- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 3.988
- Поени од реакции
- 6.474
Во ред тоа што велиш, ама нек има тема за сите останати нон-хетеро склоности па не гледам како на една таква тема би барале оф-топик бидејќи е отворена за буквално сите нон-хетеро сексуални дејанија, да видиме дали има сличности со хомо или не, дали хомо се привилегирани во однос на да речеме, "родосексуалци" и слично.Ne gledam nikakva potreba od takva tema zatoa sto ako moderatorot e prohomoseksualno nastroen ke najdi pricina da banira isto kako i ovde. Dali se navreduvale pa ke prijavuvaat na sekoe, dali ne mu e po kef vistinata ili faktite. Bitno ke najdi racka. I neznam kako ocekuvaat vo tema za homoseksualnost kade se diskutira za dali taa e voopsto normalna seksualna orientacija da ne gi cepnis i drugite seksualni orientacii pa makar i za primer posto osven edna normalna seksualna orientacija se drugo e devijacija od normalnoto, vklucuvajki ja i homoseksualnosta. Mnogu e licemerno od homoseksualcite nivnata nastranost da baraat da se tretira kako normalna, a nivnite kolegi po nastranost koj gi eba, tie ne se normalni, bolni se, treba da se zatvoraat i lecat, za brak i deca da ne ni prajme muabet. Koga so fakti ke gi pobies deka ne se nisto posebni okolu toa odma pocnuvaat so red solzi red mrsuli, kao nie sme uvredjeni, nie sme posebni, znaes soglasnost, ljubov bla bla bla. Mene me obvinuvaat za homofob sto e daleku od vistinata, mene site tie mi se isti. Seksualni devijacii od normalnoto. Ako treba da se dade pravo na brak i posvojuvanje na deca na ednite togas neka se dade na site. Ili na nikoj. Ili se pokraj normalnoto neka bidi normalno ili nisto. Nema nikakva pricina homoseksualcite da bidat isklucok. Ama bas nikakva sto se i vide so primerite i faktite od prethodnite strani koi ete tolku im bidat oci pa najrado bi gi izbrisale, zabranile i banirale. Da imaja barem eden validen argument koj im drzi voda ke se sprotistavea, no posto nemaat ajde ke banirame i brisime na osnov na offtopik i navreda. Demek nie tuka za odgleduvanje na jabolka pravime muabet pa sme offtopik.
Инаку за аргументи, факти и логика во прави си, едноставно е неодржливо од било кој аспект привилегираноста на хомо популацијата и нивните барања кои никогаш не престануваат (дали тоа те потсетува на едно друго, несексуално малцинство)...
Автоматски споено мислење:
Загинатите маринци од Фокландите се вртат во гробМислам дека трансформерсите водат со самоубиства.
А конкретно се работи за Британските маринци.