Олимпијада, Токио 2020

• Креатор на темата Креатор на темата dace@mkd
  • Време на започнување Време на започнување
...поради допинг Русите се натпреваруваат како индивидуалци спортисти под бело знаме РОК, ако добијат медеља нема да се подигнува руското знаме, а ако добијат златен медал нема да се пушта руската химна, Русија е казнета, но не и нејзините спортисти!
Касниш со информацијава добри 5 години.

Да но кога гледаш дека не им оди, пренасочи ги не им давај лажна надеж. Еве ги гледам овие што пукаат со воздушни пушки имаат по 40-50 години. Што им фали, си пукаат убаво, не им сметаат ни години ни ништо.

Арно шо спомна, зашо тие што следат спорт појма немаа шо е работава со русите.
Сполај ти.
...па и сега следиме на ТВ олимпијада инфо од Токио и пак пишуваме тука, ај да не пишуваме, оти сите исто гледаме на екранот, која е логиката или само да се тера сеир, не ти се здосади од вакви мрчаторски коментари?

... не каснам туку спомнувам и не се 5 туку 2 х 4 години тоа се 8 години, ова им е втор пат,
Уште полошо, Сочи беше последна олимпијада каде што беа како Русија и каде што засраа. Немој само Икарус да го пуштиш, ќе ја дискутираме овде урината менувана од ФСБ до четврт бран корона.

...па и сега следиме на ТВ олимпијада инфо од Токио и пак пишуваме тука, ај да не пишуваме, оти сите исто гледаме на екранот, која е логиката или само да се тера сеир, не ти се здосади од вакви мрчаторски коментари?
Ми здосади, затоа не пишуј.

Уште полошо, Сочи беше последна олимпијада каде што беа како Русија и каде што засраа. Немој само Икарус да го пуштиш, ќе ја дискутираме овде урината менувана од ФСБ до четврт бран корона.
...а бе пишувај си ти мислење за пливање и шах, остај ја што пишувам не се однесува на тебе, си пишувам на темава не ме читај терај си твоја агенда,
Ми здосади, затоа не пишуј.
...тоа кога ќе направиш твој форум, па и тогаш прашање! да не може човек да си пишува на темиве!

Со вајлд карта не треба да праќаме никој!

Апсолутно!

Ова е уствари погодно само за некој ветеран или некој што ради повреда не можел да се квалификува.

А ние таков немаме моментално.

Најјаки ми се па кога се расправаа за оваа или за претходните ОИ кого поканила МОК со валјд карта, па зошто не ме поканила мене, зошто овој...

Братче/сестро, ако те бива, ќе си изборел/а олимписка норма, it's that simple.

Тренеркиве на Австралија се оган

Не сум се потрудил да побарам како уствари ги даваат вајлд картиве. Дали те ограничуваат на одреден спорт, пример пливање можеш да викнеш двајца, атлетика еден, или ти даваат три вајлд карти и ти викаат можеш да ги искористиш како сакаш, нормално за индивидуални спортови.

Претпоставувам првото е. Пошто ако е второто и пак си бираат пливачи, а еден асален пливач не излегол со децении, стварно е срамота.

На Кинезите кревање тегови да не им е предмет во школо? Нема олимписки а они да не ги лапнат сите медали. Ги гледаш мали мали и оп кренал шлепер оддеднаш.

Плачевме додека го ставија каратево за олимписки спорт, имаме европски, светски прваци, ваму таму, за сега да еден не појди со норма. Една имаме и таа со вајлд карта...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom