Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
А, што сме пак ние виновни па да плаќаме данок за нешто што може да го сработи и компјутер што ќе троши илјадарка струја месечно?
Нема врска прашањето.
Значи тебе не те тангира ненормално во покачување на и така високите примања на судиите и обвинителите, битно е администрацијата нека умира!?

Суров си нереално.Зарем они се виновни за се што се случува, за секоја организација си имаат претпоставен кој ја носи одговорноста за квалитетот на извршување на нивните работни задачи....Цел живот се слабо платени, а зошто...Зарем тие не треба да живеат, па и тие имаат семејства итд.:toe:
Зошто толкава омраза, не ми е јасно.
Демек судиите заслужуваат 100 пати поголеми плати!!!
Многу сум суров коај стануе збор за тоа како сум бил услужен од таа администрација.

Нема врска прашањето.
Значи тебе не те тангира ненормално во покачување на и така високите примања на судиите и обвинителите, битно е администрацијата нека умира!?
Да не ја тераат администрацијата да оди во рудник да копа, од каде ова со умирањево?

Многу сум суров коај стануе збор за тоа како сум бил услужен од таа администрација.
Таа администрација не ја сочинува еден, двајца, десет души, што ти пружиле услуга.
Неможеш незадоволството да го фрлаш врз илјадници други невини вработени.
@bilbo.baggins..секоја власт ветува дека ќе ја намали администрацијата, нели, на такво умирање мислев...морбидно е знам, но така ми дојде.

Таа администрација не ја сочинува еден, двајца, десет души, што ти пружиле услуга.
@bilbo.baggins..секоја власт ветува дека ќе ја намали администрацијата, нели, на такво умирање мислев...морбидно е знам, но така ми дојде.
Па, да не не треба да се намали?

Абе чудо едно големо, плакатолепачи невини без леб ќе остана.
И да, тоа треба еден рез да се направи за тие што се квалитетни си ја работат работата како треба.

Да не ја тераат администрацијата да оди во рудник да копа, од каде ова со умирањево?
Умираат од што не можат да дишат, 5 вработени во 2x2 канцеларија па не можат да дишат нормално. Еден работи 4ца овци бројат.

Јадната администрација заради кој мора да земеш 2 дена од одмор да завршиш работа која реално не треба да биде повеќе од 20-30 минути или ако се дигитализира 5-10 минути. 90% мислат дека ти вршат услуга, а не дека тоа им е работа и заради тоа плата земат. Начин на однесување да не зборам, ми доаѓа преко шалтер да ги извлечам и истепам. 90% одат само кафе да пијат, да излистат тиме.мк, да оговараат со колеги и да се шлепат на грбот на другите 10%.

Платите на судиите треба да се намалат, оти еден судија има примања ко за десет административци.
Не да им се намалат платите, туку треба да се укинат, да се заменат со комјутерски програми/АИ. Алгоритмот, колку и да е лош, ќе биде поефтин, поефикасен и поправеден од судиите.
Автоматски споено мислење:

Јадната администрација заради кој мора да земеш 2 дена од одмор да завршиш работа која реално не треба да биде повеќе од 20-30 минути или ако се дигитализира 5-10 минути. 90% мислат дека ти вршат услуга, а не дека тоа им е работа и заради тоа плата земат. Начин на однесување да не зборам, ми доаѓа преко шалтер да ги извлечам и истепам. 90% одат само кафе да пијат, да излистат тиме.мк, да оговараат со колеги и да се шлепат на грбот на другите 10%.
Колку време треба еден обичен предмет да ти решат судиите, знаеш ли!?
Ќе те мавтаат со месеци, ќе ти одложуваат рочишта, летен период не работат....каде беа за пандемијата, си ги клатеа дома вратите а народ чекаше да се одоброволат и да им ги решат судските проблеми.
Но така и ни треба, ние секогаш фрламе дрвја и камења по небитните.

Колку време треба еден обичен предмет да ти решат судиите, знаеш ли!?
Ќе те мавтаат со месеци, ќе ти одложуваат рочишта, летен период не работат....каде беа за пандемијата, си ги клатеа дома вратите а народ чекаше да се одоброволат и да им ги решат судските проблеми.
Но така и ни треба, ние секогаш фрламе дрвја и камења по небитните.
Небитните ботови кој носат 200 000 - 250 000 гласови на избори и одлучуваат судбина на држава само да задржат работно место и да клатат врата. Све треба да се дигитализира и тие 150 000 администрација да се скрати на пола. Исто корумпирани ко судиите, само што судиите имаат повисока цена и повеќе шанси да лапнат добра цифра. Не за џабе велеа постарите да не си имаш работа со наше здравство, а не па со нашиот правосуден систем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom