Зошто сте сами?

Член од
15 април 2019
Мислења
1.107
Поени од реакции
1.564
Како се собирате бе у една тема сите бе какооооо
Абе човече како офци сте
5 6 души имате начукано по 40 години и немате работа па гушите на секоја можна тема
Има ли бе некој надзорен да им дели нешо?
Се понашате како тетки шо кур немат видено, нели паѓате на некое ниско ниво? Па и овие 3 4ца мажи бетер деца се, не знам колку и да ве игнорира човек не може да не ве прочита..
Ocajni sme jebiga. Temata e takva ne e do nas. Eve jas ko 40gdoisna tetka ti odgovoriv. Gleddaj ti dodek si mlad i zdrav da e.esh posho na nas i bez toa ni pomina vekot.ali i ti izgleda ne si cvekje za mirisanje pa citkash pikanterii. Fala na kritika inace ke ja iame u predvid koga ke bidesh moderator.

Член од
11 јуни 2021
Мислења
385
Поени од реакции
869
Имам високи стандарди за себе и за потенцијалната партнерка. Лично не ги користам социјалните мрежи за да најдам некоја, според мене некако тоа ми е глупо. Реално имам поставено и некој ѕид околу себе и не дозволувам да влезе некој друг во мојот живот за да не ме повредат и разочарат. Знам, не е убаво тоа и свесен сум дека на крајот на денот животот и од тоа се состои. Ама некако се „штедам“ од неубави работи.

Е, сега точно е дека повеќето девојки кога се допишуваат враќаат со кратки одговори и глумат незаинтересираност што лично мене ми е тотален трн оф. Или пак и пишуваш сабајле, ти враќа кога ќе зајде сонцето. Повеќето сметаат и дека мажот е тој што треба да го повлече првиот чекор.
Се согласувам дека има и огромна разлика од девојките кај нас и во странство. Иако немам искуство со некоја од странство, мислам дека се повеќе отворени, комуникативни и директни.

Еднаш се „кликнавме“ со една, а сигурен бев дека и двајцата бевме затрескани еден во друг и кога дојде моментот за подобро да се запознаеме ми кажа имала нешто работа, не можела и ја баталив. А во тој момент ми се пушташе и една друга, а намерно ја игнорирав надевајќи се дека ќе биде работава со оваа Мона Лиза и на крај си останав со Десанка. Животе, Млаз Богданци. (n)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Иако немам искуство со некоја од странство, мислам дека се повеќе отворени, комуникативни и директни.
Една девојка на новиот континенет немаше проблем да ми кажи дека и се допаѓам. Бевме на езеро и кога ме виде се насмевна, па прати поглед. Појдовме на една платформа, кога застанавме да зборуваме ми рече дека сум личел на Александар (лол). Во што и велам? Во косата црна? Не, во пекторалниот мускул (лол на квадрат). Следено од едно хахаха ја гледав во очи да видам дали е озбилна. Таа отвореност прерасна во убава афера додека бев таму, ко дете бев до неа.
Во лобито имаше шанк и често бевме таму со други студенти, додека таа разговараше со една цимерка, зедов коцка мраз и и ја слизнав во грбот - бркање ко мали деца, а не 25 годишници. Префрлање на коцката мраз кај мене, пак кај незе, дури не се стопи. Комотно се чуствував до неа. Девојката знаеше кога и се допаѓа некој. Од 100ци машки таму, таја мене ми фрли око и ми го покажа тоа, затоа што знаеше што точно сака за себе. Детерминирана. Искрено таа самодовоерба ептен ме напали. Често кажувам дека не сакам некоја да ми е субмисив и некоја која сака да ја грабнам за рака и јас да ја влечкам сегде.
Таа е една од 3те девојки во кои вистински сум се заљубил.
Девојкава е многу згодна. Повеќе момци и го имаа меракот (некои подобри и од мене, бар во мојот ум). Уште знам да и појдам на фб, да ја видам до каде е.
Сега работи за Гугл.
Кога дипломираше ја имаше на Wall Street Journal. Најдобрите студенти од секој факултет добиваат право на Колумна за што тоа би сакале да направат - променат.

Како што си кажал на девојка од Мкд можеш да и пишиш и да чекаш да ти врати по 5 дена, појма немам дали македонска девојка може спонтано да покаже она што чуствува или мора да е камен.
Ако некој во мкд го доживеал ова јас што го доживеав со американкава супер. Не велам дека нема, за жал јас во мкд не сум го доживеал ова.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.396
Поени од реакции
5.774
Потпис. Незнам дали е до менталитетот, ама девојките во странство се похрабри да му покажат на маж дека им се допаѓа. Некогаш таа самодоверба ми е крајно привлечна, кај нас скоро и да ја нема.
Има и кај нас такви.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Сигурен сум дека има, некако апсурдно ми е цела македонска женска популација да ја окарактеризирам ко камен. Затоа прашав некој ако доживеал нешто слично нека сподели.
Јас за жал во мкд немам ни одблизу такви искуства, тоа е среќа моја никаква.
Што не значи дека јас стриктно очекувам таа прва да почни, па да си ласкам. И јас сакам и знам да се пуштам во акција. Но за жал, како што кажав враќаат по 5 дена, камен ладно, незаинтересирано. Fuck it, life. Реално после тоа јас сум бетер незаинтересиран.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.107
Поени од реакции
1.564
Сигурен сум дека има, некако апсурдно ми е цела македонска женска популација да ја окарактеризирам ко камен. Затоа прашав некој ако доживеал нешто слично нека сподели.
Јас за жал во мкд немам ни одблизу такви искуства, тоа е среќа моја никаква.
Што не значи дека јас стриктно очекувам таа прва да почни, па да си ласкам. И јас сакам и знам да се пуштам во акција. Но за жал, како што кажав враќаат по 5 дена, камен ладно, незаинтересирано. Fuck it, life. Реално после тоа јас сум бетер незаинтересиран.
A obratno da e? Mashkite kako reagiraat koga im se pusta nekoja?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Лооол, 90% ќе се попалат и ќе си ласкаат. Сите другари ми се такви!
Верувај ми кога ти кажувам, мажите се ефтини.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Има и кај нас такви.
Има еден цел промил. 0.001 % Имам едно 5-6 пати така женски потпуно опуштени како да не се од тука да направат прв чекор, па и втор и трет откако намерно ќе ги заголицкам као да несум заинтересиран :D и додуша малку сум размазен у таа смисла, то јест веќе не мрдам со мал прст ако приметам више од 2 грама искомплексираност. Иначе за тинеџерки воа не важе пошто они сеуште не се искварени и затровени од комплексите.

Kajgana Shop

На врв Bottom