Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Исто како геј, терористи и капиталисти. Да си се знае...на твоја одговорност.
Како да ти објаснам...без да фрлаш сламки и тропаш глупости во круг?
Секоја група има свој интерес. Нечии интереси се конфликтирачки. И тоа е тоа. Нема консензус. Ако подржиш некој, го ебеш другиот. ИЛИ, ако ги направиш сите исти(без своја агенда, одлики, идеали итн) ги губиш како група. Тоа е проблемот- ако ги направиш сите сиви безлични асексуални чуда ги губиш тоа индијанцијте, црнците, белците, педерите, лезбејките, исламисти, капиталисте и нацистити. Пак ќе се вратам-не е геноцид, ама е бришење на сите одлики на тие групи што ги разликувало од другите во заборав со цел да се додадат во колективот. Значи геноцид ама под друго име...
нешто како асимилација,ама ептен селективна....
Автоматски споено мислење:

Јас само хејтам тие што хејтаат. Хејт за хејт,зуб за зуб...
И амбисот зјапа назад. Тие што ловат чудовишта самите стануваат чудовишта.
И после кога зборам ЛИЦЕМЕРИЕ

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Како да ти објаснам...без да фрлаш сламки и тропаш глупости во круг?
Секоја група има свој интерес. Нечии интереси се конфликтирачки. И тоа е тоа. Нема консензус. Ако подржиш некој, го ебеш другиот. ИЛИ, ако ги направиш сите исти(без своја агенда, одлики, идеали итн) ги губиш како група. Тоа е проблемот- ако ги направиш сите сиви безлични асексуални чуда ги губиш тоа индијанцијте, црнците, белците, педерите, лезбејките, исламисти, капиталисте и нацистити. Пак ќе се вратам-не е геноцид, ама е бришење на сите одлики на тие групи што ги разликувало од другите во заборав со цел да се додадат во колективот. Значи геноцид ама под друго име...
нешто како асимилација,ама ептен селективна....

И амбисот зјапа назад. Тие што ловат чудовишта самите стануваат чудовишта.
И после кога зборам ЛИЦЕМЕРИЕ
Иднетети политикс...тоа ти е. Само овци во стадо.

И после едни биле само криви. Сте нашле на кои да им наоѓате мани.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
И после едни биле само криви. Сте нашле на кои да им наоѓате мани.
Па според левичарите нели конзервите биле криви за се. Е ајде де. BLM се целосно по право да пљачкаат продавници, ѓаѓаат пенџери на куќи со молотови и што не. Или хипстери што криумичарат мужи од кој знае каде за да формираат сиромашни гета за неколку години, силуваат жени и малтретираат се живо. Или луѓе што наговаат деца дека треба да примаат патлак у гз цел живот или да се сакатат себеси пошто им се кренал патлакот во соблекувална....
Браво за нив. Прави херои. Парагоини на човештвото....

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Па според левичарите нели конзервите биле криви за се. Е ајде де. BLM се целосно по право да пљачкаат продавници, ѓаѓаат пенџери на куќи со молотови и што не. Или хипстери што криумичарат мужи од кој знае каде за да формираат сиромашни гета за неколку години, силуваат жени и малтретираат се живо. Или луѓе што наговаат деца дека треба да примаат патлак у гз цел живот или да се сакатат себеси пошто им се кренал патлакот во соблекувална....
Браво за нив. Прави херои. Парагоини на човештвото....
Они си имаат најмали проблеми од сите. Конзервативци пукаат со ганови на кого ќе стигнат, воведуваат теократии, ги сметат за сите кој не се нивна вера и раса за подолни видови. Стрелаат и бесаат гејови и трансои на ангро. Жени им се после коњите и кучињата. Ги сметаат атеистите за ненормални и болни...за останати малцинства да не зборам.
И после темава по сто пати се спомнува некоја која ставила слика и коментар за своето бебе...мислиш го изела за доручек.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Они си имаат најмали проблеми од сите. Конзервативци пукаат со фанови на кого ќе стигнат, воведуваат теократии, ги сметат за сите кој не се нивна вера и раса за подолни видови. Стрелаат и бесаат гејови и трансои на ангро. Жени им се после коњите и кучињата. Ги сметаат атеистите за ненормални и болни...за останати малцинства да не зборам.
И после темава по сто пати се спомнува некоја која ставила слика и коментар за своето бебе...мислиш го изела за доручек.
И пак се се сведува на сламенкото. Зарем немаш воочено дека оваа про транси и геј идеологија Е ТЕОКРАТИЈА? Пошто очигледно ми е дека ја третираш како ДОГМА.
И ова со стрелањето-последниот пат кога проверивам најолеми педери испаднаа католичката црква и грциве. Па кој каде.
И нека ги сметаат атеистите за ненормални и болни- фанатиците се исто за мене. Ја не сум лицемер-еквивалента замена. Пробај да ме уништиш мене, ја ќе пробам да те уништам тебе, па да видиме кој ќе биде во право/
Што се тиче до бебето-ДА -ИСТО КАКО ДА ГО ИЗЕЛА И СЕГА Е МРТВО и трули. Ти супер што очекуваш твоиве да се разбрани....АМА....
и двајцата знаеме дека не е така....

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
И пак се се сведува на сламенкото. Зарем немаш воочено дека оваа про транси и геј идеологија Е ТЕОКРАТИЈА? Пошто очигледно ми е дека ја третираш како ДОГМА.
И ова со стрелањето-последниот пат кога проверивам најолеми педери испаднаа католичката црква и грциве. Па кој каде.
И нека ги сметаат атеистите за ненормални и болни- фанатиците се исто за мене. Ја не сум лицемер-еквивалента замена. Пробај да ме уништиш мене, ја ќе пробам да те уништам тебе, па да видиме кој ќе биде во право/
Што се тиче до бебето-ДА -ИСТО КАКО ДА ГО ИЗЕЛА И СЕГА Е МРТВО и трули. Ти супер што очекуваш твоиве да се разбрани....АМА....
и двајцата знаеме дека не е така....
Ај една приказна....
Бев во Холандија на еден Универзитет и дојде еден пиејчди студент од Египет. И меѓу првите денови во неврзан муабет спомна нешто исламистичко за жените или лезбејки. Што пишувало во Коранот. Кога му се се пуштија сите Холанѓани. Му рекоа уште еден ваков збор и ќе си ги пакуваш куферите. Така да...на темава конкретно. Нема тука некоја дискриминација. Џабе плачат некои што си имале лошо искуство. Тоа е...

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Ај една приказна....
Бев во Холандија на еден Универзитет и дојде еден пиејчди студент од Египет. И меѓу првите денови во неврзан муабет спомна нешто исламистичко за жените или лезбејки. Што пишувало во Коранот. Кога му се се пуштија сите Холанѓани. Му рекоа уште еден ваков збор и ќе си ги пакуваш куферите. Така да...на темава конкретно. Нема тука некоја дискриминација.
А ама тоа е хејт спич. Они го дискриминираат оти е муслиман и имигрант. Барем според вашата догма. Негово привилегирано право е да иде наоколу и да силува и да боде луѓе во името на неговата религија. Он нека биде конзервативен колку сака, ама битно белите автохтони стрејт христијани не.

И уште нешто
И не бирајте кој може а кој неможе да се хејта.
Твој зборови зарем не?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
А ама тоа е хејт спич. Они го дискриминираат оти е муслиман и имигрант. Барем според вашата догма. Негово привилегирано право е да иде наоколу и да силува и да боде луѓе во името на неговата религија. Он нека биде конзервативен колку сака, ама битно белите автохтони стрејт христијани не.

И уште нешто
И не бирајте кој може а кој неможе да се хејта.
Твој зборови зарем не?
Дури и пофини ќе си поминат белите христијански конверзативци во истата позиција. Ептен треба јавно да кажат.
Не одиш во црква со геј знаме...така да. Овде само работа во најлош случај губиш ако ептен си го бараш. А ако си во спротивната позиција нема да останеш жив. Има разлика.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
А ако си во спротивната позиција нема да останеш жив.
Друже. Не знам како ти кажам. Луѓе линчуваат луѓе оти сметаат дека некоја одредена постапка е непростлива. Сега во западниот свет е онлајн линчување. Ама пак се сведува-кое е по болно и по сурово-смрт по неколку минути, или атриција додека секој твој сакан не те напушти , акутна сиромаштија, деприсја и смрт. Е ајде сега кој е нацистот тука. И кој има пониски стандарди за толеранција.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Друже. Не знам како ти кажам. Луѓе линчуваат луѓе оти сметаат дека некоја одредена постапка е непростлива. Сега во западниот свет е онлајн линчување. Ама пак се сведува-кое е по болно и по сурово-смрт по неколку минути, или атриција додека секој твој сакан не те напушти , акутна сиромаштија, деприсја и смрт. Е ајде сега кој е нацистот тука. И кој има пониски стандарди за толеранција.
Има сериозна разлика помеѓу двете екстреми. А и си го бараат што мора да хејтаат одредени групи кои баш и ништо лошо не им прават.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
А и си го бараат што мора да хејтаат одредени групи кои баш и ништо лошо не им прават
Нацистите сметале дека ништо лошо им прават на евреите.
Кој се они да утврдат дека не прават ништо лошо?
Збориш разлика измеѓу екстреми ама ја не гледам една.
И едните и другите се правдаат дека се во право, без да покажат тронка сомнеж, без да покажат тронка зажалување , без да покажат тронка разбирање, без да покажат тронка контра аргументи. ДОГМАТСКИ. Како да се во право. И затоа мислам кога викам -филозовски недораснати.
.
.
.
.
Исто како нацистите.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Глеј еве јас очигледно не се согласувам во нацистите, исламистите и алт рајтовците. Пишав дека се психички болни и дека не треба да имаат исти права? НЕ! Мислам дека се нормални само се или злобни или со испран мозок. Дали треба да им се прави нешто ако си се држат настрана? Не! Само ако направат злодело треба да се казнат и тоа само со затвор не со смртна казна. Ако се на угледни места или јавно тупат тогаш треба да се стигматизираат. Тоа што зборуваш дека им се случува. Далеку е стигматизација и убиство и мачење. За второто се залагаат тие за групи кои не им прават ништо лошо.
Тоа е тоа јасно...

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Глеј еве јас очигледно не се согласувам во нацистите, исламистите и алт рајтовците. Пишав дека се психички болни и дека не треба да имаат исти права? НЕ! Мислам дека се нормални само се или злобни или со испран мозок.ж

Тоа што зборуваш дека им се случува. Далеку е стигматизација и убиство и мачење. За второто се залагаат тие за групи кои не им прават ништо лошо.
Тоа е тоа јасно...
1. Ако не мислиш дека е психички болно да се носат жени и деца да се убиваат...Нека бидат со испран мозок. Нека бидат злобни. Ама жити се немој да тропаш дека имале тронка нормалност кога ги правеле. Тоа е финтата со делузиите-доволно долго веруваш во глупст ја перцепираш како нормално.
Преку константо ВЕРУВАЊЕ стигнале до ПСИХИЧКА болест.
Еве ти една паралела.
2. Ти тоа што викаш-ама стигматизацијата најчесто е со ИСХОД. Можда намераваш ти само да покажуваш прст. ама-еве ти уште една паралела-не значи дека нема некој друг што не е спремен да ги прати во затвор, убие итн заради икс причини.
Еве ти уште една параела
3. Стигматизација за говор на омраза опфаќа секој тип на неистомисленици. Затоа клекнувањето за БЛМ за мене е исто како да се прави Сиг ебан Хајл. Исто. Геј парадите се нацистички паради. Бидејќи сега се заштитени како херои од социјалитите и медиумите. Ако се бориш против нив си нештофоб/рацист и заслуваш линч. Исто како швабите. А таму е тргната работа. Глеј го Анон како се радува (за оној цајканот) . И по здрав памет ми кажѕваж дека нема екстремисти од страната на левичарите?
Еве ти и трета паралела.
Како што ти кажав и очигледно заборваш-природата на секој конфликт е да има причина за спор и некој да победи. Компромизот е измислица и дистракција-а не решение. Само одложување на неизбежното.
Тоа е реално проблемот. Бидејќи постојат две страни.
Не може да се коегзистира-бидејќи мора да има победник.
Би сакал да признаам дека другиот е во право....ама како кога што и да кажам што не му годи според него треба да резултира кон некаква оштета на моето битие. И тоа е тоа.
Нека тераат инает- и ја има магаре да бидам.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
1. Ако не мислиш дека е психички болно да се носат жени и деца да се убиваат...Нека бидат со испран мозок. Нека бидат злобни. Ама жити се немој да тропаш дека имале тронка нормалност кога ги правеле. Тоа е финтата со делузиите-доволно долго веруваш во глупст ја перцепираш како нормално.
Преку константо ВЕРУВАЊЕ стигнале до ПСИХИЧКА болест.
Еве ти една паралела.
2. Ти тоа што викаш-ама стигматизацијата најчесто е со ИСХОД. Можда намераваш ти само да покажуваш прст. ама-еве ти уште една паралела-не значи дека нема некој друг што не е спремен да ги прати во затвор, убие итн заради икс причини.
Еве ти уште една параела
3. Стигматизација за говор на омраза опфаќа секој тип на неистомисленици. Затоа клекнувањето за БЛМ за мене е исто како да се прави Сиг ебан Хајл. Исто. Геј парадите се нацистички паради. Бидејќи сега се заштитени како херои од социјалитите и медиумите. Ако се бориш против нив си нештофоб/рацист и заслуваш линч. Исто како швабите. А таму е тргната работа. Глеј го Анон како се радува (за оној цајканот) . И по здрав памет ми кажѕваж дека нема екстремисти од страната на левичарите?
Еве ти и трета паралела.
Како што ти кажав и очигледно заборваш-природата на секој конфликт е да има причина за спор и некој да победи. Компромизот е измислица и дистракција-а не решение. Само одложување на неизбежното.
Тоа е реално проблемот. Бидејќи постојат две страни.
Не може да се коегзистира-бидејќи мора да има победник.
Би сакал да признаам дека другиот е во право....ама како кога што и да кажам што не му годи според него треба да резултира кон некаква оштета на моето битие. И тоа е тоа.
Нека тераат инает- и ја има магаре да бидам.
Е сега парада била ноќ на долги ножеви. Стигматизацијата Аушвиц...има претерување и аналогии ама што е бујна фантазија е бујна фантазија. Е сега што ја мотивираат таа фантазија? Ти си знаеш...ама си имаш мака и ти.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Е сега парада била ноќ на долги ножеви. Стигматизацијата Аушвиц...има претерување и аналогии ама што е бујна фантазија е бујна фантазија. Е сега што ја мотивираат таа фантазија? Ти си знаеш...ама си имаш мака и ти.
Не може така. За мене фундаментално право е правото за носење и поседување оружје и сметам дека секој треба да го има право. Исто можам да се повикам на историја, но и баш од ерата на нацистичка Германија. Зошто им било одземено оружјето на Евреите? Народот не треба да се плаши од државата, туку државата од народот. Иако тука влегуваме и во сферата на противуставноста (паравоените единици). Но влегуваме и во сферата на неефикасноста и неефективноста на полицијата. Така само јас можам да се грижам за мојот имот. Ќе се бориш со мене и јас да го стекнам тоа фундаментално право или ќе спамаш за стапките на убиства, кои повеќе од веројатно е дека, ќе пораснат? Јас гарантирам за себе и со мојот пиштол нема да му штети никому. Ќе ми служи како издувен вентил и евентуално ако сметам дека мојот живот или животот на член од семејството е загрозен. Но тоа не значи дека некого и ќе убијам.
Фер обрт? Гледам да ги земам сите твои "аргументи".

Се ти е меч со 2 острици. Со секое правото следува обврска. Можеме апсолутно секое право вака да го претставиме.

И си запнал да се инаетиш цел ден под аргументот "што ти смета тебе"! Може мене не ми смета задниот двор да си го користиш како нужник, прашањето е дали го имаш тоа право. Макар и во неурбана средина. Можеме кон философија, а можеме и кон логика. Можеме и кон право и утврдување фактичка состојба. Ете, децата мора и треба да пораснат во традиционално семејство, со мајка и татко. Иако стапките на разводи се околу 30% сепак децата мора да останат во контакт со обата родитела. Децата од домовите припаѓаат само во такви средини.

Транџите, генерално, се психички нестабилни луѓе. Затоа, за нивно добро, е да посетат психијатар. Страдаат од анксиозност и депресија, лапаат антидепресиви и стапката на самоубиства меѓу нив е огромна. Можеби се борат и со внатрешен демон, мене тоа не ме интересира, ама на емпатија не може да се прифати нова појава во општеството. Но има и такви кои си ги фураат филмот.

Државата евентуално треба да се грижи за оние поединци кои не по своја вина се нашле во таа позиција, како хендикепирани, самохрани родители, технолошки вишоци, лица со траен инвалидитет (ова не значи дека не се сите способни за работа), болни, психички нестабилни, деца во домовите и сл. Секогаш постои исклучок и меѓу овие категории, но се категории каде може и мора да се помага. Види ја целата листа кај социјалните трансфери, ако сакаш подетален приказ.
Кај одредени категории, може да се скратат социјалните трансфери со цел да работат (а дел работат и на црно). Дури и затворениците мора да работат. Пак, ова не е Пол Пот идеологија.

А за општеството, интересно објаснување дава Тачер.

пи.ес. Секој идиотизам не треба да се прифати како тоа "родот е спектрум", има повеќе од 2 пола и сл.

Знам дека дебатата со тебе нема полза, но да ти дадам шанса. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom