kako pomina sho ti baraa jas sakam dr nedela da odam da si ja probam srekjataNemashe Guzva Jas samo 1h chekav da posignam Ukaz
kako pomina sho ti baraa jas sakam dr nedela da odam da si ja probam srekjataNemashe Guzva Jas samo 1h chekav da posignam Ukaz
2 nedeli si tam i uste ne si zemala pasošo epa so pravi tam tie 2 nedeliЈас две недели сам тамо,ако треба и уште две не си идум без пасош.мн гужва посредникот ми кажаа од почеток да сам спремна на се.како и да е до петок ќе завршам
Јас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.Што бидна со указиве?? Ненормална работа...
Јас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.Автоматски споено мислење:Ако сака некој да ми каже детално што е потребно за во софија да си подигнеш државјанство освен меѓународен извод и 2 слики ? Одкако ќе се земе државјанството после што?
Уфффф, во тешка ситуација си... никој до сега не бил Софија да подигне, особено не овие денови... интернетот е лимитиран особено форумот и чекаме и ние информации како тебе за да се најде некој да ни каже, упати, да го видиме неговото искуство па после тоа како слепци еден по еден да одиме! Да се надеваме дека ќе може да се оди Софија да го подигне државјанството па да не просветли сите и да ни каже!
Така е другар, се избрзуваат и два пати подигаат државјанство! Прво ќе ги сносат последиците оное кој свесно и со тенденција и цел дозволиле да се влезе во МП и да се подигне по втор пат државјанство, после тоа сите ќе мора да враќаме пасоши... кај беше порано со информацијава бар коа беше тешко да не насмееше вака со добро проверено инфо и да не трчавме ко луди да подигаме уверение!Сите што сте паметни и два пати бевте да подигате указ спремете се да си ги сносите и последиците за вашите постапки.
Си играте со официјални институции и документи, за брзо ќе читаме тука кој како и со какво искуство ќе си помине.
Posle se odi na pivo i kebapiЈас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.
Автоматски споено мислење:
Ако сака некој да ми каже детално што е потребно за во софија да си подигнеш државјанство освен меѓународен извод и 2 слики ? Одкако ќе се земе државјанството после што?
Ne chekaj odi ushte utre pannisto im kazhav deka sakam da Polucham Ukaz i toakako pomina sho ti baraa jas sakam dr nedela da odam da si ja probam srekjata
Не, ама може со брз антиген тест да се влезе, 1000денари Биотек ви го праќаат на меил на 30 минутиDali moze so antitela da se vleze vo Bugarija????
O ut utosan pak ti nemas ebeno kako sto mi se gleda! abe se nadmina ti! Kako od majka ti da e forumov! Aj gledaj si go gajleto.. Tolku li ti e dosaden zivotot?Добро, читате нешто на форумот или само како чат ви служи?
Човекот прсти искрши по тастатура, го имаш сето ова 2 страни назад и сега ти застана со цел памет прашуваш постапката која е.Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)
Deneska dvapati zvonevme za adresata da prashame I dobivme info deka poveke ne davaat info po telefon za adresite ( tetkata beshe mnogu nekulturna)E glupaca smrdena, sega zvonev na nekoj doce posrednik bara 300 evra za posreduvanje za zimanje nov ukaz od ministerstvo pa so pasos po reg postapka...forum.kajgana.com
ПЛУС имаш објаснато од пале на првите страници од темава, ама ајде тоа да занемариме пошто треба дополнително да се клика.
Ќе одземиме на фактот дека не си расонат и не си напиен кафе па тропна и преживеа![]()
p.s.
Според списокот на Бибо, се' уште не си потпишан
Прегледај го приврзокот 297953
Според тоа што не си потпишан и НЕ си објавен (а за објавување гледаме дека им треба малку време после потпис - во последно најмалку 2-3 недели) баш ме интересира дали во наредните 2-3 недели ќе има некоја објава од типот А ШТО ЌЕ БИДЕ СО НАС, А КАКО Е СЕГА ПОСТАПКАТА?
И сега ќе се налутиш? Ќе речиш дека ти го берам гајлето, немам попаметна работа и слично?
ЧОВЕЧЕ, пред само 2 страни Марин НАЦРТА КАКО ДО ПАСОШ. Зошто побогу пишувате офтопици и му плукате на трудот на оние кои и онака малку труд вложуваат за да ја држат темата активна со свежи и точни информации?
Смири се. Најверојатно си потпишан. Како што ќе принташ указ, така испринтај си го и постот на Марин и фаќај го патот за Софија ОТКАКО ќе те објават за потпишан.
Дотогаш, прати тука дали има измени и не поставувај прашања кои ќе допринесат со 20 реплики од непознат карактер за непотребни работи.
Moze bez problemDali moze so antitela da se vleze vo Bugarija????
Сметам дека нема потреба и не треба јас да се мешам ниту да завземам страна но сепак неможам да останам рамнодушен на коментарот!O ut utosan pak ti nemas ebeno kako sto mi se gleda! abe se nadmina ti! Kako od majka ti da e forumov! Aj gledaj si go gajleto.. Tolku li ti e dosaden zivotot?
Mnogu dobro ja znam postapkata koja ja napravil Marin i uste podobro celata procedura, sigurno ne cekav ti da me proscetlis i rassonis. Tuku mu pisav na deckoto da go objasni i negoviot pat, da ne ostane samo na Marin.. Sto ustvari pa ti objasnuvam tebe jebote general u supak
Автоматски споено мислење:
Moze bez problem
Што па те засега со сум правила,јас дадов инф за мене немораш да ми поставуваш питања2 nedeli si tam i uste ne si zemala pasošo epa so pravi tam tie 2 nedeli
Nogu me e gajle šo si pravila, tuku stvaraš zabuna na nekoi luge tuka šo čitat ke pomislat deka kojznae kolku gužva ima ili ne možat so denovi sa zavrsat rab, koa ustvari za 1 den se zavrse sve eventualno retko nekoj da ostane da ne može da zavrse pa mora da prespie i max 2 dena zavrse rab, kakvi 2 nedeliШто па те засега со сум правила,јас дадов инф за мене немораш да ми поставуваш питања