kupi si i ne go drvi.Сум прочитал хороскопи што биле помалку шалабајзерски
Орце е миленик на дипломатите, го предложија за бугарски конзул, ќе растат СБТ и ЗПКО
kupi si i ne go drvi.Сум прочитал хороскопи што биле помалку шалабајзерски
Орце е миленик на дипломатите, го предложија за бугарски конзул, ќе растат СБТ и ЗПКО
Pred izbori ke im gi prefrlat.Sto se sluci so parite sto trebase da legnat na s-ka na MPT ,tie 31mil. € ili pak ke bide pu-pu ne vazi ?Parite trebase da bidat na raspolaganje uste pred NG. i do sega nisto.
Cestito na site koi ja imaat. Inace jas za samiot sebesi zboruvam, a toa e deka najgolemata greska od investiciski aspekt sto sum ja napravil e toa sto ne sum kupuval ALK. Sega mi izgleda kasno i skapo...,taka da mi pomina vozot tuka. Neka uzivaat site koi ja imaat poveke godini na portfolio..., sekoja cest za niv..aj cestito ALK @ 16 , na site sto go slavat
Ти што мислиш кои се? Дај некоја анализа колку вредиNe znam koi se poinformirani,dali onie sto prodavaat TNB. na 21.900 ili onie sto kupuvaat na taa cena ???
Vredi onolku kolku pazarot odnosno kupuvacite se spremni da platat za nea.Vo slucajot,MNOGU ama sigurno so razlog.Ти што мислиш кои се? Дај некоја анализа колку вреди
Таман работа, си нафрлал најобични шалабајзерски флоскули, исто како и оној другиот.Vredi onolku kolku pazarot odnosno kupuvacite se spremni da platat za nea.Vo slucajot,MNOGU ama sigurno so razlog.
Автоматски споено мислење:
Mislam deka prodavaat fizicki lica ,a vo ovie kolicini verojatno kupuvaat fondovite.Zadovolni profesore therealgrim ??
Посебно ќе биде весело со тие што „инвестираа“ во станови на кредит со 4-5% камата, а веќе за година-две може да отиде накај 10% па платите да не им стигнат ни за рата. Не постои економско перпетуум мобиле, само да се печатат и впумпуваат пари, а од тоа да нема негативни последициPo moe mislenje cenata rasne zatoa sto se namaluva ocekuvaniot prinos na lugjeto, a ima mnogu nov cash vo optek sto se investira na berza. Se zadovoluvaat lugjeto so mozebi 5-6% prinos a TNB ke dade mnogu ubava denda koga kje se ukine odlukata od NBRM.
Таман работа, си нафрлал најобични шалабајзерски флоскули, исто како и оној другиот.
Нејсе, излезе конечно со срамно задоцнување ревидираниот извештај на Македонска берза. Директорот Штериев си лапал уште поголема плата - накај 4.000 евра нето! Просечната нето плата на 13-те вработени била цирка 70.000 денари.
Во претходните година дена на никаков начин не е унапредено работењето на берзата, такашто платите се тотално незаслужени, а овие си начекале па си ќутат и си дупат. Јас да се прашувам, би го исфрлил одма на клоци на улица газ преку глава, а на преостанатите би им ги намалил барем за една третина, па кој смета дека заслужува повеќе - нека напушти и нека си бара друга работа!
Прегледај го приврзокот 297911