Фан Клуб: Рома

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
За голман до 35 години овие пари се топ, посебно за голман со квалитетот на Руи Патрисио кој ти дава сигурност на таа позиција.
Заниоло каков што го гледам убеден сум дека ќе биде наш главен играч сезонава, ќе издоминира и после летото треси се да не прави некој трансфер за 50 милки.

п.с. Сепак после двете повреди и како Рома го третираше во целиот процес доколку Заниоло биде тој истиот , дури сметам лично и многу подобар и остане во Рома ќе си обезбеди место во историјата на клубот на ниво на Тоти и ДДР.

Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Првиот тренинг на Рома со Мурињо на Јутјуб каналот има 620 000 прегледи, пред 4 дена е прикачен.. како за споредба до лани имаа по 50-100 000 прегледи :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Имаме два нови главни спонзори, едниот Њу Баланс што ќе го изработува дресот и опремата а другиот ќе биде главен спонзор на дресот, некој си 'дигиталбитс" од кои за 3 години би земале околу 40мил евра, исто зимавме и од Катар ервејс BIG-mt130210HME_40.jpg

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Џастин Клајверт во Ница на позајмица со право на откуп од 12мил на крај на година,можно е откупот да стане облигативен, како кај Пау Лопез и Ундер.

Пред потпис сме со лев бек од Гремио, некој си урагваец, 23 години, 11мил плус 2.5мил евра во бонуси.. тој ќе биде замена за Спинацола

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.304
Поени од реакции
3.356
После потписот со Вина левиот бек на Палмеирас, Рома ќе се насочи на Џака..
Е сега доколку Смолинг замине се спомнува Дензел од Феенорд.
Има многу работа... Палмеирас сака што повеќе да извлече затоа што 40% од трансферот на Вина треба да одат во Уругвајскиот Национал..

Мурињо притиска за во турнејата во Португалија да ги има и Вина и Џака..
Лично јас мислам дека треба и некое крило да се купи..

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Официјално Клајверт во Ница за 1мил евра платена позајмица и право на откуп за 14мил евра кој би станал облигативен доколку Ница обезбеди пласман во ЛШ следната година.

Заинтересирани сме за некој Рубен Диаз мислам дека беше, 24 годишен колумбиец кој игра во Порто лево крило. Наводно спремна била понуда од 25мил плус бонуси, а Порто го вреднувале 40мил.

Со Џака ја кењаат работата, односно Мурињо ја ќења, се фатил за Џака како слеп за стап, као да нема други средњаци со негови карактеристики. Премногу се одолговлекува овој трансфер, ако пристигне, баш ме интересира каков импакт ќе има во нашата игра и дали ќе ја оправда довербата на Мурињо, ма да јас сум некако песимист..

Пинто за сега добро се ослободува од играчите кои се вишка, да видиме ќе најде ли решение за Фазио, Пасторе и Олсен и незнам каква е судбината на Флоренци, никој ништо не кажува и нема некои информации..

Очигледно на Шарави и изненадувачки за Карлес Перез ќе има место во тимот, ме изненади Мурињо што од Клајверт, Ундер, го одбра Карлес Перез да му остане во тимот..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.304
Поени од реакции
3.356
@Boom Shaka Lakka Рубен Диаз многу јако изигра на Копа Америка.. Гледав неколку утакмице стварно како шило е..

И јас се чудим како Карлес Перез остана а Ундер и Клајверт заминаа..
Дали ради платете или нешто друго незнам..
Автоматски споено мислење:

Вина утре пристигнува во Рим (y)
И Ромa покрај Интер пројавиле интерес за Нандез од Каљари..
Дали тоа значи дека Рома полека се трга од Џака или пак се надеваат на попуст од Арсенал..
Но доколку стварно сакаат да го земат Нандез тоа мора да биде сега дур Интер не продале некој и да го купат..

Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Изгледа овој Eldor Shomurodov ќе го зимаме од Џенова и тоа за 20мил што за позајмица што за бонуси што за откуп.. многу нелогичен потег, што ќе се прави со Џеко и Мајораал ??
Овој 26 години, лани на 30 натпревари 8 гола за Џенова, вака ми изгледа на катастрофален потег..

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Изгледа овој Eldor Shomurodov ќе го зимаме од Џенова и тоа за 20мил што за позајмица што за бонуси што за откуп.. многу нелогичен потег, што ќе се прави со Џеко и Мајораал ??
Овој 26 години, лани на 30 натпревари 8 гола за Џенова, вака ми изгледа на катастрофален потег..
Сега ти гледаш само играчот што носи на терен, додека клубовите играчот го гледат како целина, човекот е узбекитанец, единствен сериозен фудбалер од таму, богат пазар кој доста вложува во фудбалот, ако босанциве не дотепаа за Џеко замисли што ќе биде со узбекитанциве, колку дресови ќе шитнат таму, колку потенцијални спонзори може да донесат и да влеат сериозна пара во клубот, така да тие 20 милиони може да испаднат за багатела за тоа што во позадина сакат и ќе го добиат од клубот.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Сега ти гледаш само играчот што носи на терен, додека клубовите играчот го гледат како целина, човекот е узбекитанец, единствен сериозен фудбалер од таму, богат пазар кој доста вложува во фудбалот, ако босанциве не дотепаа за Џеко замисли што ќе биде со узбекитанциве, колку дресови ќе шитнат таму, колку потенцијални спонзори може да донесат и да влеат сериозна пара во клубот, така да тие 20 милиони може да испаднат за багатела за тоа што во позадина сакат и ќе го добиат од клубот.

Гледам се, ама таков ќар од играч би имал само доколку играчот е Американец,индииец, кинез, русин итн .. незнам колку се офајдивме од босанците на Џеко, мала и немоќна нација, исто Узбекистан гледам 34мил популација, ама некој бум да очекуваш од продажба на дресови од спонзорства и популарност, тешко, повторувам, не дека нема да има некој ќар, ама не е тоа тоа..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.304
Поени од реакции
3.356
Ни па фаца има за фудбалер.. Што курац ќе ни се 3ца сега? Или ќе го отстапиме пак негде на позајмица.. Мајорал наредно лето ќе мора да го купиме па ваљда со Шомуродов ќе бидат двајцата напаѓачи а Џеко ќе биде слободен агент..
Не гледаат десен бек да донесат носат талибанци.. Ќе останеме со Карсдорп пошо највероватно ќе се случи трампа Флоренци - Перишич.. Ваљда Мурињо не се крсти во Сантон и Рејнолдс..

Друго се изначекавме за Џака..

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Отиде и Џеко се ослободуваат сите играчи кои зимат високи плати а не играат или се во зрели години тоа е приоритетот, оди бавно и тешко дека половина и повеќето од нив се дрва ама се додека не се ослободат од тој товар тешко да градиме конкурентен тим за во иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom