Па не треба цело време на кабел и батерија да го држиш.Имам прашање, може е просто ама не сум запознаен.
Лаптопот цело време на кабел и батерија го држам. Правилно ли е? Кој метод е најдобар за работа на лаптопот?
Ако имаш пречки (ѕидови и сл.) може сигналот да биде послаб.Да ли тендата го фаќа целиот интернет сигнал дури иако рутерот е одалечен 5м (или 10м) од тендата/пц-то?
Ако некогаш сакаш и да гејмаш на пцто барај чаре да стигнеш со кабел. Јас си купив убави лајсни од тие со простор за кабел и го носам по работ на собата, над ламинат покриен со лајсна како овие од сликата, и низ врата влегувам во другата соба (имаше доволно простор и не е бушена вратата)).Дали е доволно стабилна конекцијата?
Во собата кај што ми е PC немам шанса да внесам кабел за жал.
Najdobro e da ne go drzis tuku da go stavis na biro.Имам прашање, може е просто ама не сум запознаен.
Лаптопот цело време на кабел и батерија го држам. Правилно ли е? Кој метод е најдобар за работа на лаптопот?
Една порта ли е само? Мене вака ме зезаше на еден ТВ, испадна прегорена едната порта, па сменив на другата HDMI порта.Probuvam da uklucam laptop na Philips TV preku HDMI, megutoa ili voopsto ne se javuva slika, ili secka slikata, se prikazuva, pa se gasi i odnovo.
Dali e problemot do kabelot? Probav i konzola da vrzam, taka pa voopsto ne prikazuva nisto.
Dvete porti gi probav isto e. Televizorot ne e smart TV inaku, Philips model nekoj.Една порта ли е само? Мене вака ме зезаше на еден ТВ, испадна прегорена едната порта, па сменив на другата HDMI порта.
Ако е до кабелот, лесно ќе провериш ако уштекаш на друг ТВ/монитор![]()
Штом сецка сликата HDMI кабелот е неисправен. Веројатно си го прецвикал.Probuvam da uklucam laptop na Philips TV preku HDMI, megutoa ili voopsto ne se javuva slika, ili secka slikata, se prikazuva, pa se gasi i odnovo.
Dali e problemot do kabelot? Probav i konzola da vrzam, taka pa voopsto ne prikazuva nisto.
Фрли тоа ѓубре 1.4, само 2.0. Нема врска што не е смарт телевизорот, секаде треба да фаќаDvete porti gi probav isto e. Televizorot ne e smart TV inaku, Philips model nekoj.
Na pomal televizor isto mi pravese problem, ama poretko.
Ovoj ima hdmi 1.4.
Ke probam so nov kabel HDMI 2.0 mislam ima backward compatibility.
Обавезно смени ССД на таа конфигурација, ако сакаш да му го продолжиш векот (+ барем уште 4гб рам).Здраво, да прашам, имам лаптоп Dell Inspiron 1564 (слика 1) купен во 2010 г., со i3 processor, 4 gb ram и 500 gb hard disk, Seagate Sata 2 (слика 2).
Прашањето ми е дали може да го заменам хард дискот (бидејќи се расипа) со HDD 1TB Seagate 7200rpm, Sata 3, како на линкот (Слика 3) https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=46343&search=HDD+1TB+Seagate ?
Исто ме интересира дали лаптопот ќе поддржува SSD наместо HDD?
И ако може некоја препорака за HDD или SSD.
![]()
![]()
![]()
Фала за одговорот, а дали има SSD со 500gb, и ако може да ми препорачаш некои со линк?Обавезно смени ССД на таа конфигурација, ако сакаш да му го продолжиш векот (+ барем уште 4гб рам).
Јас последно зедов Гигабајт, ама имам и екстерен за дополнителен storage. На другиот лаптоп имам Адата на местото од ЦД Ромот (со кеди), на десктоп пц пак само за оперативен систем и програми користам Кингстон А400 од 120гб. Од ниту еден не сум имал мака.
Генерално нема некоја голема разлика помеѓу поефтините, горе-доле се со слична брзина на читање/запишување, па и квалитет (имаш 3 години гаранција, ако правиш нон стоп бекап нема да имаш проблем и ако се расипе). Поквалитетно нешто ѕирни ги од Самсунг.