ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.921
Поени од реакции
23.661
Второво полувреме е доказ дека не сме толку боси, колку што не знам што кур им беше дотогаш.
Не.
Второ полувреме беше доказ дека Мрме ја утна тактиката и формацијата во прво.
Особено со Николов на десна страна.

D

Deleted member 12196

Гостин
Во колку почнува третото полувреме?

Член од
23 август 2020
Мислења
265
Поени од реакции
443
Второво полувреме е доказ дека не сме толку боси, колку што не знам што кур им беше дотогаш. И по којзнае кој пат, со подобар тренер, многу подобри резултати ќе имавме. Штета.

Мртви судии, 2 пенала, едниот со вар во кој 2 минути гледаше во мониторот, 10 замени и дава 4 минути само.
Австрија и Украина се ништо посебно, бод во двете утакмици и те како можеа.

Член од
6 мај 2021
Мислења
705
Поени од реакции
1.290
Кај мене после шутот на Трајковски снема струја од невремево, доказ колку сум баксуз во животов, цел натпревар ми помина во молење да дадат нашиве уште еден гол и да не прекине струјата, ни едното ни другото не успеа. Димитриевски секоја чест! Имавме шанси, прееемногу ми е криво, во второ бевме 100 пати подобри, и сега немаме шанси за втора фаза ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.038
Поени од реакции
74.469
Зар мислиш дека имаме кондиција 2 полувремиња да ги одиграме со ова темпо?
Момеби не, ама не е дека играле 100 меча во минативе недела дена, па да ми цупкаат ко на оро цело полувреме.
Украинците не се некои експлозивни за толку да не издоминираат како во првиот дел. Непотребни бункери, во ситуација кога немаме добра дефанзива.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Секогаш кога ќе има неатрактивна група губиме лаганица. Со посилни на ура нешто, нешто на потценување од страна на противникот може да се извлече поволен резултат, вака ништо. Барем отидовме на европско преку ботовските групи, толку е силата :D

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.174
Поени од реакции
4.010
Браво за второто полувреме. Браво за Столе! Сепак наш најдобар голман моментално. Утка беше Аврамовски со сите негови потези денес и можеби она при крајот на шутовите на Трајковски (мораше пас плус да направи, барем во онаа последна ситуација). Криво ми е, затоа што во второ бевме многу подобри и можевме многу повеќе да извлечеме. Ама никако не се посрамотивме, така да сепак браво (а можевме многу повеќе).
Нека тепа Австрија сега, за да имаме шанса некоја да се бркаме со Холандија па макар и на нивен терен.

Член од
21 март 2014
Мислења
525
Поени од реакции
393
Аман бе, го напраивте Димитриевски од една утакмица Тер Штеген..

Член од
17 август 2014
Мислења
3.740
Поени од реакции
6.118
Кај мене после шутот на Трајковски снема струја од невремево, доказ колку сум баксуз во животов, цел натпревар ми помина во молење да дадат нашиве уште еден гол и да не прекине струјата, ни едното ни другото не успеа. Димитриевски секоја чест! Имавме шанси, прееемногу ми е криво, во второ бевме 100 пати подобри, и сега немаме шанси за втора фаза ?
Јас цела утакмица од 15та мин неам струја племетонивно

Член од
14 јуни 2021
Мислења
168
Поени од реакции
302
Ех Мрме, пичко најголема. Пред првенство 10 изјави дека ќе сме играле напаѓачки, дојде првенството се посра. Не ја научи лекцијата од Австрија и пак со истата поставеност. Да не можеше Пандев уште еден везен ќе ставеше, напаѓачи немора. Штета, каква шанса пропуштивме, но да се надевам ќе научиме нешто повеќе.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.644
Поени од реакции
14.191
Од ова европско сфатив дека:
Мрме нема појма! Лупа измени од ракав, ниту знае да мотивира ни па да ги организира. Се понаша другари да се со играчите. Се надевам дека после првенството ќе го сменат.
Има доста квалитетни играчи во репрезентацијата, само да се извади максимумот од нив.

Ииии како бе го пушташ Тричковски(факт за љубителите-немаше допир со топка)..Па пушти го Стојановски бе нека брка...
Трајковски како на селски фудбал, еднаш дал гол надвор од 16м му рекле браво сеа рока од кај стигне..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Солен, многу солен поразов. Штета стварно, мислам дека можевме да извадиме нешто повеќе и да истераме. Мислам дека ако ништо друго бар извадивме симпатии кај фановите на првенствово. Реално сме аутсајдери, ама не игравме пичкарски со бранење цело време и дадовме се од себе, колку и да не изгледа тоа како многу, со квалитет што го имаме, сметам дека стварно се вложи напор.

Се надевам достоен резултат ќе извадиме со Холандија, не заслужуваме да бидеме исшљакани со некоја петарда, би пукнал од мака тоа да се деси. Ајде јако уште последната и навиваме јако на квалификациите за светско.

Член од
14 јуни 2021
Мислења
168
Поени од реакции
302
И да, колку и да е Пандев важен, не смее повеќе од 60-70 минути да игра. Како со играч помалце сме, нема никаква сила, па посебно со 90 минути изиграни пред 4 дена.

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Димитриевски беше одличен и вс Австрија, едина мана му се повремените паника боксувања

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom