Како да се реши Албанското прашање во РМ и на Балканот

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Па кога не дојдеш на свинско па да знам тројца. Е сега за другото. Не ми се верува дека ќе го објаснувам ова, ама ајде оти си ти во прашање.

Африм, твојот однос со шиптарството има едно од две објаснувања.

Прво објаснување е дека ти си свесен дека лупеташ глупости кога го браниш шиптарството (во понатамошниот дел од текстот ш.). Значи свесен си дека не можеш Македонците и ш. да ги ставаш на исто ниво, свесен си дека браниш убијци, свесен си дека ш. се агресивен, криминален, насилен и нецивилзиран народ секаде каде што ќе одат. Се тоа тебе ти е јасно. Ама не може пустото срце ш. што бие во тебе да не го брани тоа. Исто како на пример ватрените навивачи. Он е свесен за сите глупости и гомнарии што ги прави неговиот клуб, пцуе, се нервира, крши дома садови ама за викенд нацртан е пред телевизорот. Ако е оваа опција точната тогаш ти си одвратен и гнасен човек. Ти свесно поддржаваш и ќе поддржуваш убијци и криминалци се додека се ш. Ќе релативизираш, ќе правиш ватабаутизам, ќе ја искористиш секоја можна опција за да изгледаат во убаво светло. Тоа е основната компонента на ш. идеологија, види го 9 гег колку од петни жили се труди. И жити педофилите мухамед и амети немој да ми кажуваш дека ти никогаш не си правел вакви работи.

Втората опција е дека ти не си свесен за ова. Твојата ш. матрица те ограничува да ги погледнеш работите од страна. Исто како и во оригиналниот филм Матрикс. Се додека не му го извадат тоа цревото од глава, он не знае што се дешава. Е сега, во нашиов свет нема такво црево што можам да ти го извадам од глава. Има метафоричко, фиктивно црево што само ти можеш да го извадиш. Значи ти си навлезен длабоко во ш. матрица која те има отупено и заглупавено. Ти покажува мал дел од патот и ти вика-до тука можеш. Се повеќе од тоа ќе биде above your level of comprehension. Ако оваа е точната опција тогаш ти си туп, наивен и глуп човек. Ако не го гледаш слонот во продавницата, а не си слеп, тогаш тоа е објаснувањето.

Јас сум подвоен како никогаш по двете варијанти.

Мозокот ми вика дека е првата опција. Образложението што мозокот ми го дава дека се работи за првата опција е фактот што си излегол од педофилската исламска матрица. А многу пати имам кажано на форумов дека верата е МНОГУ појака врзна нишка од националноста. Ш. немаат проблем да се мажат/женат со торбеши, босанци и чак и санџаклии и покрај тоа што они технички нели се Срби, смртниот непријател. Како е можно од пострашниот ментален затвор да излезеш, а од ова не? Знаеш, ова е исто како да разговарам со некој талентиран математичар, да ми објаснува некои комплексни равенки, а кога ќе го прашам колку е 3х5 да ми каже дека не знае. Нема ли да си помислиш дека те заебава?

Срцето ми вика дека е втората опција. Со оваа верзија полесно заспивам навечер. Толку ме имаш смеано, такви постови имаш пишувано од кој сум се држел за глава и плус толку си против ислам што срцето сака да верува дека ти пре си ограничен и наивен, отколку расипан и одвратен. Замисли пример избие скандал дека твојот омилен актер е сериски силувач на жени. Срцето ќе се буни против тоа, ќе каже дека е намештаљка, дека нема шанси таков човек да прави такви нешта. Во спротивно треба да ти се сруши цела една убава и пријатна перцепција, перцепција што си ја градел со години, перцепција која ти овозможила да уживаш максимално во киното и филмовите.

Но во едно сум сигурен која год и да е од двете опции. Ти нема никогаш да излезеш од ш. матрица. Ако е првата опција тогаш ти си како оние најстраствени пушачи. Се му е јасно, сите здравствени импликации ги знае, свесен е за се и на крај ќе умре со цигара во рака. Ако е втората тогаш жал ми е, ама твоите капацитети се тие. Со првата опција барем разбираш дека си ш. Со втората нема никогаш да сфатиш зошто си ш. Ќе си мислиш дека тоа е затоа што Сусаро и каурите те мразат па заради тоа така ти викаат. А она што не сакаш да го сфатиш или да го прифатиш е дека ве мразат во Швицарска и во Немачка и секаде каде што сте во поголем број. Дека сте апсолутното цивилизациско дно на Европа и дека припаѓате таму некаде Ирак, Пакистан, Северна Африка. Вистината е болна, лагата е Милка чоколадо. Кој сака да го боли?

Ако сакаш ќе ти дадам насоки како да станеш Албанец, како оние од Корча, или католиците од Скопје што ги знам од дете затоа што и фамилијарно моите се знаат со нив.

1. Не ставај еднаквост меѓу Македонци и ш. затоа што не е реална. Објаснето тука:


2. Сфати дека културолошки, цивилизациски сте на дното во Европа. Јас не викам дека сите од прв до последен се такви. Дека нема воспитани, културни и цивилизирани кај вас. Или дека орки нема во другите држави во Европа. Јас викам дека пер капита најмногу орки има меѓу ш.

3. Прекини со ватабаутизмот. Ти можеш да најдеш случај каде некој Тошо претепал некој Љуљзим ама на тој еден случај има безброј обратни. Тоа не ја прави иста ситуацијата.

4. Престани да бараш вина секаде освен во ш. Србите ве колеле, бла, бла. Ок, ајде, ве колеле. Зашто нема ни 1% ш. на факултет во Швицарска? Зашто сте криминогени, нападни и простаци во секоја дијаспора? Таму кој ве тепа?

5. Не релативизирај како ти одговара. Кога е ш. крив тогаш он не знаел, бил во подрум, неправедно било судењето, чеши ми куро. Кога е каурот крив тогаш 100% е крив нема промашај тука.

6. Шесто и најбитно. Не мора да се идентификуваш со нив. Замисли. Замисли го ова Африм ако можеш. Твоето раѓање како ш. е случајност, не мора да бидеш дел од нив. Ш. си имаат свои правила, обичаи, работи на кои се палат, зборам мнозинскиот колектив, како вандализација, правење штета кај каурите, играње со огнено оружје, одбивање или немање ментален капацитет за едукација, исламисување но пред се гнасно бранење на своите по секоја цена. Не мора да си ш. Одбери ги убавите работи, на пример ако ти се јаде флија, јади флија, научи да свириш кемане, оди во Албанија и проштеај се, да ги запознаеш оние со кои се идентификуваш. Не мора да го земеш цел пакет. Не е ова понуда на Телеком каде што ти викаат имаш понуди 1, 2, 3, 4. Со понуда 1 добиваш а, б, в, со понуда 2 добиваш икс, ипсилон, итн... ама не можеш да комбинираш ти како сакаш, ако ти се допаѓаат 2 работи од 1, една работа од 2, 2 работи од 3, не може така. Е тука може. Ш. е самостоен избор, стејт оф мајнд, со сила ли го тера некоја Бљерим да вози 240 во спортивна лента? Бљерим ужива во тоа, Бљерум сака да биде ш.

А ако сакаш да бидеш ш. тоа е друго. Признај си пред себе дека си ш. и дека тоа е тоа. Јас на 14 се правев рокер, електраш итн. И отидов во биртија. Беше феноменално. После живеев во негирање. Сум се напил па се ми било убаво оти пијан, имало згодни женски и кренале расположение, сум боцкал скари и убави работи па тоа ми влијаело. Отидов, втор, трет пат. Пак истото чувство. И на крај си се помирив со судбината им признав на другарите дека сакам турбофолк и биртии, ми пукаа долго време сеир затоа што бев антитурбофолкер ама барем излегов од клозетот и отворено почнав да го следам тој пат. Така и ти. Кажи си бе-Шиптaр сум и горд сум на тоа. Сакам кога ќе видам 70 метарски орел, сакам кога на каурите им ги крашат гробовите, сакам кога моите ебат каурки, душата ми беше полна кога шачири и мачири им збрцаа голови на Србите и летаа орли, а оргазам доживеав кога летаа шиперија етнике сред Белград. 5 пати повеќе ќе те ценам ако од душа си признаеш дека си шиптaр. Вака си само ш. во динајл.

За крај, сево ова го кажувам затоа што можеби пристрасно и скроз неосновано имам некој милиграм надеж дека ќе ме побиеш. Дека еден ден ќе се појавиш тука како Албанец, господин човек. Верувај ми многу посреќен човек ќе бидам да дојдам тука, да си ги изедам зборовите и да кажам дека скроз сум промашил се отколку некаков си потенцијален его трип што би го добил ако на крај излезам во право и кажам-Хахахаха ви реков! Ако мислиш дека уживам во тоа да си ш. се лажеш. Ништо не би ме радувало повеќе од тоа да отидам во Тетово и да се осетам како да сум во Цирих. Wait, what? Не се вреѓај, се ова ти го кажувам со најдобра намера. Гледаш со 9 гег не комуницирам вака затоа што 9 гег има интелектуален капацитет колку сомалиска камила на пораѓај.
Sto ne zasegaat nas kako nacija,ponatamu nema sto da se komentira.Pa neli borci bevte za covekovi prava, stvarni be mi e jasno...
Eve prasanje do tebe, na koja nacija si ti drzavjanin?
Jas sum drzavjanin na RSM, drzavjanstvo Makedonsko etnicki Albanec.
Jas sum isto taka drzavjanin na Kralstvoto Norveska, drzavjanstvo Norvesko etnicki Albanec.
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.507
Поени од реакции
5.284
Jas sum drzavjanin na RSM, drzavjanstvo Makedonsko etnicki Albanec.
Jas sum isto taka drzavjanin na Kralstvoto Norveska, drzavjanstvo Norvesko etnicki Albanec.
Пошто си албанец кажи јавно на останатите која е таа личност што го започна либерализмот кај албанците и ви ги расипа младите албанки на кои им стана идол па масовно почнаа да ја копираат?Јас долги години сум работел со албанци колеги и сум правел муабет на оваа тема а постарите се едногласни дека откако се појави сите албански девојки ги има расипано,пцујат мајки и шајки и го колнат денот и родителите што ја створиле:)
 

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Една работа само да ти кажам, демографијата се поправа за неколку генерации со исправна политика. Впрочем, ја знаете тактиката.
Tocno taka e, bas zatoa i se diskutira taman rabota da ne mozese da se popravi nemase zosto da diskutirame, mnogu vazno site nie da razbereme ednas za sekogas eden nepobiten fakt a toa e deka nit Albanci nit Makedonci nit drugite etnikumi ke isceznat od ovaa zemja kako sto mozebi nekoi individi posakuvaat znaci toa nikogas nema da se desi pa makar i ne daj Boze site nie so godini da vojuvame megjusebe i so napalm da se gagjame pak nema da iscezneme, zdraviot razum diktira namesto toa da se obideme da se razbereme eden so drug, da se pocituvame i da ziveeme vo mir dodeka mozeme zosto na krajot na kraistata nikoj apsolutno nikoj nema da ja nasledi i poseduva ovaa zemja osven nejziniot Stvoritel Gospod Bog eden na kogo ponizno mu se pokoruvame. Mnogu narodi ziveele vo ovie prostori daleku porano od koga istorijata pocnuva da se pisuva kade se sega? kade e nivnata vlast? kade e nivnata gordost? pepel tie i sve sto gradele i poseduvale, taka ke zavrsime i site nie, zatoa pamet u glava i da go tretirame zivotot kako blagoslov a ne tovar .
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
Пошто си албанец кажи јавно на останатите која е таа личност што го започна либерализмот кај албанците и ви ги расипа младите албанки на кои им стана идол па масовно почнаа да ја копираат?Јас долги години сум работел со албанци колеги и сум правел муабет на оваа тема а постарите се едногласни дека откако се појави сите албански девојки ги има расипано,пцујат мајки и шајки и го колнат денот и родителите што ја створиле:)
де бре кажи која е, не нѐ држи во неизвесност
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.507
Поени од реакции
5.284
Личноста која ги либерализира односно расипа младите албанки е косоварката Аделина Исмајли попозната како албанската ЦЕЦА:https://youtu.be/FiYO0o7NO3Y
Автоматски споено мислење:

 

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Пошто си албанец кажи јавно на останатите која е таа личност што го започна либерализмот кај албанците и ви ги расипа младите албанки на кои им стана идол па масовно почнаа да ја копираат?Јас долги години сум работел со албанци колеги и сум правел муабет на оваа тема а постарите се едногласни дека откако се појави сите албански девојки ги има расипано,пцујат мајки и шајки и го колнат денот и родителите што ја створиле:)
Druze poima neam so zboris iskreno, pretpostavuvam aludiras na pevackite albanki vo stranstvo, vo moeto opkruzuvanje ima mnogu albanki jas nemam naideno na nitu edna sto pcue bez razlika dali e religiozna ili ne, siguren sum deka ima no nee slikata kako sto se obiduvas da ja prikazes kako masovno albankite kopiraat i se pcujat nee taka. Korejskata muzicka industrija e mnogu po popularna i se kopira vo svetski ramki.
 

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Личноста која ги либерализира односно расипа младите албанки е косоварката Аделина Исмајли попозната како албанската ЦЕЦА:https://youtu.be/FiYO0o7NO3Y
Автоматски споено мислење:

hahahahaaa vidi nikad nemase da pogodam ja mislev Dua i ostala tajfa Rita i Bebe oni, Adelina pocnala liberalizam don't make me laugh Adelina e zestoka turbofolkerka nit razbira liberalizam nit ima dva posto u taa lejkata za takvi temi, inaku jaka e se soglasuvam, jas sum porasnat so nejziniti pesni nekoi zosto nekoi da ti se povraka.
 
Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.507
Поени од реакции
5.284
Druze poima neam so zboris iskreno, pretpostavuvam aludiras na pevackite albanki vo stranstvo, vo moeto opkruzuvanje ima mnogu albanki jas nemam naideno na nitu edna sto pcue bez razlika dali e religiozna ili ne, siguren sum deka ima no nee slikata kako sto se obiduvas da ja prikazes kako masovno albankite kopiraat i se pcujat nee taka. Korejskata muzicka industrija e mnogu po popularna i se kopira vo svetski ramki.
Не реков дека албанките се пцујат меѓусебе туку постарите албанци пцујат по албанската ЦЕЦА како главен виновник што ги расипала младите албанки.
 

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Не реков дека албанките се пцујат меѓусебе туку постарите албанци пцујат по албанската ЦЕЦА како главен виновник што ги расипала младите албанки.
Aha izvini pogresno te razbrav, moze moze samo ne veruvam deka e samo taa posto imase vo 90tite mnogu drugi, da golotijata ne se sovpagja so nasite religiski gledista no i so albanskite obicai kako i da e Adelina ima i dosta patriotski pesni bez golotija kako sto bese pesnata honor of my soldier, pa pesni za uck koga nemase prodazba na albumi i taka puno pari krcka kesiceto:)
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.507
Поени од реакции
5.284
hahahahaaa vidi nikad nemase da pogodam ja mislev Dua i ostala tajfa Rita i Bebe oni, Adelina pocnala liberalizam don't make me laugh Adelina e zestoka turbofolkerka nit razbira liberalizam nit ima dva posto u taa lejkata za takvi temi, inaku jaka e se soglasuvam.
hahahahaaa vidi nikad nemase da pogodam ja mislev Dua i ostala tajfa Rita i Bebe oni, Adelina pocnala liberalizam don't make me laugh Adelina e zestoka turbofolkerka nit razbira liberalizam nit ima dva posto u taa lejkata za takvi temi, inaku jaka e se soglasuvam, jas sum porasnat so nejziniti pesni.
Друже првиот спот на Аделина е од 1996 година кога таа Дуа што ја спомнуваш била бебе на возраст од 1 година така што прашање е ти дали си бил роден тогаш чим не ти текна веднаш за кого зборувам.Јас не зборам на памет туку од информации који ги имам добиено од албанци колеги.
Автоматски споено мислење:

Дури и Аркан на времето планирал да ја киднапира:
 
Последно уредено:

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Друже првиот спот на Аделина е од 1996 година кога таа Дуа што ја спомнуваш била бебе на возраст од 1 година така што прашање е ти дали си бил роден тогаш чим не ти текна веднаш за кого зборувам.Јас не зборам на памет туку од информации који ги имам добиено од албанци колеги.
Druze bidi siguren deka jas znam koja e Adelina Ismaili, dali sum bil roden jas veke kazav deka imam porasnato so nejzinite pesni, toa sto ne mi tekna ne znaci ne ja znam koja e posto ti rece pocnala liberalizacija i so toa me zbuni zosto jas znam deka taa nema vrska so liberalizacija vo smisla na aktivizam nit se zamara so toa ako ti mislis liberalizacija izednacuva golotija delumno si vo pravo no ne znaci samo toa, Adelina e stara pevacica turbofolkerkica, kako i da e fala sto me potseti na nejze pa da slusam nekolku pesni ko na vremeto.:)
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
Druze bidi siguren deka jas znam koja e Adelina Ismaili, dali sum bil roden jas veke kazav deka imam porasnato so nejzinite pesni, toa sto ne mi tekna ne znaci ne ja znam koja e posto ti rece pocnala liberalizacija i so toa me zbuni zosto jas znam deka taa nema vrska so liberalizacija vo smisla na aktivizam nit se zamara so toa ako ti mislis liberalizacija izednacuva golotija delumno si vo pravo no ne znaci samo toa, Adelina e stara pevacica turbofolkerkica, kako i da e fala sto me potseti na nejze pa da slusam nekolku pesni ko na vremeto.:)
И јас ќе слушнам што песни има...... на мјут. :icon_lol:
 
Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.507
Поени од реакции
5.284
И јас ќе слушнам што песни има...... на мјут. :icon_lol:
Чим Аркан сакал да ја киднапира мислам дека нема потреба повеќе да зборуваме за неа:) Спот на Аделина Исмајли во продукција на познатиот Дејан Миличевиќ:
 
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.743
Поени од реакции
2.676
Чим Аркан сакал да ја киднапира мислам дека нема потреба повеќе да зборуваме за неа:) Спот на Аделина Исмајли во продукција на познатиот Дејан Миличевиќ:
Види ја оваа, https://www.instagram.com/gena.vlgs/?hl=en
Дури и Онлифенс има, ама јбг не живее во Косово. Послем грди биле шипуркиве :drk:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom