@DaedaIus те бараатОднесувањето и размислување на ова дете (братучетката) и добар дел од останатите, според мене не е дека така се родиле, туку од читање по интернет се и сешто и домашните фамилијарни односи, па мозокот си прави шарам барам.
Што не кажа порано што гледаш за да знам да не ти ги сфаќам сериозно мислењава и „примериве“.Да, имаше и реално шоу за нив двајца на ТЛЦ.
Tamu gi vidov i posle pocnav da gi sledam. Sto ima vrska?Што не кажа порано што гледаш за да знам да не ти ги сфаќам сериозно мислењава и „примериве“.
Da si go kupile od pazar.Ако ги порачале децата од сурогат мајки, значи дека тие се татковците.
Пишав еднаш: и хомосексуалците сакаат да имаат свои деца.
И еве уште еден доказ дека се снаоѓаат по тоа прашање
и по 5 мин...Ајде да не ги правиме небитните луѓе славни....
Бонус:Да, имаше и реално шоу за нив двајца на ТЛЦ. Не се од кај нас.
Нема.Tamu gi vidov i posle pocnav da gi sledam. Sto ima vrska?
Ќе си купат, па како.Da si go kupile od pazar.
Глупости, не ни знаеш за кого беше наменето тоа првото, а истополовиот брак не го сметам за глупост, така да не е ич интересно ни логично тоа по 5 минути, ама убаво што си се потрудил да ми бараш мислења.....
и по 5 мин...
Бонус:
Нема.
А од Џери Спрингер некои што се појавиле следиш?
Позитивни примери, морам да забележам, сФе од фини места одбрани.
Ќе си купат, па како.
Замисли да чекаш штркот да ти донеси.
Па што ќе ти падне... па ајде глупости ќе ти донесат некое здраво, право, неугнетено, па ќе треба да го учиш дека не е сфатено од светот, дека е посебно, дека ако е женско може да мочка од стоење, да го носиш по прајд паради... Ех, раат да не си.
Фино е како си "наменувате" коментари на форум со осуда за некои членови, а во исто време интересни ви се гледаат TLC, Спрингери и слични срања.Глупости, не ни знаеш за кого беше наменето тоа првото, а истополовиот брак не го сметам за глупост, така да не е ич интересно ни логично тоа по 5 минути, ама убаво што си се потрудил да ми бараш мислења.
Значи луѓето ги видов таму и тоа не беше кардашијан тип на шоу, него двајцата се дизајнери и уредуваа ентериер, а мене ме интересира дизајн зошто тоа учев, па ги барав ги истражував и видов дека се во брак и имаат дете.
Од Џери Спрингер што се појавиле дали сум ги следела хахаха кај ти текна еј јако колку е
Никој, никогаш нема да те праша дали сакаш или не да те посвојат. Доколку така гледаш на работите тогаш кој те прашал дали воопшто сакаш да се родиш?Секое дете на овој свет треба да има родители, мајка и татко...а не секој пар треба да има дете.
Размислувам, кога јас би живеела во дом за деца без родители, сигурна сум ќе ја одберам опцијата да останам во дом, таму да живеам, да се школувам, отколку да ме дадат во некоја истополова заедница.....НИКАКО!!!!
Па не и го направиле со сила детето, не ја силувале и натерале да го раѓа.Mozele i drugi dechinja od siropitaliste da rastat srekni i sakani, no ne, nekoj ne moze da se pomiri so posledicite od nivnite postapki, pa mora da gi tretira zenite kako komoditet.
Мислев он си го избриша, па и ја си ја избришав репликата.Добро, Лестер сам си го избриша коментарот или му беше избришан? Коментарот му беше на место.
Предмет на купопродажба е човечко суштество, кое е res! До која возраст може да се продаваат децата?
Тоа е крајно нечовечки, а во праксата се јавуваат проблеми каде мајката не сака да го предаде бебето и ги одбива парите, откако го потпишала договорот!
Значи сакаме жената да биде рамноправен граѓанин, сите начела на правото и гарантираат рамноправност и еднаквост, и се враќаме назад каде служи како средство за приплод! А тука е и социјалната раслоеност. Богатите ќе си купуваат дечиња и нивните жени не мора да раѓаат!
Андерсон Купер и Елтон Џон така си купија дечиња.
Тупаница горе сестри, да живее феминизмот!
Нели беше "дечињата од домовите", а сега е "жената е само за приплод" и тоа кои жени? Оние од ниската и средната класа, секако ти тоа нема да бидеш затоа што не си им во кожа.Мислев он си го избриша, па и ја си ја избришав репликата.
Муабетот ми беше дека ако жената се согласила да биде сурогат мајка, не се криви родителите за тоа. Сакале дете, има начин, прашале може. Готово.
Децата не се предмет, ама по твоја логика значи дека не може да се дадат ниту на посвојување. Значи од една страна, да, неубаво е, ама нема да го искорениш. А од друга страна, да не си им во кожа на оние парови кои сакаат да имаат детенце и да се остварат како родители и не можат. Јас на таквите не им судам дури ни ако одат по бајачки и такви ствари искрено. Не знам, ете можеби психологијата ќе си одигра улога.
Ама не е оф топик. Види како Елтон Џон и Андерсон Купер добија дечиња.Јас ве бришам, мешате баби и жаби, цело време ја терате темава у триста лепе, продолжете, наредно казнени.
Е да, ама тоа е друга тема за сурогат мајките ...Da si go kupile od pazar.