Дали западниот свет влегува во декадентна фаза?

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Не знам што толку им давате значење на нештата во основно што се учи... кој памети од тоа време? Или вие не сакате децата воопшто да знаат за родови, геј и останати ствари? :) По се изгледа не проверуваш на твоите потомци history на пребарувач, да видиш уште на 12 години што фетиши може да има на 17 :)

Средното и факултет ќе избрише сето тоа... како „знаење“. Нормално дополнително е и искуството што ќе започне.

Најбитно е да научат математика и да читаат. За тоа се заморувајте за вашите деца. Другото се заборава ако детето самото не е склоно да прави проблеми на неговите во однос на родовите :)

А и со тоа „моите потомци“ со што ќе се соочуваат колку заморувате... страшно. Ти ќе бидеш мртов и тие твои потомци ќе мора да се соочуваат со кој знае какви пострашни работи што ние сега не ги ниту сонуваме. Потомците... битните потомци, продолжувачите на светата крв, мудроста на иднината. Абе ајде :)

Уживај и остави ги потомците со нивните искушенија, како што ние си имаме свои за надминување.
Еј пази се замараме за нашите деца, wow, страшно да ти било тоа, што све не испрочитав на форумов овие два дена, па кој ќе се замара бре ако не родителите. Ајде да не започнувам да го наведувам муабетот во друг правец, не очекував вакви мудроштини.
Не знам од каде е произлезено она "ne se zamaraj brad hehe" и тоа како родителот не требало да е свесен што прави детето на нет или било каде. Од тоа незамарање сме тука каде што сме. Лабаво.

Може тебе не ти се битни, но вакво цинично потценување на нечие дете е срамно во најмала рака. Да, битно е, света крв е, иднина е. Ако не знаеш за тоа жалам, подобро што не знаеш. А јас најкултурно настапив со покана за маубет, овој вреѓа ко навиен :facepalm:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.398
Каков род, какви пичкематерине! Детето само ќе си одлучи. Кај мене на бејби шаур беа забранети бои кои се стереотип за полот, никакви натписи со "it´s a boy" или слично, алиштенцата строго во неутрални бои. Се нервирав кога ме прашуваа што е, што сака нека биде! Тоа што има пенис меѓу нозе, не значи ништо.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Не ме читаш добро или намерно не сакаш да ме разбереш. Но нека биде по твое, како си разбрал така... јас сум одговорен за тоа што пишувам, не за тоа друг како ќе ме разбере.

Не се нервирај... децата не може да бидат тоа што вие сакате да бидат. Ниту ти си тоа што сакале твоите да бидеш.

И децата треба да се учат на толеранција уште од мали. Да имаат разбирање за разновидноста во светот во кој што се родиле... а не да ги чувате под стаклено ѕвоно. Реков, ти нема да бидеш жив а твоите потомци ќе имаат искушенија за кои ти нема да си свесен. Уживај. Можеби „декаденцијата на западот“ кај нас ќе добие силина токму од твоите потомци, откако ќе те нема, ќе имаат храброст да бидат тоа што се...
Ниту ти, ниту јас ниту било кој нема моќ да влијае на каде ќе оди „нашата крв“, нашите потомци. Бесцелно се оптеретувате со омраза и ги воспитувате да го мразат другиот. Така ништо не се постигнува.

Ако за вас тука неколкумина геј е декаденцијата на западот и тоа е таа „фаза“ - ништо не знаете вие за светот и што значи декаденција на умот и духот!
Можеби го живеете тоа па не може да го препознаете.

Декаденцијата на западот е глупавоста, мрзливоста, потребата од лесно и брзо завршување на работите и непознавање на работите што ги опкружуваат младите.
Никој не знае ништо бидејќи се оптеретени со премногу инфо, кое не значи ништо бидејќи ја немаат моќта како прво за размислување, второ за непристрасност при анализа на работите.
А не вие што проповедате тука: љубовта кон другиот е декаденцијата. Што ве боли фалус за тоа што сака комшијата? :)

Чудни луѓе полни со омраза кон она што е разилчно.
Штета што се повикувате на „мнозинството“ и „општеството“. Како да ви е совршено тоа ваше општество во кое живеете.

Последно уредено:
Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Каков род, какви пичкематерине! Детето само ќе си одлучи. Кај мене на бејби шаур беа забранети бои кои се стереотип за полот, никакви натписи со "it´s a boy" или слично, алиштенцата строго во неутрални бои. Се нервирав кога ме прашуваа што е, што сака нека биде! Тоа што има пенис меѓу нозе, не значи ништо.
Што ќе одлучи бре детенце, што знае што се родови, срања, идиотизми? Како ќе одлучи? Кога ќе одлучи?
Стравично е што секакви сподоби се размножиле, јадно дете што го чека.

Ебате идиотизмот ако не можеш да кажеш како секое нормално човечко битие дека детето е машко и дека имаш син, пак ќе речам, страшно.

"Што имаш?"
"Не знам сеуште, детево нема решено кој род ќе биде, ќе ти кажам коа ќе реши"

Болесно.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.280
Не е проблем толеранција и либералност за различни луѓе. Но не може нешто што е природа да дозволиме да се декларира како неприродно и обратно не природни работи да се наметнат како нормално. Транс не е нормално, е нешто многу ретко не вреди вревата што се прави толку е минорно. На пример.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Не е проблем толеранција и либералност за различни луѓе. Но не може нешто што е природа да дозволиме да се декларира како неприродно и обратно не природни работи да се наметнат како нормално. Транс не е нормално, е нешто многу ретко не вреди вревата што се прави толку е минорно. На пример.
Како не, ете гледаш со жив пример дека госпожата ќе го оставала детето да избере род/пол.
Баш жив пример до каде е навлезена декаденцијата дури што лица од дијаспора, кои потекнуваат од Балкан ги попушиле сите можни и неможни срања со кои ги товат тамошните медиуми и средината.

Уште не ми се верува што прочитав, ова нема да ми веруваат луѓе, морам да го зачувам во скриншот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.280
Како не, ете гледаш со жив пример дека госпожата ќе го оставала детето да избере род/пол.
Баш жив пример до каде е навлезена декаденцијата дури што лица од дијаспора, кои потекнуваат од Балкан ги попушиле сите можни и неможни срања со кои ги товат тамошните медиуми и средината.

Уште не ми се верува што прочитав, ова нема да ми веруваат луѓе, морам да го зачувам во скриншот.
Не знам дали е иронија. Туку вакви агенди туркаат автохоните во западните држави мигрантите, и тие во втора и трета генерација не. Природата предвиде некои работи околу полот, не е само црвот или дупката туку хормони и други работи. Дека не е нормала туку не нормална појава зборува и фактот што сепак 90 и плус проценти на луѓето не се ни геј ни транс. Пак ќе речам, секој по свој фасон ама да не се дозволи да се наметне нова вештачка природа.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Не ме читаш добро или намерно не сакаш да ме разбереш. Но нека биде по твое, како си разбрал така... јас сум одговорен за тоа што пишувам, не за тоа друг како ќе ме разбере.

Не се нервирај... децата не може да бидат тоа што вие сакате да бидат. Ниту ти си тоа што сакале твоите да бидеш.

И децата треба да се учат на толеранција уште од мали. Да имаат разбирање за разновидноста во светот во кој што се родиле... а не да ги чувате под стаклено ѕвоно. Реков, ти нема да бидеш жив а твоите потомци ќе имаат искушенија за кои ти нема да си свесен. Уживај. Можеби „декаденцијата на западот“ кај нас ќе добие силина токму од твоите потомци, откако ќе те нема, ќе имаат храброст да бидат тоа што се...
Ниту ти, ниту јас ниту било кој нема моќ да влијае на каде ќе оди „нашата крв“, нашите потомци. Бесцелно се оптеретувате со омраза и ги воспитувате да го мразат другиот. Така ништо не се постигнува.

Ако за вас тука неколкумина геј е декаденцијата на западот и тоа е таа „фаза“ - ништо не знаете вие за светот и што значи декаденција на умот и духот!
Можеби го живеете тоа па не може да го препознаете.

Декаденцијата на западот е глупавоста, мрзливоста, потребата од лесно и брзо завршување на работите и непознавање на работите што ги опкружуваат младите.
Никој не знае ништо бидејќи се оптеретени со премногу инфо, кое не значи ништо бидејќи ја немаат моќта како прво за размислување, второ за непристрасност при анализа на работите.
А не вие што проповедате тука: љубовта кон другиот е декаденцијата. Што ве боли фалус за тоа што сака комшијата? :)

Чудни луѓе полни со омраза кон она што е разилчно.
Штета што се повикувате на „мнозинството“ и „општеството“. Како да ви е совршено тоа ваше општество во кое живеете.
Искрено си кажа што имаше да кажеш, сега backpedaling па округло па на ќоше, жива брука, да вреѓаш некој на тој начин, што кој курац бре ад-хоминем и уште за детето, те иам нешто навредено, закачано, нешто некаде што, каде? Цел глуп чопор сте се собрале.

јас сум одговорен за тоа што пишувам, не за тоа друг како ќе ме разбере.
А и со тоа „моите потомци“ со што ќе се соочуваат колку заморувате... страшно. Ти ќе бидеш мртов и тие твои потомци ќе мора да се соочуваат со кој знае какви пострашни работи што ние сега не ги ниту сонуваме. Потомците... битните потомци, продолжувачите на светата крв, мудроста на иднината. Абе ајде
Дроби овде дека ќе сум умрел и дека потомците (дете) биле небитни, демек света крв (сељачана) мудрост (глупаци) некој цинизам безвезен ничим изазван.
И што сеа да изнапишам навреди и после да се вадам дека друг така разбрал, ајт.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.306
Поени од реакции
30.643
и со тоа „моите потомци“ со што ќе се соочуваат колку заморувате... страшно. Ти ќе бидеш мртов и тие твои потомци ќе мора да се соочуваат со кој знае какви пострашни работи што ние сега не ги ниту сонуваме. Потомците... битните потомци, продолжувачите на светата крв, мудроста на иднината. Абе ајде :)
Mudri luge rekle: "Da go napustime svetot podobar od sho go najdovme."

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Ja се декларирам како 70 годишник. Дајте пензија.
Автоматски споено мислење:

Mudri luge rekle: "Da go napustime svetot podobar od sho go najdovme."
Ех. Мора да бидеме брутални за да бидеме спремни за свемир.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Дроби овде дека ќе сум умрел и дека потомците (дете) биле небитни, демек света крв (сељачана) мудрост (глупаци) некој цинизам безвезен ничим изазван.
И што сеа да изнапишам навреди и после да се вадам дека друг така разбрал, ајт.
Не бре, ти нема да умреш, вечен ќе си, ти ќе си огнот во огништето кое што не гасни, ти ќе си укорот на иднината и ќе ги гледаш потомците да не западнат во „западната декаденција“ наречена геј луѓе... аман :)

Пак ќе повторам дека ти воопшто не ме разбираш што ти зборувам и затоа си навреден од моите зборови. Не ми е целта да те навредам, туку да ти укажам како стојат работите...

Нормално е децата да не надживеат, зошто не ме разбираш? Што, јас нема да умрам? Моите деца и нивните деца мора да се угледуваат на тоа како јас сум го гледал светот? Па како тоа? Нема да си тука засекогаш, со нив... кај виде навреди? Или така ти чини? Гледај навреди тогаш...

Тоа што не ти одговара дека немаш моќ да влијаеш на твоите потомци, не е навреда. Факт е. Вие се повикувате на потомци, крв, наследство итн итн... детето како ќе живеело меѓу геј луѓе... исто како што ти сега живееш
Може да му внесуваш страв и омраза на твоето дете колку сакаш, во однос на оваа „западна декаденција“ која како што реков е ништо во однос на другото што го набројав... но после тоа, твојата работа е завршена.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.398
Што ќе одлучи бре детенце, што знае што се родови, срања, идиотизми? Како ќе одлучи? Кога ќе одлучи?
Стравично е што секакви сподоби се размножиле, јадно дете што го чека.

Ебате идиотизмот ако не можеш да кажеш како секое нормално човечко битие дека детето е машко и дека имаш син, пак ќе речам, страшно.

"Што имаш?"
"Не знам сеуште, детево нема решено кој род ќе биде, ќе ти кажам коа ќе реши"

Болесно.
Кога станува збор за детето, секакви именки кои посочуваат определен род ни се исфрлени од речникот. Чекаме и за име, кога ќе порасне ќе ја има слободата и тоа да си го одбере. Живео запад!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.249
Поени од реакции
12.260
Кога станува збор за детето, секакви именки кои посочуваат определен род ни се исфрлени од речникот. Чекаме и за име, кога ќе порасне ќе ја има слободата и тоа да си го одбере. Живео запад!
Бидејќи сите сме деца, најдобро е да го викате Милено... јер генерацијо моја :D

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.639
Поени од реакции
37.601
...ок, тогаш кога ќе се породи родител1 или родител2, нека пишува во матичниот документ се роди „дете“ на тој и тој датум и година, па таму додека се одлучи истото што ќе биде во иднина (оти тоа што има пенис меѓу нозе не значи ништо) да фигурира и за женски пол и за машки пол само „дете“, во градинка и училиште да фигурира „се запишува детето Трендафил Зумбуловска од родител1 и родител2“, :toe:

57936021_1488557071275608_3723321635827089408_o.jpg

... и кога ќе слави роденден, полуматура, ќе напишаме покани на наши пријатели и роднини кои не го виделе, ама знаат дека се родило „дете“ , па сите ќе дојдат со подароци за „детето“ и нема веза какви зашто тоа што има пенис меѓу нозе не значи ништо, иако мајката кога ќе роди син е поуважена во семејството дека родила СИН, а не дете, а и самата се чувствува посреќна поради син повеќе отколку радоста поради родена ќерка, било и ќе биде!

...да на крај сите брачни парови идат на прво, второ, трето, четврто дете се додека не се роди СИН, затоа што има пенис меѓу нозе што не значи ништо! :toe:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.937
Поени од реакции
25.398
...ок, тогаш кога ќе се породи родител1 или родител2, нека пишува во матичниот документ се роди „дете“ на тој и тој датум и година, па таму додека се одлучи истото што ќе биде во иднина (оти тоа што има пенис меѓу нозе не значи ништо) да фигурира и за женски пол и за машки пол само „дете“, во градинка и училиште да фигурира „се запишува детето Трендафил Зумбуловска од родител1 и родител2“, :toe:

Прегледај го приврзокот 297406

... и кога ќе слави роденден, полуматура, ќе напишаме покани на наши пријатели и роднини кои не го виделе, ама знаат дека се родило „дете“ , па сите ќе дојдат со подароци за „детето“ и нема веза какви зашто тоа што има пенис меѓу нозе не значи ништо, иако мајката кога ќе роди син е поуважена во семејството дека родила СИН, а не дете, а и самата се чувствува посреќна поради син повеќе отколку радоста поради родена ќерка, било и ќе биде!

...да на крај сите брачни парови идат на прво, второ, трето, четврто дете се додека не се роди СИН, затоа што има пенис меѓу нозе што не значи ништо! :toe:
Баш така е пишано, "дете" и презимето. Патем, во сликава не гледам ништо лошо, машкото учи како да биде грижлив родител, девојчето учи... самоодбрана. :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom