Од 45 до 60 е 15милиона разлика.
Тие бонуси се мачка во вреќа сеа за сеа.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Трансферот беше around 40, останатото бонуси, кои за една година не се исполнети, јебига, малце остана тука.
Е сеа ти ако очекуваш дека Хакими, кој е десен бек, во корона време, да се продаде за 100м евра тоа е друго, таков пример во фубалската историја нема дури и во времиња кога дембеле и коутињо беа продавани за над 100м евра, останува еден од најскапите бекови во историјата на фудбалот, а Интер кога го зема, беше најскапо платен бек во нивна историја со тоа што е земен на рати, не искешираа директно 40че, и ова е исто битен момент, и мислам дека уште го отплаќаат.
Во ситуација кога финансиите налагаат дека мора да се продава, трансфер кој лесно може да догура до 70м евра, за десен бек, е повеќе од солиден, и тоа пред корона времево важеше, а за сеа муабет да не праиме. Историјата тоа ти го налага, заедно со Хернандез од Баерн се најскапите бекови у фудбалската историја така да смешно е да се каже дека продажбата е лоша а притоа историски е еден од најскапо платените бекови, у топ 3 влага, што повеќе, а сеуште нема статус у фудбалот каков што имал Кафу или Роберто Карлос, Марсело и остали ...
Мене лично ме изненади ова, не очекував дека ќе се најде тим што ќе одговори на барањата на Интер, повеќе ми идеше дека тие пари би ги добиле за некој од нападот, Лаутаро да речеме.