Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Мора Министерството да почне да размислува за трета доза Фајзер кај постарите лица со хронични болести. Починатиот од Тетово и неговата сопруга биле вакцинирани со Синофарм на 12 јуни а неколку недели потоа се заразиле. Кинеските вакцини создаваат антитела најмалку шест недели по втора доза но доста помалку кај постари лица.
Во Турција се аплицирани 4 милиони трета доза на постарите и медицинските лица.
Штом е испуштена можноста Фајзер исклучиво да се дава на постари лица со хронични болести, сега барем е време да се исправат работите пред есенскиот бран.
Исто и со Астра Зенека, треба 12 чекање за втора доза што остава голем број постари лица над 60 години незаштитени.

Филипче на хронично болните и поризичните им понуди понеефикасни вакцини, а на тинејџерите со исклучително мал ризик по здравјето, поефикасна. Мизерија од човек, уште пак се фали дека ќе воведувал рестрикции за невакцинираните.:facepalm:

Ај да се преброиме колку сме ненормални на форумов

Попрецизно, подложни на Стохломски синдром.
Луѓето под што поголема контрола се изложени, толку поголема зависност развиваат.
Повеќе од година дена, системот ни одредува кога можеме да излеземе, каде смееме, со кого и дали воопшто може да се видиме со некого, забранува со фамилијата да се собереме, забранува на достоинствен начин да си ги погребаме најблиските, кажува кога и како секс да имаме итн итн.

Ај што 30 години ги исмејуваате, кажувате колку крадат, колку се неморални, алчни и неписмени, во исто време за истите тие од системот, не важат правилата. Киднапери и заложници.
Нив се им е дозволено. Може да се групираат, ако излезе некоја слика дека се групирани, без маски (како тие од дуи што славеа на Ахмети роденден) само 20еур казна, нема кривчни пријави како за нас заложниците. Може да организираат политички собири, може да седат во затворениот дел од рестораните, може да се швалерисуваат итн итн. Да беа докажани професионалци, чесни и морални, дека нивните активности го подобруваат животот, па ај слепо ќе ги слушаме, ама ете, за многумина не е битно тоа.

Лажеа дека само неколку дена, да се израмни кривата, па после дека кога ќе затопли ќе нема случаеви, па дека кога ќе дојдат вакцините, се ќе биде како порано, сега еве Ригилчо, самиот бара трета доза, па четврта итн итн.
Имаше на интернет, сите овие срања започнаа, кога прифативме преку ден да возиме со уклучени светла. :motorce:

Луѓето под што поголема контрола се изложени, толку поголема зависност развиваат.

Malku ironicno e sto lugje koi se plasat od vakcinata gi obvinuvaat vakciniranite deka od mnogu strav ja primile.
...има разлика, не е баш така,
вакцинираните примиле антиковид вакцини од страв од смрт и хоспитализација од коронавирус неверувајќи во својот природен имунитет, а невакцинирани се плашат од недокажани несакани последици и смрт од одобрени само за итни потреби антиковид вакцини, а не се плашат од коронавирусот зашто веруваат во својот природен имунитет,

...има разлика, не е баш така,
вакцинираните примиле антиковид вакцини од страв од смрт и хоспитализација од коронавирус неверувајќи во својот природен имунитет, а невакцинирани се плашат од недокажани несакани последици и смрт од одобрени само за итни потреби антиковид вакцини, а не се плашат од коронавирусот зашто веруваат во својот природен имунитет,
Ne.

антиваксерите се плашат од вакцините и својот страв го сеат на другите. Колку пати у темава ме обвиниле мене дека сум страшливец што сум се вакцинирал, а уствари они се страшливците, што пре би се заразиле со нешто што би им го одзело животот него да примат една вакцина.

антиваксерите се плашат од вакцините и својот страв го сеат на другите. Колку пати у темава ме обвиниле мене дека сум страшливец што сум се вакцинирал, а уствари они се страшливците, што пре би се заразиле со нешто што би им го одзело животот него да примат една вакцина.

:pos:
Како бе може да се страшливци, а истовремено спремни и по цена на сопствениот живот, да не слушаат криминалци ???
Тој што е спремен и животот да го даде, како може да го наречеш страшливец, само ти со твојата логика си знаеш.

:pos:
Како бе може да се страшливци, а истовремено спремни и по цена на сопствениот живот, да не слушаат криминалци ???
Тој што е спремен и животот да го даде, како може да го наречеш страшливец, само ти со твојата логика си знаеш.

па зошто тогаш лаете за нус појавите? Штом не те интересира животот не би требало и нус појавите да те интересираат

....тоа што ти не знаеш што примаш во твоето тело со овие антиковид вакцини, не ги прави антиваксери другите што ги примиле сите класични вакцини кои се одобрени, а се двоумат и одбиваат да примат нешто што не се знае што е и како ќе делува, па се одобрени само за итна употреба,
и ваквото твое набедување ,,антиваксери,, е само поради твое непознавање и немање други факти, а самиот си потпишал образец дека доброволно ја примаш антиковид вакцината, а со тоа и можните последици, што за некои тоа е нон сенс!

....тоа што ти не знаеш што примаш во твоето тело со овие антиковид вакцини, не ги прави антиваксери другите што ги примиле сите класични вакцини кои се одобрени, а се двоумат и одбиваат да примат нешто што не се знае што е и како ќе делува, па се одобрени само за итна употреба,
и ваквото твое набедување ,,антиваксери,, е само поради твое непознавање и немање други факти, а самиот си потпишал образец дека доброволно ја примаш антиковид вакцината, а со тоа и можните последици, што за некои тоа е нон сенс!

Jak ni e imunitetot, ke gi preziveeme i kovid-vakcinite.

ги примиле сите класични кога не знаеле како се викаат уште и некој друг ги водел. Да ги примаат сега на 20-30 години ни пола од нив не би ги примиле.

па зошто тогаш лаете за нус појавите? Штом не те интересира животот не би требало и нус појавите да те интересираат

За разлика од тебе, слеп верник на системот, јас сум газда на својот живот, јас сам ќе си одлучам што е добро за мене, јас ќе одлучам дали на Филипче да му верувам или на светски научници доктори, кои имале пристап до ресурси и можност да увидат како функционира човечкиот организам.

Јас за нус појавите од вакцините не лаам, може мјаукам за НУЛА ефикасноста од нив.

Трета доза кога ќе примиш и која ќе ја избереш ?

За разлика од тебе, слеп верник на системот, јас сум газда на својот живот, јас сам ќе си одлучам што е добро за мене, јас ќе одлучам дали на Филипче да му верувам или на светски научници доктори, кои имале пристап до ресурси и можност да увидат како функционира човечкиот организам.

Јас за нус појавите од вакцините не лаам, може мјаукам за НУЛА ефикасноста од нив.

Трета доза кога ќе примиш и која ќе ја избереш ?

Се уплашивте од една вакцина. Си измислувате секакви завери во главите како приватноста ви е нарушена како ние патиме од стокхолмски синдром, па и нас не правите болни зошто сакаме да се имунизираме. Знаеш што е тоа? Лошо процерирање податоци, вашиот мозок изгледа не може да ги обработи податоците правилно и почнува да создава завери. Не знаеш што е добро а што е лошо, мозочето ти се возбудува кога си мислиш дека во се има некое подлабоко значење.

Што ако ставаат ураниум во вакцините? Што ако има чипови? Сакаат да не контролираат и да бидеме послушни робови? Тие прашања си ги поставувате вие, а ја не се замарам со тие глупости зошто знам дека тие работи немаат веза со реалноста.

Се уплашивте од една вакцина. Си измислувате секакви завери во главите како приватноста ви е нарушена како ние патиме од стокхолмски синдром, па и нас не правите болни зошто сакаме да се имунизираме. Знаеш што е тоа? Лошо процерирање податоци, вашиот мозок изгледа не може да ги обработи податоците правилно и почнува да создава завери. Не знаеш што е добро а што е лошо, мозочето ти се возбудува кога си мислиш дека во се има некое подлабоко значење.

Што ако ставаат ураниум во вакцините? Што ако има чипови? Сакаат да не контролираат и да бидеме послушни робови? Тие прашања си ги поставувате вие, а ја не се замарам со тие глупости зошто знам дека тие работи немаат веза со реалноста.

А како ти ги обработуваш најновите податоци за нулата ефикасност од вакцините??? Со барање на трета доза или со уште поголема моќ на системот... што излезе со тврдењето дека со доаѓање на вакцината се ќе се врати во нормала.... 100пати те излажаа и ти најде да збориш за правилно обработување на податоците :tapp:

П.С доста мене ме набедуваш дека зборам лошо за вакцините. Дури и на Тенеке му контрирав дека не може на младите да им прави лошо, а на ранливата група добро.

Те прашав нешто Рон, оти не ми одговори или се плашиш од одговорот дека навистина ќе треба повторно две дози вакцини да примиш!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom