Ti voglavno osnovna izolacija si postavil.Што може да се подобри сем ова што е направено до сега. Се остранато би чинело грдни пари и не би вредело.
8цм стиропор на ѕидови , цоклето ставиле 5 цм стиродур исто така и на симсот е затворено и баџите со по 2 цм стиродур.
Нови пвц прозори 4 сезони стакло ама 2 стакла имаат. Многу чудно беше мајсторите малтене ме убедуваа по телефон дете не ставај 3 стакла се криви рамката после 5 години што ти ја знам ја и ги послушав ама сеа излегува дека се иам заебано јако цената беше минорна разлика.... за 2 и 3 стакла
Каратаван искован горе со 10 цм камена волна плус има тервол 5 цм позади гипсот кога е правено.
Следно договорив мајстори за плочата на долниот спрат да се изолира звучно и топлотно. Предложија да се нареди 5 цм камена волна и под неа гипс со 2 цм простор за да има застоен воздух така нешто, може тресам глупости ама не се разбирам најдобро.
Ова е се што е направено до сега освен тоа со плочата ама следна недела почнуваат.
I kolku da prefineto da dopolnuvas izolacija,sekogas nema da bidi perfektno,i mozes da dobies uste 10%,a mozi da te kosta mnogu pari, sto za uslovi vo Makedonija se ne tolku vazni.
Vazno osnovna izolacija imas i si go izoliral bazno objektot,a toa e sosema dovolno.
So zdravje da si sedis.
Za zagrevanje,prvo zastani,razmisli,informiraj se tocno,pa posle investiraj.
Ke se najdi resenie,a idealno nema nikogas i nigde.