- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.787
- Поени од реакции
- 5.063
Бог е верување за природниот свет. Род е социолошка појава. Родот е како религија а не Бог. Религија е исто појава како Родовиот спектар. Едно има друго нема...ај фати му крај. Бугарска работа.Лош ти е примерот со религиите, фати се за Бог. Така скоро секој верник може да рече "Бог е сѐ што гледаш околу тебе". Дали тоа е доказ за постоењето на Бог? Не. Како докажуваш дека си баш тој измислен род? Никако. Барем во религијата си имаш систем на верувања и ритуали. Тука го немаш ни тоа, сем ако фарбањето на косата розе е нешто...
Полот е биолошка константна конструкција, а родот психолошка која го следи полот. Има 2 рода, машки и женски. Така и да сакаш да го видиш родот, не можеш. Пак, ако се инаетиш ќе добиеш слика (а може да биде и трик) за да ми го идентификуваш конкретниот род на личноста.
Кажи ми, чашата е во женски род. Ако има слика од Бетмен, ќе може да стане тој чаша!? Тука, со идиотските нови измислени заменки, се уништува и јазикот. И ти кажувам, никој нормален нема да пристапи кон изучување на нивните заменки.
Така ниту еден факт досега не презентираше. Како што реков, дискусијата со тебе е залудна. Далеку од тоа дека има напредок.
пи.ес. Правото на носење и поседување оружје е фундаментално право. За оружјето се фатив затоа што видов дека за слободата на говор (која ја напаѓаш) само ќе се инаетиш. Така, ни тука не ми даде ниту еден аргумент зошто не треба да имам пиштол. Размисли убаво пред да ми реплицираш.
Автоматски споено мислење:
Парапсихологија не е точна, неурофизиологијата е вистинска наука.Парапсихологија лол..ghosts n shiet. Ајде бегај. Полошо нешто од незнаење е имање погрешна перцепција за нешто.