Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.353
- Поени од реакции
- 12.365
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Кон мене имаат омраза бидејќи со години зборувам дека општеството е вакво поделено, злобно кон другоста или различноста бидејќи сеуште се црпат ставови од старите религии за тоа што е што во однос на човекот! Боговите зборуваат за тоа што е семејство и што може да љуби или не човекот како единка инаку - анатема! Попот седнат во манастирот ќе расправа за семејството од кое избегал, муслиманот ќе дозволиме да кажува што смеат жените и за што се способни истите? Од такви ќе слушаме колку биле способни геј луѓето во однос на воспитувањето и развојот на детето?
Навистина? Не бре, нема да ги слушаме... едноставно тие не се авторитет. Човекот ќе љуби како му е волја и кога му е волја - нема друго... мислам, ќе се лажеме сега дека е друго? Или секој дома по еден конзервативец и ќе ни дава упаства со кој како секс и што да го учам детето во однос на човештвото.

И зошто таа омраза всушност? Бидејќи разбираат сите дека ништо не е исто како порано и се плашат од самите промени луѓето... новото секогаш плаши... а промените веќе се тркалаат... а тркало што почнало да се врти, му требаат сосема мали импусли за големи брзини.
Автоматски споено мислење:
Не, ти ќе го пишуваш, што немаш поима од религиите и разните учења.
Модератор не значи да е христијанин или муслиман или да нема став. Не сум модератор за да ги разблажнувам работите, туку да се држи ред да не се оди офтопик и тролање на темите. Да ги банираме сите христијани и муслимани бидејќи си ги негираат религиите едни со други, според тебе...
Знам дека ти сметам и дека не може да тролаш повеќе... уживај, гледаш колку е мирно и убаво на подфорумот

Телема е подобро.
Бидејќи „Прави што ти е волја“ опфаќа се што може да замисли твојата луда глава, но да не заборави на последиците од сопствените акции 

... ама мене ми пречи да живеам меѓу нив, затоа што не сакам неприродни работи!