- Член од
- 6 мај 2021
- Мислења
- 705
- Поени од реакции
- 1.290
Нашиов коментатор кога ќе имавме шанса не можеше веќе да зборува
Секоја 3-5-2 формација у дефанзива иде 5-3-2 или ако имаш тактички добро поткован тим може да брани 4-4-2.Поентата на 3 стопери е Џани да биде послобиден да иде напред. Тоа што штоперите не можат да го покријат неговото искачање напред е минус на штоперите. Ако не да стаиме двајца бекови што нема да мрднат 30 метри подалеку од гол, па да не можеме ни до половина да дојдеме со топка. Денес плус беше Николов десно, тотално дефанзивен, не мрдна од наша половина, што трњбаше да овозможи Џани да останува понапред. Секоја акција ни идеше од таа страна, едно добри 5-6, можда и више, уфрлања напред имаше Џани, а дали еднаш доби добра топка во таква ситуација. Трајковски се сопнуваше од топка, у второ имаше топ ситуација и само требаше да му пушти топка 5 метри у фор, негде на 35+40 метри, овој не успеа ни да подаде, се сплњтка со топката.
Што збориш бе?Тоа е тоа.
Имаше грешки од поединци, па Мрме исто погреши. Лично очекував повеќе од Елмас, одигра под просек. Адеми исто просечен меч одигра. Алиоски една од послабите карики, јако не таргетираа по неговата страна. Потоа со Бејтулаи и Костадинов десно го префрлија тежиштето. Барди одигра солиден меч...сите посериозни транзиции се движеа преку него.
Столе можеше подобро за првиот гол, но каква интервенција направи при ударот на Грегорич со глава
За деби меч како аутсајдери во групава сум задоволен иако ни фалеа некои нијанси за поволен резултат.
Дефанзивно мислев, затоа пишав дека не таргетираа по негова страна. Потоа со Бејтулаи и Костадинов десно ни се случи истото.Што збориш бе?
Па сите акции преку Алиоски одеа.
Сепак да не летаме во облаци.Јас мислам дека ќе ги добиеме и Украина и Холандија од инат.
Објективно Украина е посилна репрезентација од Австрија, али може повеќе да ни “лежат” нас. Вакви физички спремни репрезентации ко Австрија што многу трчаат и играат грубо, не ни одговараат.Не ми е јасно зошто преовладува мислење наа форумот дека Украина е пичкин дим репка, по мене далеку поквалитетна од Австрија.
Оптимисти сме.Не ми е јасно зошто преовладува мислење наа форумот дека Украина е пичкин дим репка, по мене далеку поквалитетна од Австрија.