Најекономично греење и ладење

Член од
16 март 2019
Мислења
3.337
Поени од реакции
5.412
Ima li Midea ili Vivax mozda neki krsvetan model, da imate dobra iskustva sa njima ? U pitanju su 3 prostorije koje se zimi koriste, 16m2 + 18m2 sobe, + 10m2 predsoblje. Stara gradnja, puna cigla, nema izolacije, sem maltera. Jugozapadna strana. Spoljni zid samo sa jugozapada, vise okrenut jugu. Hvala
Ima Midea Odlicne Modele Mission Midea Breezele SS+
Kako i Vivax Aemi Aeri Aevi

Член од
19 март 2021
Мислења
222
Поени од реакции
545
Što se tiče Vivax klime ova se izgleda dobro pokazala a ima umerenu cenu.
VIVAX Klima uređaj Inverter ACP-12CH35AEQIs

Midea inverteri su skuplji ali i bolji zavisi koliko bi potrošio na klime.

I ova je solidna u odnosu na cenu.
VOX Inverter klima IVA5-12JR
Ima Midea Odlicne Modele Mission Midea Breezele SS+
Kako i Vivax Aemi Aeri Aevi
ok, hvala
Iscitacu iskustva ako ih ima po netu. Kazite mi da li one znaju da spuste modulaciju ? Ali molim vas samo onog ko zna zasigurno da je to tako

Член од
16 март 2019
Мислења
3.337
Поени од реакции
5.412
ok, hvala
Iscitacu iskustva ako ih ima po netu. Kazite mi da li one znaju da spuste modulaciju ? Ali molim vas samo onog ko zna zasigurno da je to tako
Midea klime kao i Rebrendirani Vivax ( Midea ) mnogo bolje rade imaju lepu kulturu radnjna t.e modulacija u sporedbi sa Gree ( bergen azuri Tosot ovo su Rebrendirani gree klime )

Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Midea klime kao i Rebrendirani Vivax ( Midea ) mnogo bolje rade imaju lepu kulturu radnjna t.e modulacija u sporedbi sa Gree ( bergen azuri Tosot ovo su Rebrendirani gree klime )
Još samo da mogu da griju i bile bi za 5 :) ..

Svaka čast ko ima muda ući u zimu s tim klimama bez adekvatnog backup-a u vidu šporeta na drva .. To se zove hrabrost..

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Vo normalna drzava, ako ovlasteni serviseri gi sporat tehnickite podatoci na proizvodot za koj si dal pari, ke se trese firmata od kontroli i ispituvanja. Ili ke ima vrakanje na site tie proizvodi so lazni podatoci ili vrakanje pari. A so dobri advokati mozebi i osteta. Pak ke recam vo normalni opstestva i ekonomii. Zasto misli deka galicki nema nikade osven na Balkanov i non-EU i Afrika zemji. Bas poradi ovie raboti. A ovde prevaranti so No1 marketing lazat ko ludi. Setete se samo sto se slucuva so site koli sto laziraa podatoci itn itn... Uste pa ke napagjaat seriozni Japonci kako dzabe zamisli parite i glupi se site sto kupile. ;) :) :unsure:
Kolku si smesen so glupostive sto gi pisuvas.
Gree ima sekade niz Evropa, USA....
Nalepnicite tvoi ne vrvat nesto pa maka te faka, ke te faka uste poveke.
Pozdravce od GREE No.1
Автоматски споено мислење:

ЛАЖОВИ се сите незадоволни корисници. Само БОТОВИТЕ се исправни.

Имаше понуди лично да се уверат, ама ништо од тоа. Знаат какво ѓубре со лажни спецификации продаваат.
Gubre za Gubre

Ne gi LAZI lugeto, mada site za majtap te imat, sepak mozes da zaebes nekoj.

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
Pozdravce od GREE No.1

Gubre za Gubre

Ne znam dali primetuvas, ama sekoj tvoj post e so reply na minimum trojca, mislam deka naskoro ke ti bidat petorica pa za brzo vreme deset. Podobro molci i sitkaj kolku mozes vo prodavnica. Vaka samo treba da odgovaras i da lazes normalno.

Член од
3 март 2021
Мислења
151
Поени од реакции
196
Što se tiče Vivax klime ova se izgleda dobro pokazala a ima umerenu cenu.
VIVAX Klima uređaj Inverter ACP-12CH35AEQIs

Midea inverteri su skuplji ali i bolji zavisi koliko bi potrošio na klime.

I ova je solidna u odnosu na cenu.
VOX Inverter klima IVA5-12JR
Ja imav taa vivax 12 aeqi i ja podariv posle dve godini koristenje, od firma sakaa za 6000 den da mi ja otkupat ama taka ispadna.
Mi bese montirana vo 37m2 i ne mi go ni zamlacuvase prostorot koga temperaturite bea poniski.
Ne znam sto da kazam ama imav custvo deka koga nadvoresnata temperatura e pod nula klimava kako da nemase kapacitet da duva topol vozduh sve mlako duvase.
Mozebi ne bila za toj prostor, mozebi za do 20m2, ama jas nemam ubavo iskustvo ja demontirav nova takva mnogu malku koristena

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
Pozdravce od GREE No.1

Gubre za Gubre

Да ги има грее секаде во светот под 300 различни имиња и со 300 различни параметри..
Пример во USA се под Tusot

Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Ja imav taa vivax 12 aeqi i ja podariv posle dve godini koristenje, od firma sakaa za 6000 den da mi ja otkupat ama taka ispadna.
Mi bese montirana vo 37m2 i ne mi go ni zamlacuvase prostorot koga temperaturite bea poniski.
Ne znam sto da kazam ama imav custvo deka koga nadvoresnata temperatura e pod nula klimava kako da nemase kapacitet da duva topol vozduh sve mlako duvase.
Mozebi ne bila za toj prostor, mozebi za do 20m2, ama jas nemam ubavo iskustvo ja demontirav nova takva mnogu malku koristena

Eto vidiš ...A " stručnajk " preporučuje model jer je negdje čuo da klima " lepo modulira " a ovaj drugi će kao da je kupi jel " lepo modulira " , niko da pita jel grije ta klima i kako grije... Pa se ljudi smrznu kao kolega s kmta a "stručnjak " savjetuje ECO mod , pa ti pročitaj nešto pametno na forumu id takvih likova..

Член од
3 март 2021
Мислења
151
Поени од реакции
196
Eto vidiš ...A " stručnajk " preporučuje model jer je negdje čuo da klima " lepo modulira " a ovaj drugi će kao da je kupi jel " lepo modulira " , niko da pita jel grije ta klima i kako grije... Pa se ljudi smrznu kao kolega s kmta a "stručnjak " savjetuje ECO mod , pa ti pročitaj nešto pametno na forumu id takvih likova..
Vidi mene taa klima ne mi odgovarase na moite prostorii plus nadvoresnata na severna strana montirana i mozebi i polesno zamrznuvase, inaku i jas si zemav kmta so daleku pogolem kapacitet 6.3kw i za dve minuti go zagreva prostorot, taka da se e individualno iskustvo, ne znam i ne mi e jasno kako gospodinot so kmta se smrznuval.

DEVIN

Beautiful Womans in your city for night
Член од
30 јуни 2015
Мислења
178
Поени од реакции
51
TOSOT MUSE LCLH TWH12AFC-K6DNA5D (26000)

HAIER TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA (27000)

HISENSE APPLE PIE TG35VE00G (23000)

И која од овие да ја одберам? После толку различни мислења,не можам да ја отфрлам Тосот, иако е подбренд на Гри...

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.975
Поени од реакции
8.229

И која од овие да ја одберам? После толку различни мислења,не можам да ја отфрлам Тосот, иако е подбренд на Гри...
Тундрата, освен ако после ноември немаш фетиш на 40мин дефрости беспотребни, евтино програмирани.

Член од
3 март 2021
Мислења
151
Поени од реакции
196

Haierot

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
Izbanjaj se pa javi se.

Nepismena rabota, plus elektronicar... hahahaha
:pos: :pos::kuracc:

Стави ја gree Tusot и ќе добиеш греалка Пали-гаси, :pos:и тогаш ќе разбереш што е никаков комфор..
Јас би ја избрал
1-Haier Tundra
2-Hisense
3-Gree

:neetaka: :neetaka::neetaka:

Последно уредено:
Член од
11 јули 2019
Мислења
298
Поени од реакции
435
Kakve kompresore imaju ova tundra i pita od jabuka.

Muse grije vrhunski , nema da se smrzneš s tom klimom , imam ih ja , sve preporuke..

Kajgana Shop

На врв Bottom