раце, не носеле маски и растојание не држеле, сега наеднаш, невакцинираните биле проблемот.
Утре да ви речат, кинезите се виновни, ќе барате да ги убијат.