Ne postoji klima koja ne pravi on/off cikluse..Има ли некоја клима до 27/28000ден што не прави On/Off циклуси на греење?
Да препорачате некој модел?
Midea AG Nordic series MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA) / MOX230-12HFN8-QRD6GW KIT ,и за модулација и за минус 20.Има ли некоја клима до 27/28000ден што не прави On/Off циклуси на греење?
Со таа разлика што лоша клима прави он офф циклуси на 600W, а добра клима на 200W.Ne postoji klima koja ne pravi on/off cikluse..
Има клими што прават повеќе или помалку пали/гаси во мод греење, тоа зависи од повеќе фактори а меѓунив еден од најскапите фактори е самата цена на клима уредот.Има ли некоја клима до 27/28000ден што не прави On/Off циклуси на греење?
Ne postoji Gree klima koja ne pravi on/off cikluse..Тоа му беше поентата.Со таа разлика што лоша клима прави он офф циклуси на 600W, а добра клима на 200W.
За жал, тие што се рекламираат спаѓаат во првата група.
Pisuva na sekoja klima maks kolku bari moze freonot no koga go montiravme T.S.T so R 410 Freon monterot stavi manometri ja pustivne klimata na 30 stepeni na greenje i digna pritisok do 55 bari na manometar potoa ja namalivme na 16 stepeni pocekavme 20 minuti za da spadne pritisokot i da moze go izvadi manometarotAman be čoveče od kade gi čitaš ovie podatoci, ništo ne e točno. Ova po treti pat ti povtoruvam so pritisocive. Eve pak.
R22 max 25 Bara, R407 max 25 Bara, R410 max 45 Bara i R32 max 45 Bara. Na sekoja nadvorešna edinica ima nalepnica so ova i ne tresi ovde zeleni aman.
Aha ušte edna glupost od tebe, biseri samo se redat.... R22 e najneefikasen baš poradi pomalite pritisoci na vtečnuvanje i nedovolno niska T na kondenzacija, R410 ima za 15C poniska T na kondenzacija pa zatoa sobira poveće toplina od okolinata koga se minusni T i poradi toa e poefikasen, a ne R22.... .NO TOA E VEČE TERMODINAMIKA lizgav teren e za tebe.
Има еден виц вика:Ne postoji Gree klima koja ne pravi on/off cikluse..Тоа му беше поентата.
Vivax radi na 250w , fujitsu LT radi na 250w , po tebi obe klime spadaju u rang dobre klime ?Со таа разлика што лоша клима прави он офф циклуси на 600W, а добра клима на 200W.
За жал, тие што се рекламираат спаѓаат во првата група.
Kolku si vickast, idi na tema vicovi, moja preporaka.Има еден виц вика:
Македонец се решил да прави банџи џамп, прави скок, удира во земја и умира.
Го наоѓаат продавачот на јажето и му вика, абе го видов Македонец, наш човек, ми побара 32м јаже, јас му дадов 34м, две од мене дека земјак.
Така и овде, задаваш 22 степени, климиве без добар софтвер ти прават 25 степени и тука те убедуваат дека земјаци, за наше добро е.
Gluposti se toa. Znači na sekoja pišuva max. P=4.3 MPa što e vo bari ili po staro atm= 43 bara. Preku toa kompresorot se pregreva duri do 130 C, možeš jajca da pržiš na nego pa zatoa si e pameten ili isklučuva ili namaluva vrteži i na nadvorešniot ventilator i svoite ako e na greenje.Pisuva na sekoja klima maks kolku bari moze freonot no koga go montiravme T.S.T so R 410 Freon monterot stavi manometri ja pustivne klimata na 30 stepeni na greenje i digna pritisok do 55 bari na manometar potoa ja namalivme na 16 stepeni pocekavme 20 minuti za da spadne pritisokot i da moze go izvadi manometarot
Taka da pisuva 45 bari no bez prroblem R R410 krena 55 bari
Cekaj da pitaju mamu i tatu.... HahahahVivax radi na 250w , fujitsu LT radi na 250w , po tebi obe klime spadaju u rang dobre klime ?
Evo jedna od mojih 7 se gasi na +12 na 400w ,što je sad ona koja se gasi na 200w bolja od moje ?..A imam i tu sto se gasi na 200..
Hajde ,ti , ili bilo ko ,da mi objasni..
Мидеата така работи, зададена 25,во соба 28-29,и спушта на 300 вати,да ја направи собната 25. Модулација на кинески начин хахахаИма еден виц вика:
Македонец се решил да прави банџи џамп, прави скок, удира во земја и умира.
Го наоѓаат продавачот на јажето и му вика, абе го видов Македонец, наш човек, ми побара 32м јаже, јас му дадов 34м, две од мене дека земјак.
Така и овде, задаваш 22 степени, климиве без добар софтвер ти прават 25 степени и тука те убедуваат дека земјаци, за наше добро е.