Иако немам искуство со некоја од странство, мислам дека се повеќе отворени, комуникативни и директни.
Една девојка на новиот континенет немаше проблем да ми кажи дека и се допаѓам. Бевме на езеро и кога ме виде се насмевна, па прати поглед. Појдовме на една платформа, кога застанавме да зборуваме ми рече дека сум личел на Александар (лол). Во што и велам? Во косата црна? Не, во пекторалниот мускул (лол на квадрат). Следено од едно хахаха ја гледав во очи да видам дали е озбилна. Таа отвореност прерасна во убава афера додека бев таму, ко дете бев до неа.
Во лобито имаше шанк и често бевме таму со други студенти, додека таа разговараше со една цимерка, зедов коцка мраз и и ја слизнав во грбот - бркање ко мали деца, а не 25 годишници. Префрлање на коцката мраз кај мене, пак кај незе, дури не се стопи. Комотно се чуствував до неа. Девојката знаеше кога и се допаѓа некој. Од 100ци машки таму, таја мене ми фрли око и ми го покажа тоа, затоа што знаеше што точно сака за себе. Детерминирана. Искрено таа самодовоерба ептен ме напали. Често кажувам дека не сакам некоја да ми е субмисив и некоја која сака да ја грабнам за рака и јас да ја влечкам сегде.
Таа е една од 3те девојки во кои вистински сум се заљубил.
Девојкава е многу згодна. Повеќе момци и го имаа меракот (некои подобри и од мене, бар во мојот ум). Уште знам да и појдам на фб, да ја видам до каде е.
Сега работи за Гугл.
Кога дипломираше ја имаше на Wall Street Journal. Најдобрите студенти од секој факултет добиваат право на Колумна за што тоа би сакале да направат - променат.
Како што си кажал на девојка од Мкд можеш да и пишиш и да чекаш да ти врати по 5 дена, појма немам дали македонска девојка може спонтано да покаже она што чуствува или мора да е камен.
Ако некој во мкд го доживеал ова јас што го доживеав со американкава супер. Не велам дека нема, за жал јас во мкд не сум го доживеал ова.