Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
И да сака Филипче не може да набави АЗ. Тие и онака доцнат многу со договорите со ЕУ така да за нас нема ништо и да сакаме.

Инаку АЗ нуди одлична заштита против Делта варијантата (индискиот сој).
Нема гајле,ене го Ниш кај е

И да сака Филипче не може да набави АЗ. Тие и онака доцнат многу со договорите со ЕУ така да за нас нема ништо и да сакаме.

Инаку АЗ нуди одлична заштита против Делта варијантата (индискиот сој).
Да не пребарувам, која вакцина е најефикасна против Делта варијантата?

Да не пребарувам, која вакцина е најефикасна против Делта варијантата?

Фајзер и АЗ имаат добри резултати против делта варијантата. За другиве нема доволно студии за да се донесе заклучок. Синовак ако не се кажам е слаба против таа варијанта. Во една земја од блиски исток, Бахреин ли беше, на сите со Синовак им даваа трета доза Фајзер зашто имаа многу заразени со новиов сој.

Еве ти одговор за ова, од другата тема за Корона. Ти лажеш сигурно.
Ми се чини дека ништо у мојот пост не негира било што од неговиот.

Он бил сега, ја бев пред една недела.
Автоматски споено мислење:

Фајзер и АЗ имаат добри резултати против делта варијантата. За другиве нема доволно студии за да се донесе заклучок. Синовак ако не се кажам е слаба против таа варијанта. Во една земја од блиски исток, Бахреин ли беше, на сите со Синовак им даваа трета доза Фајзер зашто имаа многу заразени со новиов сој.
Мислам дека читав некаде за намалена смртност кај медицинскиот персонал во Индонезија заради вакцинацијата (со Синовак).

Турција.На сите со две кинески им даваат трета али Фајзер

Ми се чини дека ништо у мојот пост не негира било што од неговиот.

Он бил сега, ја бев пред една недела.

Мислам дека читав некаде за намалена смртност кај медицинскиот персонал во Индонезија заради вакцинацијата (со Синовак).
Ако е вистина тоа за намален процент на хоспитализирани и смртност,тоа е одлично.

У Борис почнаа да вакцинираат со Синовак, или уште тераат со Фајзер? Имам закажано во Петок, последен ден од пријавените за вакцинирање, а гледав деновиве се Фајзер им давале...

У Борис почнаа да вакцинираат со Синовак, или уште тераат со Фајзер? Имам закажано во Петок, последен ден од пријавените за вакцинирање, а гледав деновиве се Фајзер им давале...

Денес се давало Синовак во Борис.Јас сум во Среда и ваљда таа ке биде на располагање .Иначе од 12 јули вакцинација без закажување во поликлиниките а Борис ке служи за ревакцинација.Барем така кажа Филипче.

Лошо е што полна ефективност на Астра Зенека се стекнува две недели по втора доза. Ако некој утре ја прими првата доза тогаш полна заштита би имал околу 12 октомври. Тој што би ја примил на 25 јули полна заштита би имал на почеток на ноември.
Од тој аспект задоцнето е многу за Астра.

Со полувакцината Синовак ....Фајзер ако имаш луѓе , ако не тешко... И јас имам термин но не одам ради што аплицираат Синовак...Ќе чекам ако донесат Фајзер во поголема количина, ако не ќе терам невакциниран...

Лани на темава имаше повеќе вируолози и инфектолози од Сорбона-Кембриџ комбинирано.
Годинава гледам со стручњаци за вакцини и имунолози сме тука некаде.

Пуна е нашава северна со разноразни експерти и тоа мене многу ме радува :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Лошо е што полна ефективност на Астра Зенека се стекнува две недели по втора доза. Ако некој утре ја прими првата доза тогаш полна заштита би имал околу 12 октомври. Тој што би ја примил на 25 јули полна заштита би имал на почеток на ноември.
Од тој аспект задоцнето е многу за Астра.
Затоа прва АЗ и по 4-6 недели мРНА одлична заштита. Али тешко се доаѓа до таа комбинација.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Лани на темава имаше повеќе вируолози и инфектолози од Сорбона-Кембриџ комбинирано.
Годинава гледам со стручњаци за вакцини и имунолози сме тука некаде.

Пуна е нашава северна со разноразни експерти и тоа мене многу ме радува :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Може ли да додадам дека има многу прпалици...млади луѓе а толку страв во нив.
Да се чудиш!!!
Идење до Србија за вакцинирање...па убаво кажа Др.Пановски, одејќи натака навака, само вирусот го пренесуваа и ете мутации.

Со полувакцината Синовак ....Фајзер ако имаш луѓе , ако не тешко... И јас имам термин но не одам ради што аплицираат Синовак...Ќе чекам ако донесат Фајзер во поголема количина, ако не ќе терам невакциниран...

Многу популарна Фајзерот како што гледам до таа мера да освен таа се друго паѓа во вода :)

Може ли да додадам дека има многу прпалици...млади луѓе а толку страв во нив.
Да се чудиш!!!
Идење до Србија за вакцинирање...па убаво кажа Др.Пановски, одејќи натака навака, само вирусот го пренесуваа и ете мутации.

да му веруваш на доктор Пановски;)

За сите кои се думаат околу Фајзеровата. Сепак е исмислена од Бионтех Германска компанија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom