Официјално Клајверт во Ница за 1мил евра платена позајмица и право на откуп за 14мил евра кој би станал облигативен доколку Ница обезбеди пласман во ЛШ следната година.
Заинтересирани сме за некој Рубен Диаз мислам дека беше, 24 годишен колумбиец кој игра во Порто лево крило. Наводно спремна била понуда од 25мил плус бонуси, а Порто го вреднувале 40мил.
Со Џака ја кењаат работата, односно Мурињо ја ќења, се фатил за Џака како слеп за стап, као да нема други средњаци со негови карактеристики. Премногу се одолговлекува овој трансфер, ако пристигне, баш ме интересира каков импакт ќе има во нашата игра и дали ќе ја оправда довербата на Мурињо, ма да јас сум некако песимист..
Пинто за сега добро се ослободува од играчите кои се вишка, да видиме ќе најде ли решение за Фазио, Пасторе и Олсен и незнам каква е судбината на Флоренци, никој ништо не кажува и нема некои информации..
Очигледно на Шарави и изненадувачки за Карлес Перез ќе има место во тимот, ме изненади Мурињо што од Клајверт, Ундер, го одбра Карлес Перез да му остане во тимот..