Дали западниот свет влегува во декадентна фаза?

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Навредиве ти се левел 12годишњаци на голем одмор, кринџ ме утепа само што ги прочитав. Нејсе.
Разликата помеѓу нас е јасна. Јас сега ќе одам да гледам филм и да се гушкам со дечко ми, а ти ќе седиш на форум да срклџркаш со рандом анонимуси за social construct измислени проблеми :)
Ајдее...кого бре го интересира што ќе правиш, го заболе некого за тебе и што ќе правиш боже сачувај кој пацент :ROFLMAO:, едноставно е : ова е форум, на него се отвараат теми и се постира и реплицира онтопик на зададената тема.
Наредна реплика ќе биде што имала за ручек вчера или нешто слично :D

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Ајдее...кого бре го интересира што ќе правиш, го заболе некого за тебе и што ќе правиш боже сачувај кој пацент :ROFLMAO:, едноставно е : ова е форум, на него се отвараат теми и се постира и реплицира онтопик на зададената тема.
Наредна реплика ќе биде што имала за ручек вчера или нешто слично :D
Педерите патат од недостаток на внимание, класик особина по која може лесно да се препознаат.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Хахахахахах дискусијава е прејака :pos: :pos: :pos:

Стар е он да се гушка со жена му, му поминало времето. Без навреда Влавче :icon_mrgr:
Ептен јака дискусија нема што, све бисери :)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ептен јака дискусија нема што, све бисери :)
Јака е не зафркавај, форумов е тапа баш од некоја сериозност и уште повеќе од канцер хуморот и тиња досетките, што од оние постарите, што од овие новите. Ваква комуникација на овој начин(без сфаќање се на лошо и сериозно) на некои дел од темите би била баш пријатна да се практикува.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.760
Можи сето ова е дел од некоја голема игра. Игра во која либтардиве се отровот, а крајниве десничари противотровот кој би требало да земаат се поголем замав. Сите знаеме што се случува кога Германија ќе го истакне погрешното знаме.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Хахахахахах дискусијава е прејака :pos: :pos: :pos:

Стар е он да се гушка со жена му, му поминало времето. Без навреда Влавче :icon_mrgr:
Пеер немој сега со тие куршуми, јас сум постар од него, па одвај чекам да се гушкам со жена ми. :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.567
Поени од реакции
5.612
И јас хејтам добар дел од модерниве измишљотини на западот, ама ти ми делуваш малку ко забеган.

Изгледа и тебе отсуството на егзистенцијални кризи те доведе во состојба да се заморуваш кој со кого го дели креветот, дали жените се промискуитетни, и зошто миленијалците чуваат кучиња наместо да раѓаат деца.
Секоја ви чест на времето што го наоѓате да се бавите со туѓите лични избори.
Според мене проблемот е што никој не треба да се замара со тие работи.
На никој не треба да му биде гајле ти или јас со кој го делиме креветот, што правиш ти како жена или јас како маж, зашто јас или ти чуваме куче наместо да чуваме дете итн.

Феминизмот да го земеме за пример само на кратко,
Милиони жени немаат никакви права, феминистките во западниот свет се фатиле за тоа „зашто фудбалерките се помалце платени од фудбалерите“ и „зашто WNBA зимаат помалце пари од NBA“. Па имаше тон заебанции со самиот факт што најдобриот светски женски фудбалски тим изгуби од 14 годишни деца или пак со тие хајлајтси од WNBA којшто се траги комични.

Хомосексуалноста е тема сама по себе, 2 или 3 % од населението во светов, 10% од светов дали и дава подршка на тие движења. Земале они, тие еве и 10% да се да галамат да зимаат да посвојуваат деца, да мењаат цело едно општество и да померуваат граници во тоа што е нормално а што не.
Па тука ти доаѓаат и тие милион нови родови, па популаризација на трансџендер.
Едноставно да не беше толку распространето и со толку јака подршка ќе беше смешно тоа што се случува. Најпрост пример ти се новите серии и филмови, скоро и да нема нова серија каде што нема барем 1 црнец, геј, трансџендер, исфорсирано моќна и независна жена итн.

Премногу финансии пред се некој вложува во овие нови правци што сакаат да го сменат нормалното, што самите сакаат да се во центарот на вниманието и во буквална смисла Малцинството да диктира како ќе живее Мнозинството. Затоа и е толку иритирачки.

Не е поентата дали јас или било кој се сложува со некое од горенаведените „движења“, тие се главна причина за враќање на конзервативците на голема врата, за повторно ширење на национализмот итн.

Муабетот ми беше, секој нека прави што сака, личниот избор си е личен избор. Но тука веќе тој „личен избор“ се користи со цел да се промени општеството како што го знаеме. Едноставно сака неговиот личен избор да го наметне на сите, и тука доаѓа веќе до отпор. Што е и сосем нормално. Како што си пишала и ти самата, поголемиот дел од новите движења се отидени во неповрат. И само калемат хејт кај обичниот човек што си ја гледа својата работа. Добро е бар што ние тука во нашава земјичка уште не сме до тој степен како во Америка пред се а и веќе во другите западни држави. :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Гледам ве чуди таа политика на прогресивниот кај големите корпорации во САД, ама таа не е случајна.

Тоа трае последниве 40-50 години и главна цел на таа политика е тргање на битните прашања во врска со работничките права и класните разлики од дневен ред.

Така да ова со идење на Бајден на власт само ќе се засили.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Според мене проблемот е што никој не треба да се замара со тие работи.
На никој не треба да му биде гајле ти или јас со кој го делиме креветот, што правиш ти како жена или јас како маж, зашто јас или ти чуваме куче наместо да чуваме дете итн.

Феминизмот да го земеме за пример само на кратко,
Милиони жени немаат никакви права, феминистките во западниот свет се фатиле за тоа „зашто фудбалерките се помалце платени од фудбалерите“ и „зашто WNBA зимаат помалце пари од NBA“. Па имаше тон заебанции со самиот факт што најдобриот светски женски фудбалски тим изгуби од 14 годишни деца или пак со тие хајлајтси од WNBA којшто се траги комични.

Хомосексуалноста е тема сама по себе, 2 или 3 % од населението во светов, 10% од светов дали и дава подршка на тие движења. Земале они, тие еве и 10% да се да галамат да зимаат да посвојуваат деца, да мењаат цело едно општество и да померуваат граници во тоа што е нормално а што не.
Па тука ти доаѓаат и тие милион нови родови, па популаризација на трансџендер.
Едноставно да не беше толку распространето и со толку јака подршка ќе беше смешно тоа што се случува. Најпрост пример ти се новите серии и филмови, скоро и да нема нова серија каде што нема барем 1 црнец, геј, трансџендер, исфорсирано моќна и независна жена итн.

Премногу финансии пред се некој вложува во овие нови правци што сакаат да го сменат нормалното, што самите сакаат да се во центарот на вниманието и во буквална смисла Малцинството да диктира како ќе живее Мнозинството. Затоа и е толку иритирачки.

Не е поентата дали јас или било кој се сложува со некое од горенаведените „движења“, тие се главна причина за враќање на конзервативците на голема врата, за повторно ширење на национализмот итн.

Муабетот ми беше, секој нека прави што сака, личниот избор си е личен избор. Но тука веќе тој „личен избор“ се користи со цел да се промени општеството како што го знаеме. Едноставно сака неговиот личен избор да го наметне на сите, и тука доаѓа веќе до отпор. Што е и сосем нормално. Како што си пишала и ти самата, поголемиот дел од новите движења се отидени во неповрат. И само калемат хејт кај обичниот човек што си ја гледа својата работа. Добро е бар што ние тука во нашава земјичка уште не сме до тој степен како во Америка пред се а и веќе во другите западни држави. :)
Ова е модерен фашизам против кои за жал никој не се бори, туку напротив, од различни х причини се повеќе го прифаќаме и го одобруваме да ни се случува. Земам пример од сам себе, како на еден млад човек, иако сум патриот и верник сепак ставовите со текот на годините ми се "олабавуваат" во смисла не мразам и немам ништо против никого, на пример ако некогаш сум бил у филм "уби уби уби педера" сум рекол ок и они треба да живеат, па после сум сфатил дека не само што треба да живеат туку треба да ги сметаме за исти као нас, па дека не треба никој да ги осудува што ете живеат заедно. Е сега фората е во тоа што ако ја сум стигнал до некоја трета фаза и сум сменил мислење, они(или подобро кажано спонзорите на оваа светска престава) нема да направат никаков компромис и за нив дали си во фаза на "уби педера" или си да имаат секакви права освен посвојување на деца е потполно исто и остануваш означен како хомофоб. Дури и полошо е од оној фашизам кои го имало во минатото, за едно сто пати и као што кажав остануваме рамнодушни за разлика од нашите предци. А фашизам е фашизам, иако нема гасни комори и логори за "ниските" раси.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.811
Mnogu mi ste interesni so muabetite vo smisla sto vi e gajle koj so kogo go deli krevetot. Pa togas zosto voopsto bi ve interesiralo dali komsijata go deli krevetot so koza ili ovca. Ili pak mozebi so nekoja vo faza na raspaganje. Ili pak nekoja 10 godisna. Ili ili....... Negov krevet, negova rabota so kogo go del neli :toe:

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.567
Поени од реакции
5.612
Ова е модерен фашизам против кои за жал никој не се бори, туку напротив, од различни х причини се повеќе го прифаќаме и го одобруваме да ни се случува. Земам пример од сам себе, како на еден млад човек, иако сум патриот и верник сепак ставовите со текот на годините ми се "олабавуваат" во смисла не мразам и немам ништо против никого, на пример ако некогаш сум бил у филм "уби уби уби педера" сум рекол ок и они треба да живеат, па после сум сфатил дека не само што треба да живеат туку треба да ги сметаме за исти као нас, па дека не треба никој да ги осудува што ете живеат заедно. Е сега фората е во тоа што ако ја сум стигнал до некоја трета фаза и сум сменил мислење, они(или подобро кажано спонзорите на оваа светска престава) нема да направат никаков компромис и за нив дали си во фаза на "уби педера" или си да имаат секакви права освен посвојување на деца е потполно исто и остануваш означен како хомофоб. Дури и полошо е од оној фашизам кои го имало во минатото, за едно сто пати и као што кажав остануваме рамнодуни н него за разлика од нашите предци.
Јас лично проблемот го гледам во тоа што знам дека некој е геј без притоа да имам потреба да го знам тоа.
Тоа „геј“ можеш да го смениш со што и да сакаш.

Моментално Антифа ти се новите фашисти, колку и глупо вака тоа да звучи, и се сложувам со болдот.

Проблемот е во тоа што новиве движења се „или си со нас или си фашист/хомофоб/женомрзач итн.“ Сите се борат за некоја слобода на говор а се што е поразлично од нивното е одма фашизам.

п.с. Најјако нешто што прочитав беше „ Ти си хомофоб доколку не сакаш да имаш секс со трансџендер“. Крај на муабетот, кај и да е ќе дојде време да бидеш и шовинист ако не сакаш да имаш секс со некоја девојка што не ти „праи мерак“.
А за модерните двојни стандарди помеѓу мажот и жената не би воопшто ни да почнувам, тука цела книга може да се напише. Искраено ми е жал што Феминизмот стана мразење на машкиот пол а не борба за еднаквост. Добро до душа веќе и во западниот свет нема потреба од тој феминизам (пошто де факто сите ги имаме истите права) па сега си бараат нови фронтови. До некаде и разбирливо од нивна гледна точка. Секоја чест за исклучоците што сакаат да ги подобрат условите на тие жени којшто се стварно угнетени заради Х причини.

едит: Се борат, дали свесно дали подсвесно. Затоа и се раѓаат повторно националистички движења, конзервативни движења итн. Сеуште мали, сеуште во мал број но како иде ситуацијава се повеќе и повеќе луѓето сакаат да си ги задржат своите општествени вредности. Немој да мислиш дека нешто што се градело стотици години како култура ќе падне лесно и без многу тешка борба. Само проблемот е што мнозинството што не е на ниту една од овие две спротиставени страни највеќе ќе го јаде. Пошто нормално ќе треба да избере страна, а и ќе мора без никаква потреба да влезе во таа војна.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom