ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.121
Поени од реакции
3.898
Победата со Германија даде лажна слика и сите имаа очекувања делка ќе стигнеме до 1/4 финале..
Па формата оваа година (март и пријателските) даде лажна слика општо. Ете Холандија и Украина беа под ниво. Австрија исто така, па и Словачка. Ние игравме солидно и нормално не очекуваш дека формата паѓа туку така (или кај некои се крева). Турција исто така беше одлична во март, Данска исто (на нив друго им се случи, па ај ќе видиме денес како против Русија ќе изиграат).

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ајде барем има една позитивна работа, ќе се ослободиме од овие што пред европсково утакмица немаа гледано. Ќе се вратат на дневните политички препокувања и светски завери.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Се јавија северџаните на темава. Одете испишете му го на копилето муртински, матер ви ебам предавнички! Не серете тука!
Па и вие имате политички теми за да досаѓате за политичари.

30 мислења имаш у подфорумов фудбал и ти најде да кажуваш кој кај се јавил.

Изгуби се.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Сите голови на првенствово ги примивме на страната на Ристовски , се виде и од пријателските дека е комплетно ван форма и дека ке биде комплетна катастрофа . Барди не игра за репрезентација тимски , премногу солира и мисли дека е Зидан.После Стефан би рекол играч со најлош перформанс на првенствово . Во глобала потфрлија сите (трема? или ги заборавија мадињата дома) освен Трајковски и Столе кои изиграа како да играат големи натпревари секоја година . Главен виновник Мрме . Правдајте го колку сакате , нема сенс за фудбалски тренер .
И јас истово го мислам, ама да не навлечам хејтерски коментари. Рики несомнено е огромен патриот, игра со срце, држи атмосфера, трча како коњ реално. Меѓутоа, една од најголемите енигми ми е како тој заигра во Спортинг Лисабон. Офанзивно ми е максимално лимитиран, досега нема погодено центаршут, практично не постои опасност од таа страна(единствено нешто добро е кога му го збибери на Шпанија на Градски, истрча 60м спринт и ја пукна, мислам дека и тој не знае како ја пукнал). Дефанзивно е добар да кажеме, само првенствово беше тешка катастрофа, и јас истото тоа го приметив дека сите голови паднаа по таа страна. Далеку од тоа дека имаме други подобри десни бекови, меѓутоа не ми е јасно како успеа да направи толку добра кариера со сите маани во играта.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.306
Поени од реакции
14.650
Никој и никогаш нема да ме убеди дека оваа одбрана што ја имаме е подобра од онаа кога играа Седлоски, Новевски и Игор Митрески.
Зарем има и такви? :confused:

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
Никој и никогаш нема да ме убеди дека оваа одбрана што ја имаме е подобра од онаа кога играа Седлоски, Новевски и Игор Митрески.
Не знам кој воопшто би го дебатирал тоа. Тоа беа тројца играчи што играа во стандардно во бундес и еден во Австрија, што беше капитен на Динамо претходно и беше една сезона најдобар стрелец на таа екипа. Не се споредуваат тие играчи со овие.

Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290
Прво Европско се надевам не и последно...
Столе Димитриевски дефинитивно најдобар! Секоја чест, да не беше тој ќе имавме примено 15 гола, не очекував дека ќе се покаже во ова светло...
Пандев, прв историски гол и простување, што и да се каже е малку за него.
Многу потфрлија, Мрме грешеше, трема, неискуство се се собра и ни ги нанесе овие 3 порази.
Да сме здрави и живи, да се радуваме на уште многу пласмани, голови и победи!
:oeoeoe:

Член од
19 август 2017
Мислења
272
Поени од реакции
872
Пак ќе повторам, за денес неможе да им се замери.

Први 20 минути, можам слободно да кажам дека ги надигравме, за мала vs голема репрезентација, таков период мора да се валоризира.

До 1:0, ајде се јадеше, после се знаеше дека надоле е тргнат возот.

Тоа е, поништени голови, статива (јебеш га, зошто неможеше 1-2 сантима полево да заврши ударот?), можеше натпреварот да тргне во подруг правец, да се браниме дисциплинирано, да чекаме контри а Холанѓаните да ги јаде благ притисок.

Ама, тоа е, да се насочиме кон иднината. Има млади деца со потенцијал и жедни за фудбал, само ќе треба доста брусење и пред се да обезбедиме соодветна инфраструктура у државава.

Чекор по чекор, да пробаме сега за Светско да се пласираме.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
на крај малку бисери од денес:

"...Македонци или Турци, православни или христијани..."
"...секој што е роден и мисли..."

православни или христијани му е најбоље
Благослов е тоа што нема спорт на наши телевизии, умрените хрватски коментатори што тонот на гласот им е константа и на гол и на црнев и метеор да падне на терен, се 10 класи бољи од нашите.

Врвот беше уште пред да почне утакмицата, вика Вајналдум, играчот на Ливерпул...
Ај ја или некој аматер да направи таква грешка па да не го видел трансферот во ПСЖ, ама спортски новинар...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.895
Поени од реакции
23.498
И јас истово го мислам, ама да не навлечам хејтерски коментари. Рики несомнено е огромен патриот, игра со срце, држи атмосфера, трча како коњ реално. Меѓутоа, една од најголемите енигми ми е како тој заигра во Спортинг Лисабон. Офанзивно ми е максимално лимитиран, досега нема погодено центаршут, практично не постои опасност од таа страна(единствено нешто добро е кога му го збибери на Шпанија на Градски, истрча 60м спринт и ја пукна, мислам дека и тој не знае како ја пукнал). Дефанзивно е добар да кажеме, само првенствово беше тешка катастрофа, и јас истото тоа го приметив. Далеку од тоа дека имаме други подобри десни бекови, меѓутоа не ми е јасно како успеа да направи толку добра кариера со сите маани во играта.
Стефан Ристовски и во Спортинг Л. имаше добри партии.
Проблемот кај него е последнава сезона во која играше само втората полусезона кај Динамо Загреб на ниво кое е 10 пати послабо од она во Португалија.
Па верувам и тука е причината за падот на формата.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.794
Поени од реакции
1.704
Важи, од колониите што ги имавме пред 50год ќе земеме.
Не мора така, можеш да земеш деца од поутепаните држави во Африка како Бурунди, Централна Африканска Република, Јужен Судан кои се економски и политички понестабилни од нас. Ќе им дадеш државјанство, сместување, образование и мислам дека многу од нив би биле среќни да живеат и играат фудбал во модерна и развиена земја (во споредба со нивните секако).

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.306
Поени од реакции
14.650
Па формата оваа година (март и пријателските) даде лажна слика општо. Ете Холандија и Украина беа под ниво. Австрија исто така, па и Словачка. Ние игравме солидно и нормално не очекуваш дека формата паѓа туку така (или кај некои се крева). Турција исто така беше одлична во март, Данска исто (на нив друго им се случи, па ај ќе видиме денес како против Русија ќе изиграат).
Мене Холандија ми е подобра од очекувањата.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.170
Да бидеме искрени, слабо се покажавме на првенствово, сите не надиграа. Али тоа е, идеме напред.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.718
Поени од реакции
5.999
4-2-3-1 со Велковски и Муслиу како штопери против вакви репрезентации каде бе? :D
Се виде во второво црната страна на таа формација, ќе не поболеа 10-0 ако запнеа, не игра мрме 3-5-2 зошто сака, туку зошто само така имаме шанса против квалитетни репрезентации 90 минути.

Ајде ако нешто ви значи, после еврпсково незнам дали дефинитивно Милевски ќе презема, ама знам дека добиваме квалитетен везњак во репрезентација. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom