- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 5.681
- Поени од реакции
- 13.058
Ич да не се секираш за стаклата! Многу е битен квалитетот на самата изработка, ако е добра... е добра! Оти стварно има многу примери за прозори кои не дихтуваат, се криват, се замаглуваат и што ти уште не.Па вака изолацијата се правеше некаде април/мај мината година јас не бев тука. Сега сум на гости домана 40 степени надвор на долниот спрат е 29 степени мак температура горе дека е поткровје е 31.1 највисоко што имам видено.
Приметив дека климите мн добро модулираат за разлика од претходно без изолација. Последен пат пред 2 год бев дојден и има ст едно кај братов ов соба дува турбо пример и гаси компресор на вентилатор работи сега со изолацијава нема гаснење воопшто си дува нонстоп како што треба и одржува.
Последна сметка за струја ни е 1800 денари 305 кв струја сме потрошиле дома живеат 5 луѓе. За зимото 12,5 кубика дрва беа моиве вчудовидени.
Сум задоволен посебно од звучна изолација се смени мн. Ми дава впечаток дека е подобра изолацијава за зимо отколку лето.
Пример ќе се угрее куќава дека стиропорот тешко дише внатре ако не отвориш прозор мн ја држи темп. Надвор може да е 28 внатре со пц упален ода е 29. Не бега топлината. Имам другар стави стаклена волна од надвор мн подобро дише куќата ама мислам 35 е м2 за разлика од 17 со стиропоров.
Ме јаде бедот сеа за 2 стакла место 3 ама јбга тоа е![]()
И уште една работа. Стаклена/камена волна се става на ѕидови кои веќе дишат, значи на гас-бетонски блокови, а не на керамички! Ако другар ти ставил таква изолација на блок-цигла не направил ништо подобро освен што фрлил повеќе пари

на 40 степени надвор на долниот спрат е 29 степени мак температура горе дека е поткровје е 31.1 највисоко што имам видено.