Ќе се придружам на бескорисноста на членовите што само ќе споделат некоја вест на форумов, а особено па на тие што ќе ја лајкнат, без тотално никаква анализа или корисен коментар. Ми иде како првачиња да ги одведам кај учителката да им пише петки на рачињата
Веста е дека утре од 9.00 почнува акционерското собрание на ПКБ во фабриката во Кадино. Се надевам дека покрај покрупните акционери ќе дојдат и тие помалите. Лани имаше еден дечко што присуствуваше со само неколку акции. Му завидував затоа што за тие неколку часа можел да научи за бизнис, економија и финансии повеќе него за цел Економски факултет. Камо среќа и јас да имав таква можност на негова возраст, а не сите собранија да беа исполнети со лигуши со слика без тон коишто не смеат на глас ни да ги изговорат имињата на управата, а камоли пак јавно да им контрираат.
Исто така, мора да се признае дека и синовите беа присутни цело време и одговараа на сите прашања, што значи дека не се некои одлепени од реалноста коишто ќе копаат глава во песок пред непријатни теми, а токму такви сакам да бидат директори на компаниите кајшто сум акционер. И покрај сите правни несогласувања, почитувам што постигнале во животот, а особено Слободан. На прсти од една рака може да се набројат таквите луѓе во државата.
како мене не ми текна пред да запишам и завршам економски, дека сум можел за неколку часа да научам повеќе, ах....