Трансексуалност (општо)

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
... подолго време се чувствувам како куче, дури замислувам дека сум нешто поврзана со куче, според осетливиот осет за мирис и звук, препознавам разни лаежи и цивкање, дали тоа значи дека треба да бидам третирана како животно, оти така се чувствувам да ме заклучат во стационар?
гррррр гррррр ајде чепни ме ако можеш, мое право е да бидам што сакам!
Што раса си?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Во денешната рубрика на "Рече и остана жив":

За случајов со вецињава, мислам дека сите вециња законски треба да бидат унисекс. Ваков сепаратизам помеѓу мажи и жени е непотребен.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.964
Ни јас ни многу други либералци не го поддржуваме ова со Олимпијадава. Јас поддржувам еднаквост како прво и најпрво, се разбира. За случајов со вецињава, мислам дека сите вециња законски треба да бидат унисекс. Ваков сепаратизам помеѓу мажи и жени е непотребен.
Glupost povtorno.
Separatizmot postoi za zastita na zenite od manijaci.
Автоматски споено мислење:

Епа транс лицата можат, и тоа е факт. And facts don't care about your feelings
I sizofrenicarite mozat so duhovi da si praat muabet.

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Епа транс лицата можат, и тоа е факт. And facts don't care about your feelings
Транс лицата се ментално болни. Родов идентитет не постои. Ако си роден машко, таков ќе си останеш. Ако се родиш женско таква ќе си остане. Ако некој ми каже дека на 10 години се чуствувал во спортивниот пол, тоа е ментална болест. Не е факт.Ако сакаш некој да си го промени полот, нека прави, ама нека не пробува да ми го смени мислењето како тоа е нормално, и како тука има некаков бајковит родов идентитет и дека јас сум морал тоа да го прифатам. И на крај тоа да се тура на децата.
Болесници со извртени feelings и нула логика и факти.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Транс лицата се ментално болни. Родов идентитет не постои. Ако си роден машко, таков ќе си останеш. Ако се родиш женско таква ќе си остане. Ако некој ми каже дека на 10 години се чуствувал во спортивниот пол, тоа е ментална болест. Не е факт.Ако сакаш некој да си го промени полот, нека прави, ама нека не пробува да ми го смени мислењето како тоа е нормално, и како тука има некаков бајковит родов идентитет и дека јас сум морал тоа да го прифатам. И на крај тоа да се тура на децата.
Болесници со извртени feelings и нула логика и факти.
Јас ќе верувам во фактите и логиката на психолозите и медицинските експерти од најдобрите земји во светот, а не на твоите факти, којзнае од каде извадени.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.964
Јас ќе верувам во фактите и логиката на психолозите и медицинските експерти од најдобрите земји во светот, а не на твоите факти, којзнае од каде извадени.
A moze li da veruvas na anatomijata i na doktorite?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
A moze li da veruvas na anatomijata i na doktorite?
Па им верувам. Докторите спаѓаат во медицински експерти, што ги спомнав. И доктор да го прашаш за разлика помеѓу пол и родов идентитет, истото ко мене ќе ти го каже.

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Sona Avedian poranesen marinec sluzel 6 pati vo Avganistan i Irak,
bil vo brak i imal kerka.
Po vrakanjeto od Irak odlucil da napravi transformacija.:love:
Sega bila vo romanticna vrska so nekoj arab.

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.641
Поени од реакции
9.889
Којзнае колку претрпел кутриот/кутрата/кутрото, огромна болка е да ја издепилираш оваа вуна.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Sona Avedian poranesen marinec sluzel 6 pati vo Avganistan i Irak,
bil vo brak i imal kerka.
Po vrakanjeto od Irak odlucil da napravi transformacija.:love:
Можеш да споделиш уште 100 фотографии, но не очекувај општеството да аплаудира на илузијата во која живеат овие ликови.

Не знам од каде се мрестите во моментот кога се турка агресивната кампања. Ама ок, веќе и со тебе и со @Shakespear имам дискутирано и гледам дека црпката не ви фаќа многу. Логиката ви е иста: битни се чувствата, а чувствата не се факти.

Ако градите сосема нова конструкција, базирана само и само на чувства, тешко дека нема да наидете на отпор. И потоа и тука општеството е криво поради огромната стапка на самоубиства кај транџите! Стапката е голема и по пластичните операции (кои не ја менуваат суштината). :)

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Можеш да споделиш уште 100 фотографии, но не очекувај општеството да аплаудира на илузијата во која живеат овие ликови.

Не знам од каде се мрестите во моментот кога се турка агресивната кампања. Ама ок, веќе и со тебе и со @Shakespear имам дискутирано и гледам дека црпката не ви фаќа многу. Логиката ви е иста: битни се чувствата, а чувствата не се факти.

Ако градите сосема нова конструкција, базирана само и само на чувства, тешко дека нема да наидете на отпор. И потоа и тука општеството е криво поради огромната стапка на самоубиства кај транџите! Стапката е голема и по пластичните операции (кои не ја менуваат суштината). :)
Kako si ja racionaliziras omrazata @dump? gledas kakvi komentari ima na temava i so kakvi predrasudi se soocuvaat onie razlicnite ,taa omraza mora da ima nekakva pricina kaj vas od kaj izvira poveke najverojatno e koj ke dokaze koj e pogolem heteroseksualec ili pak podsvesno e potrebno da ja targetiraat grupata za da pottisnat nesto vnatre vo niv.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Kako si ja racionaliziras omrazata @dump? gledas kakvi komentari ima na temava i so kakvi predrasudi se soocuvaat onie razlicnite ,taa omraza mora da ima nekakva pricina kaj vas od kaj izvira poveke najverojatno e koj ke dokaze koj e pogolem heteroseksualec ili pak podsvesno e potrebno da ja targetiraat grupata za da pottisnat nesto vnatre vo niv.
Не ми е грижа за тоа дали чувствуваат опресија, едноставно не треба да се игра играта на илузија. Така може да се промени сѐ, пол, раса, години, боја на очи, коса, висина, дебелина...само преку чувствата. Така се чувствувам и крај!

Може некој мисли дека е животно, има такви кои се поистоветуваат (и мислат) дека се одредена славна личност, дека во минатиот живот биле некој и нешто, а има и такви кои мислат дека се пророци и Богови.

Пак, капацитетот е тој и логиката ти е таа. Се виде кога разговаравме за расистите БЛМ и терористите Антифа. :)

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
349
Поени од реакции
506
Da za zal kapacitetot e toj no mora da ima nekoe si racionalno objasnuvanje za omrazata @dump koja e na ovie temi neli?
Ako ne postoi takvo nesto kako promena na pol zasto postoi operacija za promena na pol?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Не ми е грижа за тоа дали чувствуваат опресија, едноставно не треба да се игра играта на илузија. Така може да се промени сѐ, пол, раса, години, боја на очи, коса, висина, дебелина...само преку чувствата. Така се чувствувам и крај!
Родот е социјален конструкт - затоа и може лесно да се смени и зошто можеме да ги разгледуваме транс лицата како тој род во социјален контекст. Другите ствари што ги наброја не се социјални конструкти - мора директно и физички да се сменат. И на пример, дали би се противел на некој ако преку операција си ја смени висината или бојата на очите? Има и такви што го прават тоа, и сосема си е океј.

И не е ограничено ова само на дело на чувствата. Транс лицата преземаат одредени биолошки мерки за да можат да си го развијат родовиот идентитет: хормонални терапии, операции, итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom