- Член од
- 3 март 2020
- Мислења
- 2.413
- Поени од реакции
- 5.066
Ако ме насмеат зезанциите ги лајкам.Ја сум Говинда. Мило ми е. Туку забушаваш у последно време. Не ми ги лајкаш зезанциите.
П.С. У случај погрешно да те разбрав, од што тоа си ти спасена?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Ако ме насмеат зезанциите ги лајкам.Ја сум Говинда. Мило ми е. Туку забушаваш у последно време. Не ми ги лајкаш зезанциите.
П.С. У случај погрешно да те разбрав, од што тоа си ти спасена?
Туку кажи како и ние да се спасеме? Нели гледаш колку се мачеме?! Уведуваме дисплини у живото,Ако ме насмеат зезанциите ги лајкам.![]()
Ќе се помачите уште некое време, спасението само ќе ви дојде, еден ден... или немаТуку кажи како и ние да се спасеме? Нели гледаш колку се мачеме?! Уведуваме дисплини у живото,
контроли, не овоа, не оноа, не овака, не онака, медитирај секој ден, самоанализи, самопосматрања,
читање еден тон книги, дали ке се просветлеме, дали ке се протемнеме, коуку живота треда да се мачеме, дали ке одеме у рајо, дали у пеколо, дали у адо, дали од рајо можеме па да бидеме избркани, дали од просветлење може па да се протемнеме, дали овоа, дали оноа, дали трето, дали пето итд итд итд.!!! Неси сфффесна коуку се мачеме. А ти го имаш решението како апче.
У име Оца и Сина и Светога Духа и сите милијон хиндуистички богови и богињи, дај кажи, КАКО?
Ooo Богињо просветлена света Спасена.Ќе се помачите уште некое време, спасението само ќе ви дојде, еден ден... или нема![]()
Браво сине. Мудро говориш.Човек треба да се спаси од своето слепило, за да не оди во темнина!
Ако стојат две птици,една што гледа , а другата не гледа и ако наближи опасност, таа што гледа ќе летне и ќе се спаси, а другата нема да ја види опасноста како доаѓа и ќе загине т.с. нема да се спаси.
Луѓето одат во толку густа темнина, што еден со друг се удираат.
Потполно истото го зборам за Христијанството, тоа е вториот левел на истото, првиот левел е тој што ти смета и е за маса која не знае, не осознава па само верува... а не ни верува реално, маса која не го живее законот во срцето па е потребно некој да и го постави, но и даде можност да го победи стравот... и се искачи погоре... со Христа во срцето.јас можам во одредена симболика да го препознаам сопственото разбирање за животот, постоењето, реалноста, тоа препознавање се должи на лични искуства
Проблемот е што тој прв левел е 99% и е приситен секаде, со векови, милениуми, го стагнира напредокот на човештвото и создава страдање.Потполно истото го зборам за Христијанството, тоа е вториот левел на истото, првиот левел е тој што ти смета и е за маса која не знае, не осознава па само верува... а не ни верува реално, маса која не го живее законот во срцето па е потребно некој да и го постави, но и даде можност да го победи стравот... и се искачи погоре... со Христа во срцето.
Љ.
Можеби било така претходно, но денес насила никој не може да ти стави ниту пранги, ниту венец со рози околу врат, дури и тоа да е самата Изида
За тебе стравот не е факт?Затоа што и лагата му е поприфатлива од можноста да не постои, да биде анихилиран. Стравот е моќна емоција, посебно стравот од смртта.
Воопшто не е слично, јас можам во одредена симболика да го препознаам сопственото разбирање за животот, постоењето, реалноста, тоа препознавање се должи на лични искуства. Верникот не се замара со осознавање, откривање и слично, затоа се вика верник - се што треба да прави е да верува во нечиие туѓо сведоштво.
Болд коментМожеби било така претходно, но денес насила никој не може да ти стави ниту пранги, ниту венец со рози околу врат, дури и тоа да е самата Изида
Не секој може и му е во наследната судбина да го надмине христијанството, исламот или било кој дериват на истите...
Тоа сака да го каже @ПрофаундлиСтупид...
Авторитетите на религиите - мора да проповедаат. Тоа е нивното скалило. Човекот како индивидуа, има волја да надмине или не, но насила или со силување тоа да го прави... не може.
За оние кои го поминале тоа, можеби изгледа смешно, лажно итн итн, но за оние кои се во вртлогот на гревот и идејата за спасение, преку молитви, одење по свети места итн итн - е единствениот пат. И ништо не се може тука, колку и да е погрешно за другите, тоа е тоа
Затоа може да дискутираме само дали реално постои нешто за спасување кај човекот во однос на духовниот пат и дали има наследен грев и зошто би немало.
Ако го разбие човек тој камен, потоа идејата сама се распостила лесно.
Далеку сме ние од златното доба, во пакистан групно силуваат деца и тоа не е заради староеонските религии, они се трудат да не стават во ред..... пошто сме себични и способни за големо зло...Проблемот е што тој прв левел е 99% и е приситен секаде, со векови, милениуми, го стагнира напредокот на човештвото и создава страдање.
Ако од нешто треба да бидеме спасени, тоа е од ова зло, кое од петни жили сака да му стави пранги и ортоми на човекот, да го убеди дека доблест се стравот, бедноста, понизноста.... Да создава морални норми и стандарди кои се темелат на овие ,,вредности"
Каде реков дека стравот не е факт? Тоа што е реална и моќна емоција, незначи дека треба да биде прифатен како аргумент за верување во заблуди.За тебе стравот не е факт?
Верникот не е слеп послушник како што си замислуваш, напротив, верник е оној што стекнал доверба, а тој процес бара расудување, испитување, сведоштво, катихеза, читање,проверка.... сето она што бара еден личносен однос, и ти тоа го живееш во реалниот свет но немаш свест и перцепција за тоа, напротив магискиот,окултистичи концепт на живеење подразбира лажен, попреку, набрзина обид за постигнување на Целта.
Да, за тебе има такво значение мојот дискурс
Ќе се помачите уште некое време, спасението само ќе ви дојде, еден ден... или нема![]()
Хепта, абе уште ли се вергла тука? Гледаш горе, готово е. Треба уште малце да се помачеме и тоа е тоа.Човекот како индивидуа, има волја да надмине или не, но насила или со силување тоа да го прави... не може.
Не може да го убедиме човекот што му е волја и каква е таа во однос на внатрешниот пат, да го убедуваме дека е против овој или оној бог или богови (ако веруваме дека е Legion, for we are many )![]()