kazioX
Примерен форумџија
- Член од
- 28 април 2011
- Мислења
- 3.861
- Поени од реакции
- 10.705
Што е со ProtonMail, лош менаџмент, мали плати или? Цело време имаат огласи, а сите имаат негативно мислење за таа компанија.ProtonMail не.
Што е со ProtonMail, лош менаџмент, мали плати или? Цело време имаат огласи, а сите имаат негативно мислење за таа компанија.ProtonMail не.
Sigurno i dvete od navedenite xdddddШто е со ProtonMail, лош менаџмент, мали плати или? Цело време имаат огласи, а сите имаат негативно мислење за таа компанија.
Не знам за конкретнава тука, ама во голема мера мислам дека и ИТ лицата се станати апла тертиплии (пребирливи), и живеат во некој замислен свет.Има ли саглам ИТ фирма во државава? Од секаде слушам само поплаки и негативни работи, изгледа затоа поискусниве почнаа да работат за американски фирми и ги баталија нашиве.
Х О Р О Р!Лично мене ми одговара оти и тука во фирмата трчав како луд и работев прекувремено, плус сум интроверт човек и не ми смета тоа што со месеци немам земено ниту еден слободен ден (60% од викендите ми се работни) + 0 денови одмор, ама голем дел од колеги кои работат слично се жалат.
За џуниори е тешко и додека не помине пандемијата и да се вратат сите во канцеларија ќе биде така. Римоут може да те дрибла дека нема време преку цел ден, во канцеларија е друго, ќе му се нацрташ на биро и нема каде да бега.Х О Р О Р!
Инаку мене не ми требаат повеќе пари туку ми треба добар support и менторство затоа што сеуште сум почетник, а имам огромна желба за напредок. Но, според тоа што го слушам и читам ова ретко се наоѓа кај нас за разлика од "фрлање во огнот" и "лечење фрустрации со почетниците/џуниорите" ситуации.
jebes li staНе знам за конкретнава тука, ама во голема мера мислам дека и ИТ лицата се станати апла тертиплии (пребирливи), и живеат во некој замислен свет.
Ако некој ти напука 60-70к нето (90-105к бруто, оваа гледај ја оти таа ја дава фирмата), не знам кои треба да ти се очекувањата освен дека треба да рмбаш. Не си викнат од љубов, не си викнат оти си многу убав, туку да извадиш за газдата многу повеќе од тоа што ти дава тебе, инаку зошто тој би одел на ризик да води бизнис?
Да, горе се прават и повеќе пари, ама и друг е стресот. Откако сум почнат да работам исклучиво за горе заработувам многу повеќе од тука, ама не знам ни кога е ден ни кога е ноќ. Немаш платен одмор (20-23 дена кои ги имаш тука), немаш тукашни празници (тамошни бираш дали ќе ги работиш или ќе ги одмараш, ако одмараш не си платен). Ако направиш срање си го оправаш самиот, нема кој да застане позади тебе.
Лично мене ми одговара оти и тука во фирмата трчав како луд и работев прекувремено, плус сум интроверт човек и не ми смета тоа што со месеци немам земено ниту еден слободен ден (60% од викендите ми се работни) + 0 денови одмор, ама голем дел од колеги кои работат слично се жалат.
Витанов рмба повеќе од сите, ама ве учи вие да заработувате пасивно
Па реално у ИТ сектор најразмазените луѓе ќе ги најдеш. Топка за седење грбот го болело, влечки доле нозете го болеле. Наочари за пред монитор очи го болеле, да го прашаш за помош одма у гужва е ама кога му треба помош трча на сите страни. Со плата вечито незадоволни, од менаџмент увек се жалат дека многу работеле.Стварно хорор ова ИТ секторов, у пизду матер. На 38 степени, кој под клима, кој од плажа, сите под огромен стрес. За разлика од културни сектори кај што со лопатата на сонце фрлаш асфалт, или во администрација кај што ќе ти бараат список од 10 луѓе за 500 евра, мирна глава.
И да ни плаќате за екстра трошоците што работиме од дома (струја, интернет, кафе), дајте ни пари да си опремиме канцеларија дома, купете ни столчиња, зашто морам да користам ваков лап топ (кошта истиот над 2000) а не ми давате да си изберам јас итн. Сироти опресирани напатени програмерчиња.Па реално у ИТ сектор најразмазените луѓе ќе ги најдеш. Топка за седење грбот го болело, влечки доле нозете го болеле. Наочари за пред монитор очи го болеле, да го прашаш за помош одма у гужва е ама кога му треба помош трча на сите страни. Со плата вечито незадоволни, од менаџмент увек се жалат дека многу работеле.
И јас сум у овој сектор и можеби не е секој ваков ама едно 80% од луѓето се вакви. Факт.
Што искуство и бекграунд имаш?Реков дека "хорор" е ситуацијата на членот на кого што му реплицирав. Дечкото немал помош во фирмите во кои што работел, со години сам се мачел и учел по 16 часа дневно вклучувајќи го и работното време плус работи и учи и за викенди што воопшто не е лесно и не може секој психички и физички тоа да го издржи. И тука се џабе "големите" пари кога немаш каде да ги трошиш со самото тоа што ти преостанува многу малку време за приватен живот. Но, ете тој за себе вели дека е интроверт и дека му годи таквото темпо.
Стресот, анксиозноста, болната и деформирана кичма и оштетениот вид не ги коментирам, тие се нормална појава во професијава и некои од нас се спремни да го превземат тој ризик.
А многу е без врска што некои од вас си се прифалувате тука и секаде дека лежите на плажа и програмирате, земате 3000+ евра плата (мало морген) итн. Повеќе ги почитувам овие како Lester Freamon што се реални и објективно зботуваат за ситуацијата отколку прикаскариве со тапија.
ИТ факс, github со 20+ репос (порано беа повеќе), 2 веб фриленс проекти, 4 месеци "пракса" (работа на реален проект без никакво претходно претставување на проектот ниту замарање околу мене) после која што не прифатив договор затоа што сфатиф дека си го губам времето.Што искуство и бекграунд имаш?
Значи коа дошло можент да не си го гуниш времето туку да го наплатиш, си одбилИТ факс, github со 20+ репос (порано беа повеќе), 2 веб фриленс проекти, 4 месеци "пракса" (работа на реален проект без никакво претходно претставување на проектот ниту замарање околу мене) после која што не прифатив договор затоа што сфатиф дека си го губам времето.