Александар Вуксановиќ од Београд порано ко средношколец бил познат како тешко рокериште, носел дугачка коса, слушал рок музика, личел комбинирано на Боно Вокс, Младен Бодалец (Прљаво Казалиште) и Фернандо Коуто (за ова подоцна). Имал слух за музика, добар вокал, знаел да свири клавијатури и така се запознал со Снежана Мишковиќ и влегол во составот на нејзината рок група
Викторија -
Дај не питај.(ако стиснеш на Викторија ќе ја видиш сликата од групата, тој со цвикерите глеј го а ако стиснеш на дај не питај ќе ја чуеш песната) Поради се почести проблеми со дрога на дотичната госпоѓа и нејзиниот дечко, Вуксановиќ ја напушта групата и иде у соло кариера. И сеа сите ќе помислат дека ќе биде нешто ко Ерик Клептон или Брус Спрингстин што се у Британија и Америка или Жељко Бебек у Југославија или Миладин Шобиќ у Србија, што сакам да кажам, дека ќе праи јака рокерска соло кариера.
Ама не, мислам да, он има доста јака соло кариера ама далеку од рокерска. Заедно со својот синтисајзер настапува во локалниот сплав наречен Лукас, тука праи јаки журки и таков лик не може да остане незабележан од српскиот андерграунд кои го зимаат под свое и така Александар станува домаќин на сплавот односно се грижи за добрата атмосфера и добива грб од ајде да ги наречам мафијашите. Им свири на нив де, а они го опсипуваат со пари, алкохол и дрога. Ко талентиран музичар и добар лајф изведувач нели го забележуваат и студијата бла бла, снима албуми, едно друго и станува најголемиот и најпопуларниот турбо фолк изведувач на Балканот.
Поради тоа што окапал у сплавот Лукас, тоа му останало и дел од името, пошто Александар е големо име и има скратеници, кај нас е Аце, у Србија е Аца.
Аца Лукас, милион грчки песни препеани на српски, милион албуми, милион концерти, милион евра искоцкани, милион линии ишмркани, милион литри алкохол испиени.
Нема многу да должам и да замарам со неговата дискографија, пошто човек што се нема начукано и журкано на негови настапи и песни за мене не е човек. И нема сеа на нив ја да им кажувам кои песни да ги слушаат и што да праат на јутуб. Сите песни од Аца Лукас.
Е сеа, погоре реков дека ќе остаам нешто подоцна, пошто темава не е многу активна ќе го искористам истиов пост да ги спомнам и останатите личачи (топ збор) на Фернандо Коуто, пошто од сите нив само он не е музичар, нека личат на него. Коуто е фудбалер иначе, има играно за Порто, Барса, Лацио и репрезентацијата на Португалија, у главном копач со одлична кариера позади него.
Еве го, сеа ми текна дека и Нино може да влезе во комбинација со овие. И он е музичар, истотака прејак турбофолкер, нека стои и он.
Нино Решиќ, роден ко Амир у Босна, после се сели у Србија и го менува своето име у Нино. Доста успешен пејач за времето додека твори, починал во 2007ма.
Одиме понатаму.
Младен Бодалец, фронтмен и наследник на Даворин Боговиќ во југословенско/хрватскиот панк рок состав Прљаво Казалиште. Надвор од музиката е адвокат. Казалиште заедно со него имаат снимено над 10 албуми, многу концерти и настапи и високо место на сите ранг листи на југословенски а подоцна и хрватски или ајде да ги наречеме балкански рок бендови.
И за крај големиот
Боно Вокс, доста оспоруван и вреѓан лик пошто не знаел да пее (сехехекако), ирец, рокер, хуманитарец, основач и член на рок бендот U2. Истотака има и неколку филмски остварувања ко актер. Носи глупи и смешни ванаби Елтон Џон шарени цвикери пошто има глаукома, односно проблем со очите, не поднесува светлина, прашина и слични глупости.
Е сега тука ќе постирам 2 цитати по кои може да се види Боновата величина. Првата изјава е од Мајкл Скот менаџер во една мала компанија која се занимава со продажба на хартија во Скрентон, Пенсилванија.
Michael: People I respect, heroes of mine would be Bob Hope, um, Abraham Lincoln, definitely.
Bono, uh and probably God would be the fourth one and I just think all those people really, uh, helped the world in so many ways that it's, um, it's really beyond words. It's really incalculable.
Втората е од Двајт Курт Шрут, вработен во истата компанија, најлојален и најдобар продавач на хартија.
Dwight: I am not a hero. I am a mere defender of the office. You know who's a real hero? Hiro from "Heroes." That's a hero. Also
Bono.