Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто?
Твојата работа е документите таму да ги спремаш, да чкрапнеш нешо на компјутер и пријатно да кажеш.
Што има ти да мислиш срцеви прегледи не знам што. Остај на компетентите за тоа.
Значи така, од све може да му биде само од ковидод не.
Добро ај лонг ковид има.

Гиго душо, мислам дека треба да оди повторно на преглед, срце идр...Мене ме отпишаа, но ете се вратив, а после 6 месеци веќе сум во многу добра физичка кондиција...морам да спомнам дека некои лоши навики ги исфрлив...е сега Стефан ако пуши, пие, има вишок кгр,сигурно дека поспоро ќе оди опоравувањето.
Нека си каже, ништо лошо ни му кажав, ни му посакувам.
Само секој треба да знае дека постои предозирање и со суплементи, како што постои и со антибиотици. Не секој за жал тоа може да го сфати.
Едно време на една обична цедевита пишуваше,можда и уште пишува, дека не смее повеќе од 2-3 лажици на ден, се разбираме нели.
А за маските за кислород пак какви оштетувања можат да остават на слузницата на дишните патишта е плус дискусија.

Последно уредено:
Некој се воодушевуваше на 100.000 французи кои излегле на протести по повод новите мерки на Макрон.

Од друга страна....

https://libertas.mk/tri-milioni-fra...id-propusnica-za-kulturni-i-sportski-nastani/

Тоа говори колку гласното малцинство може да изгледа помасовно од што во суштина е.

Студија на Францускиот Институт Пастер за Ивермектин

The results of this study establish that irrespective of viral load, the symptoms and severity of COVID-19 highlight the critical role played by host inflammatory response in COVID-19 severity and highlight that reduced type I/III interferon and Il-6/Il-10 and the presence of M2 macrophages might account for a more favorable clinical presentation, contributing to a better understanding of COVID-19 pathophysiology. Ivermectin might then be considered as promising therapeutic agent against COVID-19 with no impact on SARS-CoV-2 replication but alleviating inflammation and ensuing symptoms.

Некој се воодушевуваше на 100.000 французи кои излегле на протести по повод новите мерки на Макрон.

Од друга страна....

https://libertas.mk/tri-milioni-fra...id-propusnica-za-kulturni-i-sportski-nastani/

Тоа говори колку гласното малцинство може да изгледа помасовно од што во суштина е.
Не сте имале дискусија со антиваксер, а тоа не е некој од овие 3 милиони што се вакцинирале за да идат на спортски настани. Ова се највеорјатно некој мрзи или млади луѓе кој се на измеѓу и секако ќе се вакцинираа кога сите окулу нив ќе пројдеа. Веч видено во опкружување. Али тие антиваксери, нема да се вакцинираат пиштол на глава да им стаиш а не па за да идат у кино. Не само што нема да ги убедат, туку и се зголемуваат се поише и за други вакцини.

Година дена заговараат како вакцината ќе биде присилна, уште кога истата не беше одобрена. Сами направија луѓето да го гледаат ова како опасност наместо лек.

Случајно, ама случајно, да не си испил една аптека суплементи, од витамини, минерали и остала галантерија, и случајно да не си испил 2-3 дози сумамед, 2-3 дози панцеф и остала галантерија. Случајно, прашувам за една комшика. Да, и случајно долго да не дишеше у маска, за комшија еден ова
Случајно, ама случајно, да не си испил една аптека суплементи, од витамини, минерали и остала галантерија, и случајно да не си испил 2-3 дози сумамед, 2-3 дози панцеф и остала галантерија. Случајно, прашувам за една комшика. Да, и случајно долго да не дишеше у маска, за комшија еден ова.
Se toa plus
Др.Гоце Бузалков.Има познавање одлично,многу е темелен и не го интересира ништо што испитувале на клиника,он сам све јово на ново испитуе.Јас скоро бев кај него,па ке ти пишам за 7 дена у пп што како конкретно
Koi simptomi/problemi gi imas? Daj pisi mi kontakt od Doktorot u pm ako moze ? Fala ti

Од друга страна....

Не сте имале дискусија со антиваксер, а тоа не е некој од овие 3 милиони што се вакцинирале за да идат на спортски настани. Ова се највеорјатно некој мрзи или млади луѓе кој се на измеѓу и секако ќе се вакцинираа кога сите окулу нив ќе пројдеа. Веч видено во опкружување. Али тие антиваксери, нема да се вакцинираат пиштол на глава да им стаиш а не па за да идат у кино. Не само што нема да ги убедат, туку и се зголемуваат се поише и за други вакцини.

Година дена заговараат како вакцината ќе биде присилна, уште кога истата не беше одобрена. Сами направија луѓето да го гледаат ова како опасност наместо лек.

Да, има полно кои се вакцинираа за патување, за ресторан, за дискотеки... ова се претежно млади луѓе. Меѓутоа најголемиот број се заради работата вакцинирани. Ни го изгласаа законот кој не дава баш простор за избегнување на вакцината.

Ради терапијата која ја примам и поради историјата со многу лекови која ја имам, многу ми фуфка да ја примам, и ова е најблаго што можам да се изразам околу вакцината.

Јас сум на имуносупресивна терапија, и не би сакал да имам компликации после примањето. А морам поради работата ради глупавиов закон кој го изгласаа.

Следната недела имам со докторот закажано, да видам да пробам да некако не примам вакцина а да работам.

Секако терапијата ме штити од компликации, а јас сум секогаш маскиран и пазам ко од ѓавол да не се заразам.

Од кога почна срањево, сум се на пат по возови или со луѓе и до сега или стварно сум имал среќа или третманот направил да поминам без симптоми.

Да, има полно кои се вакцинираа за патување, за ресторан, за дискотеки... ова се претежно млади луѓе. Меѓутоа најголемиот број се заради работата вакцинирани. Ни го изгласаа законот кој не дава баш простор за избегнување на вакцината.

Ради терапијата која ја примам и поради историјата со многу лекови која ја имам, многу ми фуфка да ја примам, и ова е најблаго што можам да се изразам околу вакцината.

Јас сум на имуносупресивна терапија, и не би сакал да имам компликации после примањето. А морам поради работата ради глупавиов закон кој го изгласаа.

Следната недела имам со докторот закажано, да видам да пробам да некако не примам вакцина а да работам.

Секако терапијата ме штити од компликации, а јас сум секогаш маскиран и пазам ко од ѓавол да не се заразам.

Од кога почна срањево, сум се на пат по возови или со луѓе и до сега или стварно сум имал среќа или третманот направил да поминам без симптоми.
Жалам, си се нашол во кросфајр меѓу две групи на идиоти. Се надевам ќе најдеш начин :)

Ќе ти скршам филм, ама терапијата шо ја примаш те става во ризична категорија(најверојатно, не знам шо примаш). Претпоставувам иммат ти кажано да се пазиш од настинки/грипови, во принцип заразни болести.

Направи убаво муабет со докторот за ризиците шо ги носи короната наспроти ризиците од вакцината, во секој случај подобро ќе знае од било кој на форумов.

Затоа млади под 30 година не треба да примаат вакцина. По мене и под 40 години.

Над 50 години подобро е да си вакциниран.

Добро е што Британија тргна по овај пат на целосно ослободување, па да видиме што ќе направи короната оставена без контрола, во 60% вакцинирано население.

Оваа недела и во Британија се очекува бројот на заболени вакцинирани да биде поголем од тие невакцинирани.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom