Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Alen123.Najbolji izbor bi bila Fujitsu KMTA18.Video bi kako radi prava inverter klima i snažna a istovremeno i odlično modulira.To ti je moj savet pošto si napisao da će ti najverovatnije trebati klima 18.Onda bi mogao lično da se uveriš kako radi dobra inverter klima.
Автоматски споено мислење:

Izgleda da Gree klime rade kao poluinverteri tako bar pišu nezadovoljni korisnici.Neko je negde napisao da su Gree klime polufabrikati znači nedorađene i po pitanju hardvera a i softvera.

Последно уредено:

Знаеш што би рекол Strelec за видеово?
Ич не економично ти лади климава за почеток од Октомври :P

Btw. со снимки од ниски модулации при ладење и други се обиделе да матат вода на форумов, не си првиот.

Alen123.Najbolji izbor bi bila Fujitsu KMTA18.Video bi kako radi prava inverter klima i snažna a istovremeno i odlično modulira.To ti je moj savet pošto si napisao da će ti najverovatnije trebati klima 18.Onda bi mogao lično da se uveriš kako radi dobra inverter klima.

Drug moj , buraz mi ima LT , znam ja jako dobro kako radi fujitsu klima... A kako planiram da grijem komplet 65-70m2 s jednom klimom koja če biti postavljen ada puše duz cijele kuće a to je 10metara , zar zbilja misliš da mi treba u životu žonglirnaje s fujitsu klimom i da povazdan glumim Fan Operatora ? Neka hvala..
Moj izbor je već donešen to je Lomo regular ili Lomo QC , u odnosu na taj kmta puno bolja klima...
Izbor na 18ku pada jer mi je izolacija jako slaba , imam samo 5 cm stiropola na zidovima i 20 cm vune po plafonskoj ploči , stakla nisu niskoenergetska nego obična ...

Знаеш што би рекол Strelec за видеово?
Ич не економично ти лади климава за почеток од Октомври :P

Btw. со снимки од ниски модулации при ладење и други се обиделе да матат вода на форумов, не си првиот.

:) :) ...Grijanje ,uključen fix fan.. Klima je u nekih 25m2 i puše direkt kroz vrata u hodnik , tako grijem i ostale sobe iz kojih se ulazi iz hodnika...

Последно уредено:
Ako mi veruješ ja te podržavam u tome da kupiš Gree18.Pa nam kaži kako radi modulacija najmanja najveća buka itd.
Što setiče fan operatora pisali su nezadovoljni korisnici Gree Hansol i Muse da im se smučilo od držanja daljinskog u ruci podešavanja i onog I Fell koji radi kako reši ponekad.

:) :) ...Grijanje ,uključen fix fan.. Klima je u nekih 25m2 i puše direkt kroz vrata u hodnik , tako grijem i ostale sobe iz kojih se ulazi iz hodnika...
На овој форум не веруваме многу многу само на прикаски...
Сними вгодина поубаво па врати се да докажеш....
И ко ќе снимаш (ко што вика Strelec) кога ќе стегнеш на дајлинското климата треба да бипне ;)

На овој форум не веруваме многу многу само на прикаски...
Сними вгодина поубаво па врати се да докажеш....
И ко ќе снимаш (ко што вика Strelec) кога ќе стегнеш на дајлинското климата треба да бипне ;)

Snimim ti šta god budeš htio , nikakav problem..

Okolu mitot Modulacija

Podole e dadena presmetka po poznata formula za presmetka na isporacana toplinska energiija koja zavisi od temperaturi na usis/izduv i protok na vozduh.
COP ne e zemen predvid no ke bide kazano.

Izbran e narocno mal prostor so 2kw toplinski zagubi za da se uvidi toa sto ve zamajavaat tuka "japoncive" deka nisko ke moduliraat. Toj prostor na +12c bi imal zagubi od 0,3kw na +12c ili 15,4% od izbraniot Pdesignh od 2kw.

Dadeni se 2 tabeli Tabela1 se razlikuva od Tabela2 po T na usis, vo Tabela1 e 20c a vo Tabela2 25c. Izbran e proizvolen izduv od 200 do 500m3/h.
Presmetani se Temperaturite na izduv (boldiranite) pri poznata Temp na usis(20c ili 25c).
Vo poslednata kolona e dadeno i vremeto vo minuti koe e potrebno toj prostor da se zagreva, prostorot bara 300w/h.

Ke ja objasnam Tabela1 so usisna temperatura od 20c. Ovde kako da imate 2 klimi, ednata "skapata" bi modulirala cel saat bez On/Off ciklusi i bi isporacala za 60min ramno 300w kolku sto bara prostorot, a vtorata "eftinata" ne bi mozela da simne nisko so izduv/potrosuvacka na 300w i bi davala 1200w no bi duvala potopol vozduh i bi rabotela samo 15min vo 1cas.

Ova se prikaski koi cesto gi slusame no dali e navistina taka?

Dali najskap model moze da neugasi za 60min?.....eve i za toa...najskapite modeli( 2-3 modeli se toa i ceni nad 70k) na +12 rabotat so minimum potrosuvacka od 100w no i so COP okolu 8 pa 9 pa minimalno isporacanata energija na +12 se dvizi okolu 1000w a ne 300w. Da isporacaat 300w na +12 bi trebalo da trosat pod 40w sto e nemoguca misija. Sto znaci gjabe e da se investira vo skup model vo vakov prostor koga i japanacot ke raboti On/Off so minimalni 1000w/h i poblisku e do eftiniot model.

Okolu COPot
Prostorot e toj sto trosi, i na potrebni 300wh koga skupata klima bi rabotela na minimumot od 100w COPot bi bil 3 sto e mnogu slabo i istata potrosuvacka na vtorata klima i istiot COP se dobiva ako vtorata klima vo tie 15min trosi 400w sto e sosem ostvarlivo, dvete ke potrosat 100w za 60min.
Tabela 2 e cisto da znaete so kakvi izduvni temperaturi moze da se sretnete pri razlicna ispiracana toplinska energija.
Прегледај го приврзокот 297391
Каков спин и забуна
Оваа и кај мали деца нема да помине а не па кај некој кој имал инвертер а сеа добил он-оф .Комфорт никаков ,распраделба на топлина никаква,.
Ужас би ја исфрлил веднаш

Mnogu bezobrazno od tvoja strana, mislam deka administratorot treba da reagira.
Zosto, zasto go branam jazikot na forumov i prodavaci na klimi sto manipuliraat. Pa ti bese prviot za ban koga go vregase dedoto od Kumanovo mislam za kerkata. Ti najde da zboris. Odi mislete nova strategija vo shoppvite, ovaa ne projde so srbive na pomos.

Zdravo svima :)
Svratih posle duzeg vremena da vidim sta ima novo.
Koliko vidim ima :)

Nobelovu nagradu za fiziku ove godine dobijaju jedan proizvodjac klima iz daleke Azije za delo :

- ON-OFF uredjaj sa neprikosnovenom mogucnoscu grejanja na -15C
- i clan Alen za doprinos u razjasnjenju tog fenomena, tj skoro dokazanog novog 4. zakona termodinamike.

Tom prigodom, nagradu ce licno uruciti potomak Sadi Carnot-a.

И сеа не ми е јасно толкава врева
Ние сме увозници директни увозници од грее, за разлика од сите други,Ние имаме најдобри цени,Кај нас се добива највеќе за парите,Кај нас клима од 50000 е како клима од 10000 на јапонски бренд,Број еден...
На крајот испадна оти сеете ветер и магла со години и оти кај вас се добива најмалку за парите и кој би купил клима како Амбер од 50000 или Г теч за 40000 кога за тие пари се добива врвна клима
Вие испаднавте број еден во манипулација и лажење и сте писледни

Вака... гледам интересен ви е муабетов за модулација...
Ај кога ќе има некој време и знаење, нека ми објасни неколку работи!
Како тоа клима што модулира ниско на 10%-30% од моќноста ќе и зголеми ефикасност т.е. КОП? Нели наспрам истата клима кога работи на 50% до 70% од моќноста?
Ама место филозофии и табели, со факти и научно!?

Ако не знаете на што циљам... да ве потсетам дека ниедна од климиве во муабетов нема варијабилен компресор, плус сите се со директна механичка врска електромотор-компресор.

П.С.Ме интересира за другар прашувам, фактор на корекција како ќе пресметате и од кај ќе дојде...
П.П.С. За успешниот одговор следи Нобелова Награда по физика и Филдс медал за самата математичка постапка.

Dupke pun :)

Прегледај го приврзокот 297531

Pa ne prodajem ja Fujitsu pa da imam 10 klima na lageru , od toga 8 modeli iz 2010 llce , llca ,lala ,tralala :) :)
Нека врти парата...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom